belépés∆

Battle Royale 2 - Requiem (Batoru rowaiaru II: Chinkonka) (2003)


Battle Royale 2 - Requiem (Batoru rowaiaru II: Chinkonka) (2003)
 

Három év telt el az előző film eseményei óta. Suhya Nanahara (az előző BR egyik túlélője) immár ismert terrorista, a "Wild 7" nevezetű csoport vezetője, akik több ezer ember halálát követelő bombatámadásaikkal nyílt háborút hirdettek a jelenlegi japán rendszer ellen... És a BR folytatódik; Az új szabályok: Kutasd föl, és likvidáld a terroristavezért Suhya Nanaharát.

A kiválasztott osztály tagjainak ezúttal össze kell dolgozniuk a túlélésért, sőt párokat alkotnak, ahol az egyik fél halála, vagy társától való túlzott eltávolodása, a másik tag automatikus felrobbantásával jár.
A téma is új, és talán meglepő az előző rész ismeretében, hiszen ez a film egyértelműen és sziklakeményen a terrorizmusról szól, egy olyan megvilágításban, mely szakít az általános gondolkodásmóddal, és felteszi a kérdést: Nem lehet, hogy az úgynevezett "civilizált" országok felelősek a kialakult helyzetért? A film erősen kritizálja Amerika problémamegoldó képleteit, és valódi felvételek bevágásával igyekszik gondolkodásra sarkalni a nézőt, anélkül, hogy konkrét ítéletet mondana egyik, vagy másik fél felett. Izgalmasan hangzik? Hát nem az.
A gagyi színészek, a felesleges monológok, a cselekmény fárasztó és kínos elhúzása, a karakterek kidolgozatlansága 133 perc tömény kínszenvedéssé teszi a filmet. Arról meg már ne is beszéljünk, hogy az első rész fanjai, semmi értékelhetőt nem kapnak a második résszel, semmit, amit az elsőben szerettek.
Bár tény, hogy aznap mikor megnéztem, ezzel a filmmel álmodtam, és utánna napokig ott motoszkált a fejemben, tehát valami kevés mégiscsak áttört a vérszegény megvalósításon. Ezért, és csakis ezért, kap tőlem egy 'kettes alá'-t.

imdb

Hozzászólások   

#1 Guest 2006-08-21 10:43
Ez a film tényleg rém gyenge megvalósítás. Az első rész megnézése után ez csalódás volt. Nem szabad megnézni.... :-x

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Godzilla vs. Mechagodzilla (1974)

Godzilla vs. Mechagodzilla (1974)

 IMDb Ez az utolsó filmje az 1954-gyel kezdődő első Godzilla sorozatnak, számszerint a 15., s a második a négy Mechagodzilla film közül. Ebben gyakorlatilag minden benne van, ami sci-fi - földönkívüliek, dinoszauruszok, kiborg, sugárfegyver és...

Nana 2 (2006)

Nana 2 (2006)

Nana 2 (2006)iMDBFolytatást készíteni egyszerű dolog, főleg egy sikeres film esetében, hiszen bárhogyan is képzeli el a rendező és a forgatókönyvíró a folytatást, a nézőszám garantált. Sikeres folytatást készíteni azonban sokkal nehezebb, hiszen ha az...

Kungfu Mahjong (Jeuk sing) (2005)

Kungfu Mahjong (Jeuk sing) (2005)

Kungfu Mahjong (Jeuk sing) (2005)   iMDB  

The Mission (Cheung fo) (1999)

The Mission (Cheung fo) (1999)

The Mission (Cheung fo) (1999)iMDB1999-re Johnny To Kei-Fung már nemcsak Hongkong egyik legelismertebb és legsikeresebb rendezőjévé nőtte ki magát, hanem egyúttal a triádfilmek egyik vezető rendezőjévé is. A kicsit kaotikus forgatási körülmények és az...