belépés∆

Battle Royale 2 - Requiem (Batoru rowaiaru II: Chinkonka) (2003)


Battle Royale 2 - Requiem (Batoru rowaiaru II: Chinkonka) (2003)
 

Három év telt el az előző film eseményei óta. Suhya Nanahara (az előző BR egyik túlélője) immár ismert terrorista, a "Wild 7" nevezetű csoport vezetője, akik több ezer ember halálát követelő bombatámadásaikkal nyílt háborút hirdettek a jelenlegi japán rendszer ellen... És a BR folytatódik; Az új szabályok: Kutasd föl, és likvidáld a terroristavezért Suhya Nanaharát.

A kiválasztott osztály tagjainak ezúttal össze kell dolgozniuk a túlélésért, sőt párokat alkotnak, ahol az egyik fél halála, vagy társától való túlzott eltávolodása, a másik tag automatikus felrobbantásával jár.
A téma is új, és talán meglepő az előző rész ismeretében, hiszen ez a film egyértelműen és sziklakeményen a terrorizmusról szól, egy olyan megvilágításban, mely szakít az általános gondolkodásmóddal, és felteszi a kérdést: Nem lehet, hogy az úgynevezett "civilizált" országok felelősek a kialakult helyzetért? A film erősen kritizálja Amerika problémamegoldó képleteit, és valódi felvételek bevágásával igyekszik gondolkodásra sarkalni a nézőt, anélkül, hogy konkrét ítéletet mondana egyik, vagy másik fél felett. Izgalmasan hangzik? Hát nem az.
A gagyi színészek, a felesleges monológok, a cselekmény fárasztó és kínos elhúzása, a karakterek kidolgozatlansága 133 perc tömény kínszenvedéssé teszi a filmet. Arról meg már ne is beszéljünk, hogy az első rész fanjai, semmi értékelhetőt nem kapnak a második résszel, semmit, amit az elsőben szerettek.
Bár tény, hogy aznap mikor megnéztem, ezzel a filmmel álmodtam, és utánna napokig ott motoszkált a fejemben, tehát valami kevés mégiscsak áttört a vérszegény megvalósításon. Ezért, és csakis ezért, kap tőlem egy 'kettes alá'-t.

imdb

Hozzászólások   

#1 Guest 2006-08-21 10:43
Ez a film tényleg rém gyenge megvalósítás. Az első rész megnézése után ez csalódás volt. Nem szabad megnézni.... :-x

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Assassination (Ansatsu) (1964)

Assassination (Ansatsu) (1964)

  Perry admirális hajóinak megérkezése alaposan felborzolta a kedélyeket Japánban. Történt mindez 1853-ban, amikor az amerikaiak engedély nélkül behatoltak a japán kikötőkbe, kikényszerítve a nyitás politikáját és egyúttal világossá téve a köznép előtt az ország elmaradottságát,...

Aaja Nachle (2007)

Aaja Nachle (2007)

  Az Aaja Nachle mindenképpen 2007 legnagyobb bollywoodi meglepetés-filmje, és egyben talán az év legjobbja is. Alapjait tekintve a Waterboys és a Swing Girls jól bevált sémájára épül - adott néhány lelkes hétköznapi figura és nekik...

Sakurada Gate Incident (Sakuradamon-gai no hen) (2010)

Sakurada Gate Incident (Sakuradamon-gai no hen) (2010)

  Az 1860-ban, a Szakurada kapunál történt merénylet az egyik legnagyobb hatású politikai esemény volt Japánban, amelynek döntő kihatása volt az ország további történelmére. A helyi filmesek többször vászonra vitték ezt a politikai gyilkosságot.

Lady Sazen and The Drenched Shallow Sword (Onna sazen: Nuretsubam…

Lady Sazen and The Drenched Shallow Sword (Onna sazen: Nuretsubame katate giri) (1969)

Azok a jó kis 60-as évek és a megszámlálhatatlan mennyiségű törvényen és társadalmon kívüli, jellemzően testi, időnként lelki hiányosságokkal felruházott igazságosztói.