belépés∆

Marebito (2004)

Marebito (2004)

 

Eszement jó okkult misztikus film, teljesen új íz az ázsiai horror étlapon. Nem csoda, Shinya Tsukamoto játssza a főszerepet és az a fickó rendezte, aki a Grudge-ot. (Őszintén szólva mondjuk pont emiatt tartottam tőle egy kicsit.)

Marebito (2004)Marebito (2004)Marebito (2004)

Masuoka, a szabadúszó operatőr szeme (és kamerája) láttára lesz öngyilkos egy férfi. Az eset olyan mély hatással van rá, hogy onnantól kezdve megszállottjává válik annak, hogy olyan félelmet és rettegést, terrort éljen át, amitől mások megölik magukat, s ezért leszáll a Tokió alatt húzódó csatornarendszerbe, ahonnan egy lánnyal tér vissza, aki korántsem nevezhető embernek...

Marebito (2004)Marebito (2004)Marebito (2004)
 

Nagyon sajátos a film hangulata, s bár minden porcikáján látszik, hogy kevés pénzből forgatták, igazából pont elég volt rá. A lány valami elképesztően vonzó, de egyben undorító és rémisztő is. Nem tudom, hogy vállalhatta el a színésznő. A helyszínek nagyon ütnek, s bár Shinya azért nem olyan nagyon jó színész, de azért ő sem elhanyagolható. Ami nagyon kemény, hogy semmi, eddigre már szanaszéjjel rágott horrorelem nincs benne és mégis tökéletesen ebbe a stílusba illik.

 
 
Előzetes:

Hozzászólások   

#5 henky111 2010-02-19 02:27
Csalódtam a filmben. :(
Egy "sima" misztikus filmnek gyenge..
A forumon lévő okfejtés persze helytállónak tűnhet, de szerintem 100 emberből ha 1 jön rá erre magától, ha meg már el kell magyarázni az nem az igazi.
Én is mint gondolom sokan mások egy misztikus filmként kezeltem, túl sok mögöttes mondanivaló nélkül.
Talán megérne még egy megtekintést, de valahogy nincs hozzá kedvem. Szeretek magam rájönni a filmek mondanivalójára és általában rá is jövök, de ehhez minimum filozófus végzettség kellene, hogy magától jöjjön rá az ember.
#4 Guest 2007-05-29 00:59
Miért nem? Mit írt ki?
#3 Guest 2007-05-29 00:33
Hmm. Elolvastam. Nos a feleség dologban biztos voltam, mivel azt maga a főhős közli a film egyik jelenetében. Ám a lányal kapcsolatban ez a fajta megközelítés nem jutott eszembe. Azt gondoltam hogy az "állatként bántam a lányommal" mondat nem őrá vonatkozik, bár most így visszagondolva logikusnak tűnik. Engem túlságosan elvarázsolt a misztikum, ezért talán átsiklottam a lényeg felett.
(most csak azért írtam ide mert valamiért nem sikerült a forum -ba regisztrálni.)
#2 Guest 2007-05-28 22:54
A fórumon beszélgettünk már a film lehetséges magyarázatán, ha gondolod a "Marebito ! SPOILER !" spoiler topikban megtalálod és persze te is kifejtheted az elméleted.
#1 Guest 2007-05-28 22:25
A film valóban nagyon érdekes, és hatásos is egyben, ám a befejezés nem teljesen egyértelmű. Ez persze sok esetben lehet akár pozitívum, ám ebben a filmben nem az. A főhős megtalálja amit keres. De vajon a nő valóban bántani akarja? Ha igen, miért nem tette meg korábban? Ha nem, mitől fél annyira a férfi? És miért van a nő kezében a kamera? Az egyértelmű hogy a nő számára fontos az áldozat félelme. De vajon mindez a kedvesség, és akázat csupán azért volt hogy újabb áldozatot találjon? Nem hiszem, mert ebben az esetben már az első találkozásuk alkalmával is megölhette volna. Sokáig gondolkodtam a filmen, - ami nálam pozitívum - de ebben az esetben nem jutottam dűlőre az eredményt illetően.
Ettől függetlenül mindenkinek ajánlom.

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

All's Well Ends Well 2009 (Ga yau hei si 2009)

All's Well Ends Well 2009 (Ga yau hei si 2009)

Az idei kínai újévre időzített vígjáték hozza mindazt, amire számítani lehetett. Ugyan alapból kritikus volt vele mindenki, mondván a korábbi részekben Stephen Chow vitte a prímet és nélküle az egész nem ér egy...

The Heroic Trio (Dung fong saam hap) (1993)

The Heroic Trio (Dung fong saam hap) (1993)

The Heroic Trio (Dung fong saam hap) (1993)   iMDB 

Why Me Sweetie (Sat yik gaai lui wong) (2003)

Why Me Sweetie (Sat yik gaai lui wong) (2003)

Why Me Sweetie (Sat yik gaai lui wong) (2003)iMDBA történet főszereplője Dong, egy jóképű, kissé hóbortosnak látszó férfiú, akinek legkedveltebb szórakozása, hogy a lehető legtöbb hölgyet megpróbálja elcsábítani. Sajátos betegségének köszönhetően azonban ezek a „kapcsolatok”...

Saawariya (2007)

Saawariya (2007)

  Miután megnézed Sanjay Leela Bhansali filmjét, nagy eséllyel elfelejted, hogy nem csak dallamos hangsúllyal lehet kiejteni a szót, Saawariya. Kimondva ugyan megtévesztésig Savaria, de ez nem a latin, hanem a hindi verzió. Jelentése egyes fordítások...