belépés∆

Vampire Effect / The Twins Effect (Chin gei bin) (2003)

 

Vampire Effect / The Twins Effect (Chin gei bin) (2003)

 

Reeve (Ekin Cheng) egy vámpírvadász, akihez egy új segéd csapódik Gypsy (Gillian Chung) személyében, aki nagy rajongója Reeve-nek. Reeve húga, Helen (Charlene Choi) megismerkedik egy fura illetővel, Kazaffal, akiről nem tudja, hogy ő a hongkongi vámpírherceg (Edison Chen alakítja). Kazaf egy vámpírtól meglehetősen szokatlan dologgal kísérletezik, nem akar többé véren élni, így segédjével együtt (akit Anthony Wong alakít) éhezik. Színrelép azonban egy európai vámpír, aki a Kazaf tulajdonában levő "kincs" segítségével akar a vámpírok ura lenni, azonban a szedett-vedett kis csapat, na meg egy mentőautó sofőrje (Jackie Chan) megpróbálja ebben megakadályozni.


Hongkongi vámpíros filmet még nem láttam ezen kívül, de szerény véleményem szerint ennél jobbat nehéz lenne összehozni. Minden benne van, ami egy jó kis könnyed hongkongi akció-vígjátékhoz szükséges. Sok-sok kung-fu jelenet, némi Jackie Chan-es humor, Anthony Wong pofavágásai, a Twins-es lányok egymással is bunyóznak egyet, kell ennél több? :)

imdb

 

Hozzászólások   

#2 Z 2009-03-19 18:58
Szerintem kategóriájában az egyik legjobb film, nem akar többnek látszani, mint ami: akció-vígjáték. Remek kis szórakozás :-)
#1 fea 2007-03-29 21:46
Hát ebben minden benne van, ami miatt nem tetszik egy film, ez valamiért mégis bejött. :-) Idióta kung-fuzó vámpírok, teljesen félredobják mind a kung-fu, mind a vámpírlét szabájait, és ráadásul rosszul is játszanak, de sebaj. Legalább őket írtják. Az akción is látszik néhol, hogy betanult, nem ösztönből jön. Fárasztó hongkongi humor. Mégis, a sztárparádé, meg az egész összhatása nagyon rendben van. Nagyon jól szórakoztam.

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Nemuri Kyoshiro - TV Special 3: The Man of No Tomorrow (1996)

Nemuri Kyoshiro - TV Special 3: The Man of No Tomorrow (1996)

A harmadik rész elején ezt a feliratot olvashatjuk: „Tamura Masazaku Special”. Ez azért sok mindent elárul. Ilyen csak közkedvelt chambara sztároknak jár, akiknek a nevével bízvást eladható az áru. Egyúttal nyilvánvaló, mire számíthatunk.

Wet Hot Sake (Nurunuru kakan kakan) (1996)

Wet Hot Sake (Nurunuru kakan kakan) (1996)

Wet Hot Sake (ぬるぬる火間火間) (1996)iMDBA közismert sztereotipia szerint a férfiak legtöbbjét három dolog érdekli igazán az életben. A nők, az alkohol és a foci. Japánban ez utóbbit minden valószínűség szerint a baseball helyettesíti, de esetünkben...

Az íj - The Bow (Hwal) (2005)

Az íj - The Bow (Hwal) (2005)

Magányos halászhajó ringatózik a tengeren, messze mindentől. Egy fiatal lány (Han Yeo-reum) és egy öregember (Seong-hwang Jeon) élnek rajta. Az öreg kiskorában vette magához a lányt, akit feleségül akar venni, amint az betölti tizenhetedik életévét....

20th Century Boys vs Fish Story

20th Century Boys vs Fish Story

Ki ne szeretné a pre-apokaliptikus filmeket?