belépés∆

Yo-yo Girl Cop (Sukeban deka Codename Asamiya Saki) (2006)

Yo-yo Girl Cop (スケバン刑事 – コードネーム麻宮サキ) (2006)

Yo-yo Girl Cop (Sukeban deka Codename Asamiya Saki) (2006)

iMDB  

A Sukeban Deka egy friss manga adaptáció. Az alapjául szolgáló képregényt Wada Shinji még a 70-es években vetette papírra és elég sikeres lehetett, hiszen azóta készült belőle tévésorozat, valamint több mozifilm is. A legfrissebbet Fukasaku Kenta rendezte (a nagy Kinji fia) és telerakta fiatal, a film világában még javarészt ismeretlen popsztárokkal.

   A sztori a következő: egy lányt elkapnak a rendőrök New York-ban és arra kényszerítik, hogy működjön együtt a rendőrséggel és épüljön be egy középiskolába, ahol ki kell nyomoznia, hogy az Enola Gay nevű terrorista honlapot ki üzemelteti és mi vele a célja. Minderre három napja van, két tényező miatt is. A honlap visszaszámlálója szerint 3 nap van a „célig”, továbbá a kedves mama ügyében 3 napja van a rendőrségnek intézkedni, mert őt elkapták kémkedésért az USA-ban. A lány pedig magához veszi frissen kapott fegyverét, egy jojót és munkához lát a suliban, ahol kicsit talán túl sok az öngyilkos merénylőnek öltözött diák…

   Ebből talán látszik, hogy ez egy akciófilm. Japánban igen ritka az ilyen, ez meg is látszik a filmen. A harci jelenetek némelyikénél nem tudtam eldönteni, hogy azért készítették el így, hogy „animés” legyen, vagy mert nem tudták megfelelően látványosra összehozni.  A robbanások is érdekesek lettek, de annyira nem zavaróak. A cselekmény tempója a japán filmekben megszokott tempónál pergősebb, viszont sok benne a klisé, valamint eléggé kiszámítható. A színészek között két ismertebb alak van, az egyikük Kubozuka Shunsuke (Hibi , Saishuu Heiki Kanojo ), itt Jiro-t, a főgonoszt alakítja, a másik pedig a sánta rendőrt játszó Takeuchi Riki (Fudou, Dead or Alive , Mayonaka no Yaji-san Kita-san ). A címszerepet a popsztár Matsuura Aya alakítja, egész jól (őt egyébként a The Blue Light -ban már láthattuk), a sulibeli fő ellenfelét, Reika-t pedig Ishikawa Rika, a szintén fontos szerepet kapó Tae-t pedig Okada Yui. Érdemes még megemlíteni Saki mamáját, Saito Yuki-t, aki az 1985-ben forgatott TV sorozatban még a főszerepet alakította. Összefoglalva a film nem egy kiemelkedő alkotás, azonban egyszer nézhető. Imádni csak a főszereplő lánykák rajongói fogják, a többiek számára max. az iskoláslányok, a néhol megmosolyogtató harci jelenetek, na meg talán Matsuura Aya popsztár image-ével meglehetősen ellentétes szerepe miatt lesz érdekes.

Hozzászólások   

#4 Guest 2008-07-28 10:11
Honnan lehet letölteni?
#3 user1 2008-05-02 04:14
Kissé talán túl pörgősre sikerült a film, amolyan hollywood -iaskodó, aminek nem feltétlenül örültem, de azért nem volt nagyon zavaró. Mikor megtudtam hogy a címszereplő popstar, már előre féltem megnézni a filmet, lévén a hasonló esetekben általában csapnivaló az eredmény. (hogy egy közeli példát említsek, a "kitaro" -t alakító srác remekül demonstrálja miről is beszélek) Matsuura Aya -ban azomban kellemesen csalódtam. Ügyesen adja elő ezt a szerepet sőt, talán az ő a legkaraktereseb b figura mind közül. Mondhatni lejátsza a többieket a színről.
Hibaként fellehet hozni a cikkben elmondottak mellett még talán a két lány barátságának kidolgozatlansá gát, Saki gyakorlatilag csak két jelenetben találkozik a visszahúzódó barátnőjével, ez pedig talán egy picit kevés ahhoz hogy fontosnak tartsuk.
A zenék jók, passzolnak a film hangulatához. A gyors vágások néha idegesítőek, máshol meg egész jó megoldásokat látni (a páros yoyo harc).
Összességében nem volt rossz, bár nekem sokkal jobban tetszett az 1987 -es film változat...:-)
Remélem ez az akciófilmes ugrabugra -s cg -s lassítós műfaj nem honosodik meg japánban. És tessék megnézni a 87 -es "the movie" -t is. (És ha valakinek megvan a 88 -as folytatás, az írjon nekem egy mail -t.. 8) )
#2 Guest 2007-10-25 23:23
Nincs hozzá magyar felirata valakinek véletlen? csak angolt találtam :sad:
#1 Guest 2006-10-09 19:58
Hm ez a csaj fene jól néz ki legalábbis a plakáton biztos :D

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Az íj - The Bow (Hwal) (2005)

Az íj - The Bow (Hwal) (2005)

Magányos halászhajó ringatózik a tengeren, messze mindentől. Egy fiatal lány (Han Yeo-reum) és egy öregember (Seong-hwang Jeon) élnek rajta. Az öreg kiskorában vette magához a lányt, akit feleségül akar venni, amint az betölti tizenhetedik életévét....

Sukepan Deka: Virgin Name Moromie Saki (2006)

Sukepan Deka: Virgin Name Moromie Saki (2006)

Valószínűleg senki számára nem mond túl sok újat az a megállapítás, hogy a nagy mozifilmek sikerét a pornófilmesek is igyekeznek kihasználni és az amúgy nem túlságosan izgalmas munkáikat egy-egy igazi film megidézésével próbálják eladni. Míg,...

New Human Skin Lantern / Ghost Lantern (Yun pei dung lung) (1993)

New Human Skin Lantern / Ghost Lantern (Yun pei dung lung) (1993)

New Human Skin Lantern / Ghost Lantern (Yun pei dung lung) (1993)   iMDB  

...ing (2003)

...ing (2003)

 iMDB   Ez egy „szokásos” klisékből összeállított koreai romantikus film, remekül kivitelezve. A történet annyi, hogy egy születési rendellenességgel (deformálódott bal kézzel) rendelkező és mellékesen halálos beteg lányt (A Tale of Two Sistersből ismert Su-jeong Lim...