belépés∆

Fat Choi Spirit (Lik goo lik goo san nin choi) (2002)

Fat Choi Spirit (Lik goo lik goo san nin choi) (2002)

Fat Choi Spirit (Lik goo lik goo san nin choi) (2002)

iMDB  

   Johnnie To is rendezett mahjong filmet, úgyhogy aki nem szereti az ő munkásságát, az ne is olvasson tovább… És ha nem olvas tovább, meg nem kap kedvet a filmhez, akkor meg is érdemli.

   A sztori itt is igen egyszerű, a főszereplő Andy (Andy Lau Tak-Wah), aki profi mahjong játékos, ráadásul mindig nyer, a film közben ki is derül, hogy miért. Barátnője Gigi (Gigi Leung Wing-Kei) szeretné elérni, hogy Andy komolyan (és feleségül) vegye, azonban nehéz természete miatt Andy mindezt feltételekhez köti. Andy a múltja miatt nem tartja a kapcsolatot a családjával, az Alzheimer kóros mamával, valamint öccsével, Tin Lok-kal (Louis Koo), azonban természetesen egy véletlen folytán ismét összekerülnek. Egy trükkös banda mahjongozás címszó alatt kifosztja a hihetetlen naív Tin Lok-ot, aki egyébként nem is szeret és nem is tud játszani, így Andy-re hárul a feladat, hogy visszaszerezze a pénzt Ching Wan-tól (Lau Ching Wan) és a bandájától. Sok-sok bonyodalom után pedig egy nagy mahjong versenyen zajlik le közöttük a végső összecsapás, azaz, hogy ki is nyerje el a Mahjong Warrior kitűntető címet.

   A film igen jellegzetes Johnnie To és igen jellegzetes hongkongi gambling movie alkotás. Mint köztudott, Johnnie To mániája a karakterek részletekbe menő bemutatása, azaz nem az számára a fontos, hogy mit, hanem az, hogy hogyan teszik azt, amit tesznek éppen. Ez itt is megvan, bár leginkább Andy Lau esetében látványos. Nagyszerű látvány, ahogy mahjongozik, élvezet nézni azokat a mozdulatokat, minden elemével próbálja bemutatni, milyen is lehet egy profi játékos. A leosztások pedig a Kungfu mahjonghoz hasonlóan igen szélsőségesek, itt is tucatszám vannak a sárkány-kongok, meg a 13 unique wonders nevezetű formációk. Természetesen közben megtudja a néző, hogy létezik Taiwan mahjong, American mahjong is, mind különféle szabályokkal. A film lényege tehát egyértelműen a mahjong és a csaták bemutatása terén zseniális is az egész, az elejétől a végéig. A többi kitöltő sztori a hongkongi akcióvígjátékok átlagos színvonalát hozza, jópofa, könnyed, néhol egész jó poénokkal, de semmi kiemelkedő. Mahjong rajongóknak kötelező darab, de kellemes szórakozást nyújthat a hongkongi vígjátékok kedvelőinek is.

Hozzászólások   

#2 Guest 2006-10-29 16:14
Ehhez azért nagyon kell vágni a játékot, hogy 100%-ban élvezni tudja az ember. Az én minimális tudásommal csak lestem, hogy akkor most mi is van, amikor a kamera nemes egyszerűséggel végigszáguldott a játékosok kövein. Ettől függetlenül szórakoztató, aki szereti a mahjongot (és tud is játszani), Andy-t, meg a szép csajokat, annak garantált a szórakozás.
#1 Guest 2006-09-02 17:28
Erre nagyon kíváncsi lettem... :D

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Journey To The West Conquering The Demons (Xi you xiang mo pian) …

Journey To The West Conquering The Demons (Xi you xiang mo pian) (2013)

  A "Nyugati utazás, avagy a Majomkirály története" már több száz éve kihagyhatatlan regény a kínai irodalmi klasszikusok közül. Népszerűsége töretlen mindmáig. Mesés, kalandos, a borzongató epizódok sem hiányoznak belőle, tehát mondhatni, hogy filmre kívánkozik.

Female Prisoner Scorpion Beast Stable (Joshuu sasori: Kemono beya…

Female Prisoner Scorpion Beast Stable (Joshuu sasori: Kemono beya) (1973)

Female Prisoner Scorpion Beast Stable (女囚さそり: けもの部屋) (1973)iMDBMatsushima Nami kalandjainak harmadik részében ezúttal a börtönélet helyett (amiből nagyon kevés van ebben a részben) inkább a “kinti”, menekültként töltött napjait ismerhetjük meg. A film legeleje izgalmas...

Rene Liu Ruo Ying

Rene Liu Ruo Ying

Rene Liu Ruo Ying (刘若英)Liu Ruo Ying 1970 június elsején született Taiwan fővárosában, Taipei-ben,a család három gyermeke közül ő született másodiknak, egy nővére és egy öccse van. Fiatal korától kezdve zenét tanult és miután iskolai...

Szigorúan piszkos ügyek (Infernal Affairs) (2002)

Szigorúan piszkos ügyek (Infernal Affairs) (2002)

A történet egyszerű. Adott egy drogdíler, bizonyos Sam (Eric Tsang). Adott egy rendőrfőnök, Wong (Anthony Wong Chau-Sang). Régről ismerik egymást, ráadásul „hasonló” módszerekkel dolgoznak. Ebből kifolyólag adott egy tégla a dealer csapatában, Yan ({ln:Tony Leung...