belépés∆

I am an S&M Writer (Futei no kisetsu) (2000)

 

I am an S&M Writer (Futei no kisetsu) (2000)

A történet főszereplője Kurosaki úr, aki feleségével él egy kisvárosban és a megélhetést bizarr, szado-mazo témájú pornóregények írásából biztosítja. Azonban az utóbbi időben viszonylag kevés ihlete volt, így egy környékbeli fiatalember, Kawada lesz a segítségére, valamint a szintén helybeli lányka, Kyoko, akik szó szerint "bemutatják", amit az író éppen leír, majd a későbbiekben ez úgy változik, hogy azt írja le Kurosaki, amit éppen ők ketten "művelnek". Ezt a meglehetősen fura "regényírást" a feleség nehezményezi, főleg azok után, amikor a férjet meglehetősen egyértelmű helyzetben találja az össze-vissza kötözött Kyoko "alatt". Kettejük addig sem tökéletes viszonya ettől kezdve tovább romlik, ám Kurosaki úr Kawadának köszönhetően ismételten csak igen bizarr módon egy új oldaláról ismeri meg a feleségét. Közben elkészül a könyv is, de vajon segít-e ez Kurosaki úron?

I am an S&M Writer (Futei no kisetsu) (2000)

A filmet Dan Oniroku egyik regényéből forgatták, akiről annyit feltétlenül érdemes tudni, hogy a Flower & Snake (Hana to hebi) filmek alapjául szolgáló könyveket is ő írta, így lehet a nézőnek némi fogalma arról, hogy mit is várhat ettől a filmtől. Aztán persze némileg mást kap. Ez a történet ugyanis elsőre talán sexploitation-nek tűnhet, de valójában egy vérbeli japán dráma, félrecsúszott emberi sorsokat mutat be, amik ábrázolásához szervesen hozzátartoznak a perverz szexuális jelenetek, az egészet pedig sajátos humorral fűszerezik, ami igencsak érdekes hangulatot ad a filmnek.


I am an S&M Writer (Futei no kisetsu) (2000)

Mivel a történetről a fentieken többet nem nagyon lehet írni anélkül, hogy le ne lőné az ember a poénokat és a csavarokat, így inkább néhány szó a rendezőről és a szereplőkről. A filmet rendező Hiroki Ryuuichi, aki leginkább a Vibrator című filmjéről ismert, az elmúlt több, mint 20 év során jópár hasonló témájú filmet rendezett (pl. a Za SM, SM Kyoushitsu shikkin, Captured for sex 2, stb.). Ezt a filmjét többek között az Argentín Nemzetközi Filmfesztiválon is bemutatták a feltehetően iruló-piruló zsűri előtt. A szereplők közül a két férfi főszerepet alakító Oosugi Ren (ő Kurosaki úr, egyébként több, mint 140 filmben játszott eddig, köztük több ehhez hasonló témájúban is) és a Kawadát játszó Murakami Jun számít ismert névnek (őt többek között a Vibratorból, a Nabbie Szerelméből és a Cutie Honey-ból ismerhetjük már), a másodvirágzását élő feleséget alakító Hoshi Youko és az írónak "modellkedő" Kyoko-t játszó Yamazaki Eri nem igazán kapott más számottevő szerepet.

I am an S&M Writer (Futei no kisetsu) (2000)

Összefoglalva ez a film egy érdekes példája annak, hogy az európainál jóval szabad(os)abb szexuális szokásokkal bíró japánok hogyan viszonyulnak e téren az extremitásokhoz (gyakorlatilag úgy jön át a filmen, mintha teljesen hétköznapi dolognak tartanák). Aki szereti a nem hétköznapi történeteket, vagy tetszett neki a jóval szolídabb Moonlight Whispers, az ebben a filmben sem fog csalódni.

Hozzászólások   

#2 Guest 2007-04-26 08:00
thanks
#1 asiafan 2007-03-22 14:25
azért nem volt ez olyan extrém... sztem :P

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

The Tokyo Trial (2006)

The Tokyo Trial (2006)

 iMDB  Óriási költségvetés, hatalmas sztárparádé és egy nemzeti ügy, ezzel lehetne összefoglalni röviden azt az új filmet, melyet az állami propaganda szerint minden igaz kínai állampolgárnak látnia kell.

Perfect Education 2: 40 Days of Love (Kanzennaru shiiku: Ai no 40…

Perfect Education 2: 40 Days of Love (Kanzennaru shiiku: Ai no 40 nichi) (2001)

Perfect Education 2: 40 Days of Love (完全なる飼育:愛の40日) (2001)iMDBValószínűleg nem én voltam az egyetlen, aki hiteltelennek tartotta a sorozat első részét. A folytatás, ami egyben Matsuda Michiko leghíresebb regényének a filmváltozata, úgy készült, hogy az...

Black Society Trilogy

Black Society Trilogy

E három film rendhagyó trilógia, legalábbis az volt eddig. Sem szereplőkben, sem történetben nem kapcsolódnak egymáshoz, az egyetlen összekötő elem a téma, mégpedig a kínai maffia, a triádok sötét, kaotikus és gyakran gyomorforgató világának bemutatása....

The Matrimony (Xin zhong you gui) (2007)

The Matrimony (Xin zhong you gui) (2007)

The Matrimony (Xin zhong you gui) (2007)iMDBHorrorelemekkel dúsan tűzdelt thriller kínai nyelvterületről, szellemlánnyal az egyik főszerepben 2007-ben? Sülhet-e ki ebből bármi jó is? Tudnak-e még bármi újat kitalálni ebben a témában? Az első két kérdésre...