belépés∆

Spiral (Uzumaki) (2000)

  

Spiral (Uzumaki) (2000)

IMDb 


Higuchinskyban úgy néz ki, mindig csalódnom kell. Az, ahogy be vannak harangozva a filmjei, a képi világ, a zene, nagyon megragadó, de sajnos a filmjei nem mondanak sokkal többet, mint a bemutatók. Ez a film is manga alapján készült, melyet Junji Ito neve fémjelez.
Egy japán kisvárosra átok szál, mégpedig az örvényé, amitől teljesen bekattan mindenki, és vagy meghal, vagy csigává változik.
Van benne rémisztő jelenet, egy nagyon szép kiscsaj, néhány látványos jelenet, ami élvezhető is, ha az ember nem nézi meg a trailer-t, ami gyakorlatilag minden poént lelő. Jobb, mint a Long Dream, de csak azért, mert mozivászonra és nem tv képernyőre készült. Szerintem sokkal, de sokkal többet ki lehetett volna hozni belőle.

Hozzászólások   

#4 fea 2008-03-27 13:27
Nem tudtam, hogy olyan jól tudok sűríteni, hogy fél mondatba beleteszem az egész filmet, az elejétől a végéig. Az spoiler, ha pl.: a Jurassic Parknál leírom, hogy vannak benne dinoszaurszok, amik előszeretettel eszik meg a filmben az embereket? Vagy mondjuk egy horrofilmnél, hogy van benne egy sorozatgyilkos, aki előszeretettel gyilkol? Itt sem írtam többet. Azzal nem sokat mondok a filmről, ha azt írom, amit javasoltál. Nem elég figyelemfelkelt ő, és nem fogja meg a lényeget. Az meg a film hibája, hogy tényleg nincs más benne, mint az a fél mondat.
#3 Laukó Krisztina 2008-03-26 00:26
Szerintem meg spoiler, mert az elejétől az utolsó percig el van mesélve a történet, idézem: "teljesen bekattan mindenki, és vagy meghal, vagy csigává változik." De ha ez nem spoiler, akkor nem tudom mi ^^' elég lett volna annyi, hogy van egy fickó, aki imádja a spirálokat, órákig képes nézni a csigák házát, van egy furcsa srác aki ijesztgeti a főszereplő csajt, meg hogy furcsa dolgok kezdenek el történni a városban a spirál hatására, aztán ennyi.
Amúgy maga a film nem volt rossz. Nem voltak benne nagy csavarok, sőt várta volna valamit az ember a végére, de nézhető volt, furcsa alapötlet :-) Azóta ha spirált látok, mindig eszembe jut a film :D
Amúgy a mangában vannak sokkal durvábbak is, pl a "kisbabás rész" elég borzasztó, nem tudom hogy lehet ilyet kitalálni O_o'''' wtf...
#2 fea 2008-03-04 10:01
Én nem látok itt akkora spoilereket, sőt direkte felhívom rá a figyelmet, hogy az előzeteset kerüljétek, mert az viszont tényleg a fő jelenetek összevágása. Biztos ide akartad ezt írni?
#1 Laukó Krisztina 2008-03-03 23:44
Öcsém ekkora spoilerezést :cry:. Szerettem volna megnézni ezt a filmet, de egy ilyen lehúzás és spoiler (ami nem is volt jelezve sehol, legalább oda lehetett volna írni óriási piros betűkkel, hogy VIGYÁZZ!! SPOILER-VESZÉLY !!!) után nagyon frankó lesz.
De legalább tanultam belőle, soha többet nem olvasok ismertetőt, csak akkor ha már megnéztem a filmet.

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Yakuza's Law - Lynching (Yakuza keibatsu-shi: Rinchi - shikei!) (…

Yakuza's Law - Lynching (Yakuza keibatsu-shi: Rinchi - shikei!) (1969)

Ishii Teruo, a japán Zs kategória egyik királya, az 1960-as években sokat tett a meglehetősen szigorú filmes cenzúra határainak kitágításáért, elmenvén a kifejezetten extrém vonalig.

The hidden fortress (Kakushi-toride no san-akunin) (1958)

The hidden fortress (Kakushi-toride no san-akunin) (1958)

The hidden fortress (隠し砦の三悪人) (1958)iMDBKét egykori paraszt, Tahei és Matakishi mára piti tolvajjá vált és sodródik a korabeli Japán eseményeiben, egyetlen dolog élteti őket, mégpedig mindkettejük óriási aranyéhsége. Nem sokkal azután, hogy hírét veszik, hogy...

Revenge (Adauchi) (1964)

Revenge (Adauchi) (1964)

 IMDb  Főszereplők: NAKAMURA Kinnosuke; TANBA Tetsuro; MITA YoshikoRendező: IMAI Tadashi(1964; fekete-fehér; 104 perc)A Tokugawa korszak hosszú békeidőszakát élik a klánok. A szamurájok hétköznapjait belengi az unalom. A semmittevés rossz tanácsadó, ilyenkor könnyen felforrnak az indulatok, mert...

Tokyo Friends: The Movie (2006)

Tokyo Friends: The Movie (2006)

東京フレンズ: The Movie (2006)iMDBAz utóbbi időben Japánban is divatba jöttek a popsztárok által készített, zenével kapcsolatos filmek. Az, hogy egy zenész színészi pályára lép, természetesen már régóta megszokott dolog a szigetországban is, azonban kifejezetten (pop)zenei...