belépés∆

Kagemusha - the Shadow Warrior (1980)

Kagemusha - the Shadow Warrior (1980)
 

A feudális Japánban járunk, szamurájok, sógunok, intrikák és háborúk korában.
A Takega család feje, Shingen Takeda (Tatsuya Nakadai) nagy tiszteletnek örvendő, keménykezű hadúr. Nobukado Takeda (Tsutomu Yamazaki) a hadúr jobbkeze talál egy tolvajt, aki megszólalásig hasonlít a hadúrra. Amikor a hadúr egy csata során komoly sérülést szerez, az ellenséget és saját kétségbeesett seregét megtévesztendő a tolvaj hasonmás a helyébe lép. A hadúr halálával a hasonmás kénytelen tovább játszani szerepét, továbbra is megtéveszteni mindenkit a csupán néhány beavatotton kívül. Az eleinte nehéz helyzetekbe kerülő tolvaj teljes mértékben átveszi a néhai hadúr szokásait, és lassan tényleg méltóvá válik a posztra, amit elfoglalhatott. De tudjuk, a Sors kegyetlen, és a hadurat megformáló tolvaj elkerülhetetlen bukásával elveszik a Takega ház dicsősége is.
Monumentális alkotás, nem csak látványvilágában, hosszában is. Nem egy könnyű film, kellő odafigyelést igényel, különben az elején az ember totálisan belezavarodik, hogy éppen ki-kicsoda.
Tatsuya Nakadai színészi játéka igazán élvezetes, remekül adja vissza mind a tolvaj alpáriságát, mind a hadúr visszafogott méltóságát.
Mindenképpen ajánlom, mint bármelyik más Kurosawa filmet (nekem ez a filmje speciel a szívem csücske).

imdb

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Hong Kong Godfather (Jian dong xiao xiong) (1985)

Hong Kong Godfather (Jian dong xiao xiong) (1985)

Amikor a Shaw Brothers stúdió számára nyilvánvaló vált, hogy a hagyományos kosztümös, küzdősportos vagy "heroic bloodshed" stílusú filmek aranykora leáldozóban van, elkezdték keresni a kivezető utat.

Kirisute Gomen - Licence To Kill (3. évad)

Kirisute Gomen - Licence To Kill (3. évad)

Az előző évad lezárásakor komoly csapás érte az igazságosztók kis csapatát. Kérdés volt, talpra tudnak-e állni. Persze, csak költői a kérdés, a válasz nem lehetett kétséges.

Dead End Run (2003)

Dead End Run (2003)

 iMDB Sogo Ishii szeret a a Tetsuo nyomdokain haladó őrült agymenéseket csinálni. Bár csinált már fekete komédiát (Crazy Family) és finom szövésű művész-thrillert (Angel Dust), a Bust City és az Electric Dragon 80.000 Volt után a...

Kaneshiro Takeshi

Kaneshiro Takeshi

Kaneshiro Takeshi (金城武)Jincheng Wu (japánul olvasva Kaneshiro Takeshi) 1973 október 11-én született a tajvani Taipei városában egy japán apa és egy tajvani anya fiaként. Két testvére van, a beceneve Aniki. Származása miatt támadások érték a...