belépés∆

Time and Tide (Seunlau ngaklau) (2000)

 

Time and Tide (Seunlau ngaklau) (2000)

IMDb 

Tsui Hark miután teljesen feleslegesen átment az USA-ba, ott találkozott Steven Seagallal, na és néhány amcsi producerrel, akik miatt legyártott két teljesen pocsék filmet, hazatért és összedobta ezt az akciómozit. Célja egyértelműen látszik: a csorbát kiköszörülni és újra bebizonyítani, hogy az egyik legjobb akciórendező, ha hagyják dolgozni. Be is mutat rendesen Amerikának. 

Time and Tide (Seunlau ngaklau) (2000)

A történet akciófilmhez méltó - nem túl eredeti. Ettől függetlenül a több szálon futó történet szépen kavarog, a szálak hol találkoznak, hol elválnak, látszik, hogy odafigyeltek rá. Hark profizmusát mutatja, hogy teljesen ura a történetnek, nincs egyetlen értelmetlen, vagy nehezen érthető snitt sem. A filmnek két főhőse van, két férfi, akik gyorsan mély barátságot kötnek egymással, de ahogy bonyolódik a helyzet egymás ellenségei lesznek, aztán megint barátok és így tovább. A film hőse a szépfiú Nicholas Tse tökrészegen lefekszik egy nővel, akiről később kiderül, hogy rendőr, leszbikus és terhes lett tőle. Bár a lány elutasító, ő mégis pénzelni akarja, s ezért beáll egy illegális testőrcéghez dolgozni. Itt jön a számomra egyik legszimpatikusabb dolog a filmben, nagyon ügyes megoldással nem ő az akciósztár, az a szerep partnerére, Wu Baira marad. Tse egyébkén azon túl, hogy a nők számára minden bizonnyal szívdöglesztő pasi, nyugati barátaival ellentétben játszani is tud. 

Time and Tide (Seunlau ngaklau) (2000)

Bár van a filmben rengeteg machozás: a napszemüveg-bőrdzseki, illetve napszemüveg-öltöny kombináción túl a férfiak nem nagyon ismernek más öltözéket, ennek ellenére hál' istenek nincs az egész túljátszva, s megfelelő mennyiségű, kellemes humorral fűszerezve pont jó kombinációt alkot. Az akciók sem a szokványos ki nem fogyó fegyverek, golyóálló hősök klisét követik, nagyon látványosak, de valószerűek, mindennek megvan a magyarázata. A mellékszereplőkre is nagy hangsúlyt fektettek, jól kitalált karaktek, jó színészi játékkal. Ez utóbbi alól sajnos egy figura kivétel, akiről már azelőtt lerí, hogy ez az első filmszerepe, mielőtt egyáltalán megszólalna. Valószínűleg punccsal kapta ezt a szerepet és nagyon-nagyon sokat gyakorolta azt a három vérbuta mondatot, amit a kelleténél is rosszabbul ad elő. Nagy hiba ez egy ilyen jó kivitelezett filmben. A másik rossz pont, hogy úgy éreztem a végére leesik a film, veszt a lendületéből. Véleményem szerint nyugodtan lezárhatták volna az utolsó előtti helyszínen, mivel az utolsó közel sem olyan látványos, eredeti és izgalmas, mint az összes többi. Mindettől eltekintve talán a legjobb HK akció, amit láttam, könnyen emészthető, de nagyon szórakoztató mozi.

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Louis Koo Tin-Lok

Louis Koo Tin-Lok

Louis Koo Tin-Lok (古天樂)Tianle Gu 1970 október 21-én született Kína Guangdong tartományának Zhongshan városában. Gyerekkorát azonban már Hongkongban töltötte, tanulmányait eleinte a Carmel Secondary School-ban, majd a Kowloon-ban található St. Teresa Schoolban végezte. Karrierjét modellként...

The Story of Qiu Ju (Qiu Ju da guan si) (1992)

The Story of Qiu Ju (Qiu Ju da guan si) (1992)

The Story of Qiu Ju (Qiu Ju da guan si) (1992)  IMDb

Zatoichi - The Festival of Fire (Abare-himatsuri) (1970)

Zatoichi - The Festival of Fire (Abare-himatsuri) (1970)

  Amíg a DAIEI bábáskodott a sorozat fölött, addig sok minden megőrződött a tradicionális értékekből a filmekben. A vak masszőr figurája egyre alaposabban kidolgozódott, ügyelve arra, hogy a valós elemek mindig nyomatékkal jelen legyenek.

Dragon Squad (2005)

Dragon Squad (2005)

Dragon squad (Maan lone)  IMDb