belépés∆

Iron Monkey (1993)

Iron Monkey (1993)

Imdb 

Iron Monkey egyfajta kínai Robin Hoodként fosztogatja a gazdagokat és patronálja a szegényeket az általa lopott pénzből. Batman is jó analógia lehet személyéhez, hiszen hősünk egyben elismert személyiség is civilben. A városnak, melyet tiszta szívű hősünk védelmez, új kormányzója érkezik, akit nagyon idegesít ez az öntörvényű jótevő, főleg miután őt magát is kifosztotta. A történet ennél nem is bonyolódik jóval tovább, de persze nem is szükséges, lévén akciófilmről van szó. Mindenesetre annyira odafigyeltek rá, hogy ne legyen végtelenül bugyuta, és lekösse a nézőt.

 Iron Monkey (1993)

A főszerepet Donnie Yen játsza, s igazság szerint nem lehet róla se jót se rosszat mondani, tökéletesen beleillik a szerepbe. Sokkal izgalmasabb azonban, hogy a filmben megjelenik a híres történelmi személyiség Wong Fei-hun is, akinek történetét a Tsui Hark által jegyzett Once Upon a Time in China sorozat dolgozza fel. Mivel itt Wong még fiatal, ezért az Iron Monkey akár az OUATIC előzményének is tekinthető. A híres harcművészt egyébként egy hihetetlen képességekkel megáldott gyermek játsza, aki mindennek a tetejébe lány. Nem egy lélegzetelállító képsort köszönhetünk neki. Az akciók egyébként a realitás talaján maradnak, színtiszta wu shu, bár azért néha van egy kis repkedés, de semmi szín alatt sem wu xia. A verekedésekből bár sok van, nem válnak unalmassá, pont a megfelelő pillanatban jön egy intermezzo, amin megpihenhet a fáradt szem.   

Iron Monkey (1993) 

Ahogy néztem a filmet feltűnt, hogy a hang nem passzol a szereplők mimikájához. Először azt gondoltam, hogy mandarin nyelven nézhetem és a szinkron miatt nem stimmelhet a dolog, de hiába kapcsolgattam a hangsávok között sehogy sem akart rendbe jönni. Mint utóbb kiderült, az egész film audio sávját elrontották annak idején, és ennél nagyobb problémák is vannak vele, mint amit én észrevettem, de ez nem igazán ront az élvezhetőségből.

Iron Monkey (1993) 

Egy igazi kung-fu klasszikus, amit a stílus kedvelői közül senki sem hagyhat ki, Donnie Yen rajongói mindenképp nézzék meg, aki pedig megnézte az OUATIC-ot és tetszett neki Wong Fei.hun története, az ezzel a filmmel nyugodtan folytathatja a legendát.

 

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Detective Bureau 2-3 (1963)

Detective Bureau 2-3 (1963)

Seijun Suzuki és Jo Shishido jónéhány remek filmben dolgoztak együtt mint rendező és színész. A Detective Bureau 2-3 a könnyebb darabok egyike.  

Rendőrsztori 3 (Ging chaat goo si III) (1992)

Rendőrsztori 3 (Ging chaat goo si III) (1992)

Az Interpol a hongkongi rendőrségtől kér egy szuperzsarut, hogy a kontinentális Kínában tevékenykedő drogterjesztőt elkaphassák. A választás természetesen Chan Ka Kui-re esik (Jackie Chan), aki hamarosan Kínában találja magát, ahol Yang felügyelő (Michelle Yeoh) szárnyai...

Ueto Aya: Best Live Tour 2007 Never Ever (2007)

Ueto Aya: Best Live Tour 2007 Never Ever (2007)

Ueto Aya: Best Live Tour 2007 Never Ever (2007)YesAsiaPlay-AsiaNapjaink egyik leghíresebb és leginkább közkedvelt fiatal japán sztárja, Ueto Aya sok más egykori idolhoz hasonlóan a színészet mellett a zene világában is igyekezett befutni. Énekesi karrierjét...

Equinox Flower (Higanbana) (1958)

Equinox Flower (Higanbana) (1958)

Equinox Flower (彼岸花) (1958) iMDBA japán film egyik legnagyobb klasszikus rendezője, Ozu Yasujiro kedvelt témája volt a kortárs Japán társadalmi problémáinak, valamint a háború utáni élet újszerűségének bemutatása. Nincs ez másképp az első színesben rögzített...