belépés∆

Spiral (Uzumaki) (2000)

  

Spiral (Uzumaki) (2000)

IMDb 


Higuchinskyban úgy néz ki, mindig csalódnom kell. Az, ahogy be vannak harangozva a filmjei, a képi világ, a zene, nagyon megragadó, de sajnos a filmjei nem mondanak sokkal többet, mint a bemutatók. Ez a film is manga alapján készült, melyet Junji Ito neve fémjelez.
Egy japán kisvárosra átok szál, mégpedig az örvényé, amitől teljesen bekattan mindenki, és vagy meghal, vagy csigává változik.
Van benne rémisztő jelenet, egy nagyon szép kiscsaj, néhány látványos jelenet, ami élvezhető is, ha az ember nem nézi meg a trailer-t, ami gyakorlatilag minden poént lelő. Jobb, mint a Long Dream, de csak azért, mert mozivászonra és nem tv képernyőre készült. Szerintem sokkal, de sokkal többet ki lehetett volna hozni belőle.

Hozzászólások   

#4 fea 2008-03-27 13:27
Nem tudtam, hogy olyan jól tudok sűríteni, hogy fél mondatba beleteszem az egész filmet, az elejétől a végéig. Az spoiler, ha pl.: a Jurassic Parknál leírom, hogy vannak benne dinoszaurszok, amik előszeretettel eszik meg a filmben az embereket? Vagy mondjuk egy horrofilmnél, hogy van benne egy sorozatgyilkos, aki előszeretettel gyilkol? Itt sem írtam többet. Azzal nem sokat mondok a filmről, ha azt írom, amit javasoltál. Nem elég figyelemfelkelt ő, és nem fogja meg a lényeget. Az meg a film hibája, hogy tényleg nincs más benne, mint az a fél mondat.
#3 Laukó Krisztina 2008-03-26 00:26
Szerintem meg spoiler, mert az elejétől az utolsó percig el van mesélve a történet, idézem: "teljesen bekattan mindenki, és vagy meghal, vagy csigává változik." De ha ez nem spoiler, akkor nem tudom mi ^^' elég lett volna annyi, hogy van egy fickó, aki imádja a spirálokat, órákig képes nézni a csigák házát, van egy furcsa srác aki ijesztgeti a főszereplő csajt, meg hogy furcsa dolgok kezdenek el történni a városban a spirál hatására, aztán ennyi.
Amúgy maga a film nem volt rossz. Nem voltak benne nagy csavarok, sőt várta volna valamit az ember a végére, de nézhető volt, furcsa alapötlet :-) Azóta ha spirált látok, mindig eszembe jut a film :D
Amúgy a mangában vannak sokkal durvábbak is, pl a "kisbabás rész" elég borzasztó, nem tudom hogy lehet ilyet kitalálni O_o'''' wtf...
#2 fea 2008-03-04 10:01
Én nem látok itt akkora spoilereket, sőt direkte felhívom rá a figyelmet, hogy az előzeteset kerüljétek, mert az viszont tényleg a fő jelenetek összevágása. Biztos ide akartad ezt írni?
#1 Laukó Krisztina 2008-03-03 23:44
Öcsém ekkora spoilerezést :cry:. Szerettem volna megnézni ezt a filmet, de egy ilyen lehúzás és spoiler (ami nem is volt jelezve sehol, legalább oda lehetett volna írni óriási piros betűkkel, hogy VIGYÁZZ!! SPOILER-VESZÉLY !!!) után nagyon frankó lesz.
De legalább tanultam belőle, soha többet nem olvasok ismertetőt, csak akkor ha már megnéztem a filmet.

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Chakravyuh (2012)

Chakravyuh (2012)

Jöjjön ismét Bollywood a remek filmjeivel, melyek oly sokszor és sokféleképpen igyekeztek már láttatni velünk a varázslatos, ezerarcú Indiát. Megmutatták a fényes és árnyékos oldalát, azonban van valami, amit eddig nem érintett egyetlen, általam látott...

Mizoguchi Kenji (1898-1956) - 1. rész

Mizoguchi Kenji (1898-1956) - 1. rész

 Mizoguchi Kenji a ’20-as években kezdte a szakmát, abban a korban, mikor a japán filmgyártás még csak kialakulóban volt. Ennek a késésnek az oka a japán művészetben ekkor még rendkívül kiemelt helyet elfoglaló kabuki, és...

The shoe fairy (Renyu Duoduo) (2005)

The shoe fairy (Renyu Duoduo) (2005)

The shoe fairy (Renyu Duoduo) (2005)iMDBAhogyan a Crazy Stone ajánlójában is olvasható, a hongkongi filmek egyik legnagyobb szupersztárja, Andy Lau Focus Films nevű cége egy First Cuts nevű sorozatot indított, amiben fiatal, feltörekvő...

Öld meg a sógunt! (Ninja bugeicho momochi sandayu) (1980)

Öld meg a sógunt! (Ninja bugeicho momochi sandayu) (1980)

Ismét egy olyan film, ami nálunk jókor volt jó helyen, ekképp kapaszkodott fel az uborkafára, pedig máskülönben nem sok keresnivalója lenne a jó filmek listáján. Miért mondom ezt? Megpróbálom sorba szedni.