belépés∆

S.P.L. (Sha Po Lang) (2005)

S.P.L. (Sha Po Lang) (2005)

Ez egy hangulatát tekintve érdekes HK akciófilm. Néha felhagynak a könnyedre vett stílussal és afféle „noir” stílusban készítenek filmet, amiben aztán hullanak a „hősök” rendesen.

Na ez is egy ilyen darab. Adott egy csapat rendőr, akik egy tanú halálát szeretnék megbosszulni a nagyon gonosz Wong Po nevű illetőn (Sammo Hung Kam-Bo játsza). A rendőrök vezetője Chan felügyelő (Simon Yam), épp visszavonulás előtt áll, már megérkezik a helyére kijelölt új ember is, bizonyos Ma Kwan (Donnie Yen), akit eleinte kívülállónak tekintenek, majd kénytelenek lesznek bevenni a buliba és megkezdődik a „leszámolás”.

A sztori a fentieknek megfelelően eléggé átlagos, ráadásul néhány hülyeség is tarkítja. Például nem igazán sikerült rájönnöm, hogy a „boldog családapás” részeket minek rakták bele, talán a karakterek két arcát próbálták ezzel mutatni, fene tudja. Egyébként is az összes hőst távol tartja a nézőtől a film, nincsenek igazán szimpatikus szereplők. A sok meghatónak szánt jelenet sem működik a nem igazán szimpatikus hősök miatt, de ezt a filmet úgysem az ilyen részek miatt nézi meg az ember... Ami viszont nagyot emel a filmen, az az akciójelenetek kidolgozottsága. Nemhiába, Donnie Yen érti a dolgát…  Sammo Hung-ot se láttam még gonosz szerepben, egész jól alakítja, de az a legjobb benne, hogy ennek következtében a film végén sor kerülhet az egész lényegére, egy igazi Donnie Yen vs. Sammo Hung „ütközetre”. Már ezért érdemes megnézni a filmet (no meg az ez előtti jelenetért, ahol Wong Po „henchman”-jével verekszik egyet Donnie.

 

imdb

Hozzászólások   

#3 Z 2009-05-03 01:12
Amennyire a másik Donnie Yen filmet lehúztam (Flash Point – meg ne nézzétek) ezt csak dicsérni tudom. Jó a sztori, kidolgozattak a karakterek látványos küzdelmek, végig feszes tempó. Külön jó a kép a képben megoldások a film elején. Szerintem egy nagyon jó kis akció mozi egyszeri megtekintésre.
#2 Guest 2006-09-27 21:39
Remélem a Dragon Tiger Gate-ben is legalább ilyen bunyók lesznek... :D
#1 Guest 2006-09-27 19:44
Donnie jobban verekszik, Sammo viszont jobb színész. A drámai részek engem is idegesítettek, néhol már viccesen túljátszottak voltak, de ettől függetlenül tényleg egy izgalmas, pörgős jó kis film. Letisztult, egyszerű, de nagyon kidolgozott harcok, amik az emberre és nem a trükkökre építenek. A henchmanes fightban összesen 2+1 kameraállást használnak pl.

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

The Admiral: Roaring Currents (Myeong-ryang) (2014)

The Admiral: Roaring Currents (Myeong-ryang) (2014)

  Egy látványos történelmi film mindig szívesen látott alkotás. Pláne, ha nem akarják telepakolni a mának szóló utalásokkal, hanem a megszokott, ám korántsem unalmas módon színpompás jelmezekkel, korhű tárgyakkal és a régi idők embereit idéző viselkedésekkel...

Narumi Riko

Narumi Riko

Narumi Riko (成海璃子)Az 1992 augusztus 18-án született Narumi Riko tipikus példa arra, hogy hogyan működik a japán sztárgyártó gépezet. A négy tagú yokohamai család idősebbik gyermekét (egy öccse van) szülei öt éves korában vitték el...

Journey To The West Conquering The Demons (Xi you xiang mo pian) …

Journey To The West Conquering The Demons (Xi you xiang mo pian) (2013)

  A "Nyugati utazás, avagy a Majomkirály története" már több száz éve kihagyhatatlan regény a kínai irodalmi klasszikusok közül. Népszerűsége töretlen mindmáig. Mesés, kalandos, a borzongató epizódok sem hiányoznak belőle, tehát mondhatni, hogy filmre kívánkozik.

My Sassy Girl (Yeopgijeogin geunyeo) (2001)

My Sassy Girl (Yeopgijeogin geunyeo) (2001)

iMDBEz a film megtörtént eseményeken alapul, egy Ho-sik Kim nevű blogger a későbbiekben nagy sikerű könyvben is kiadott írásai ihlették a készítőket. A történet főhőse Gyeon-woo (Tae Hyun-Cha), egy kissé kétbalkezes, saját bevallása szerint is...