belépés∆

Platonic Sex (2001)

プラトニックセックス (2001)

Platonic Sex (2001)

iMDB

A címadó könyv, ami 2000-ben jelent meg, bestseller volt Japánban, több, mint 1.700.000 példányt adtak el belőle. Műfaját tekintve egy félig-meddig önéletrajzi ihletésű regény volt, a szerzője pedig Iijima Ai. Iijima kisasszonyról annyit érdemes tudni, hogy igencsak hányatott sorsú gyerekkor után nem sokkal Japán leghíresebb pornósztárjává vált, majd miután felhagyott ezzel, sikeresen befutott, mint médiaszemélyiség is. A könyvéből pedig készült egy két részes tévéfilm is, valamint ez a mozifilm, ami még abból a szempontból is érdekes, hogy a forgatása Iijima felügyelete alatt zajlott, hogy minél hitelesebb legyen.

Platonic Sex (2001)

Mivel a szerző saját életéből vett események is szerepelnek a filmben, így a történet eleje nem lesz túlzottan meglepő. A főszereplő lány éppen öngyilkos akar lenni, amikor megcsörren a telefonja és egy rossz helyre küldött SMS fogadja, akinek hatására eláll a szándékától és „levelezni” kezdenek. Nem sokkal később fiúismerősei megerőszakolják, ám szülei nem állnak mellé, hanem őt hibáztatják az események miatt, így elszökik otthonról és egy bárban kezd el dolgozni hostessként. Mivel a pénzzel nem nagyon tud bánni, hamarosan jókora adósságokba keveredik, így kénytelen-kelletlen elfogad egy pornófilmes szerződést is. Amikor azonban találkozik az életben is azzal a férfival, akivel SMS-ezik, a dolgok addigi menete elfogadhatatlannak tűnik számára, így valahogy megpróbál változtatni.

Platonic Sex (2001)

Mint a Fuji Television égisze alatt készült drámák általában, ez a film is elsősorban a történetmesélésre és a drámaiságra koncentrál, technikai bravúroktól gyakorlatilag teljességgel mentes. Ez persze így is van rendjén, ez a film nem erről szól. Remekül mutatják be azt a szinte reménytelen helyzetet, amibe a főszereplő lány kerül, akárcsak a jellemfejlődését, ahogyan arról gondolkozik, hogy mi is igazán fontos a számára. Hasonlóképpen érdekes betekintést nyújt az éjszakai klubok álságos világába, valamint AV forgatások kulisszái mögé, illetőleg ami annál jóval fontosabb, bemutat jópár szituációt, amibe egy ilyen filmben már szerepelt lány kerülhet, aki egyébként legszívesebben feledné a ballépését.

Platonic Sex (2001)

A könyv mellett a film is nagy sikerrel futott Japánban, a Japán Filmakadémia 2002-ben a legnépszerűbb filmnek választotta, míg a főszerepet alakító, akkor 16 éves Kagami Saki lett az év felfedezettje (ő azóta egyébként leginkább tévésorozatokban szerepelt). Rajta kívül még több ismert színész is játszik a filmben, például Odagiri Joe (Shinobi, Uchoten Hotel), Abe Hiroshi (Hana & Alice, Forbidden Siren) és Nonami Maho (2LDK). A film legnagyobb erőssége azonban nem a színészi játék, hanem az érdekes és drámai történet. Aki szereti a japán drámákat, az ebben sem fog csalódni.

Platonic Sex (2001)

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

The Fort of Death (Gonin no shokin kasegi) (1969)

The Fort of Death (Gonin no shokin kasegi) (1969)

  A "létező szocializmus" éveiben volt néhány olyan japán film, amelyek némi szerencsével áttörték a bürokrácia falait, és nagy hírnévre tettek szert a moziba járók sorai között. Ide tartozik a Harakiri, melyet rövid úton betiltottak, majd...

Highway Star (2007)

Highway Star (2007)

iMDB   Nyilván nem én vagyok az egyetlen, akinek a „trot” nevű zenei stílus nem mond semmit, legalábbis ebben a hitben életem eddig. A Highway Star c. film kellett hozzá, hogy rádöbbenjek,...

Erotic Ghost: Siren (Shin youjo densetsu: seiren) (2004)

Erotic Ghost: Siren (Shin youjo densetsu: seiren) (2004)

A teljességgel ismeretlen Torao Satoshi munkája egy érdekes kisérlet annak szemléltetésére, hogy hogyan is lehet a régi görög mitológiából mindenki által ismert szirének legendáját a mai Japánba átültetni. Az ötlet jópofa, a kivitelezés elfogadható, a...

Kirisute Gomen - Licence To Kill

Kirisute Gomen - Licence To Kill

Japánban szép számmal készültek csambara sorozatok az évek folyamán. Sok eltűnt a süllyesztőben, de néhány közülük máig keresett a rajongók körében.