belépés∆

The Avenging Fist (Kuen Sun) (2001)

Rendezte: Wai Keung Lau, Corey Yuen

Kuen Sun poster
A messzi jövőben Nova (Lee-Hom Wang) és ikerhúga Erika (Gigi Leung) gondtalanul élik a jövőbeli tínédzserek életét: bandáznak, szórakoznak, utcai harcviadalokon vesznek részt. Összebarátkoznak Iron Surfer-rel (Stephen Fung), és a csinos hologramm-modell lánnyal (Kristy Yang). Azonban felfigyel különleges harci képességeikre egy szakadár csoport, a Vörös Sárkány Hadsereg vezetője, és meg akarja szerezni magának különleges erejüket. Anyjuk kénytelen bevallani nekik: apjuk részt vett egy rendőrségi kísérletben, ahol egy veszélyes fegyvert teszteltek, ráadásul ezt vegyítették némi génmanipulációval is.
Az ikrek kénytelenek hát megvédeni saját magukat és barátaikat az elszánt vezér ellen...

Látványos, történetében ugyan nem túl eredeti sci-fi, aminek érdekessége, hogy felbukkan benne a jó öreg Sammo Hung is. A történet néhol kicsit hézagos, de ezt sikerül valamelyest elnyomnia a pörgős harcjeleneteknek, és a futurisztikus látványvilágnak.
Nem rossz film, de nem is túl kiemelkedő. Kedvenc ugyan nem lesz belőle, de megnézésre érdemes.

A film megjelent magyarul DVD-n Az erő gyermekei címmel a MOKÉP forgalmazásában.

Hozzászólások   

#4 YEZy 2007-08-02 08:48
Valóban, a CG felettébb zavaró volt benne, főleg, amikor a sok hologram lány között nem találta meg az egyik srác Gigi Leung-ot. Valahogy nehezen volt hihető. :-) Ezt a filmet is leginkább a bunyók miatt érte meg megnézni.
Ja, az ajánlóban a két női szerepet alakító színésznők nevei fel vannak cserélve, Gigi volt a hologramlány. :P
#3 Guest 2007-08-02 03:29
Az az igazság ebből sokkal job film is lehetett volna. Ezt a filmet a sz*rból Stephen Fung húzza ki. Nem kelett volna bele az a sok gagyi effekt, normálisan is meglehetett volna csinálni. KÁR ÉRTE... :-?
#2 Guest 2007-01-21 17:27
Hehe, az igazság valahol a kettő között, bár valóban nem ez a valaha készült legjobb hongkongi film. :-) Egyébként nem is tudtam, hogy ezt egy játékból készítették. :-)
#1 Guest 2007-01-21 16:02
Hihetetlenül rossz film. Néhol megüti az "annyira rossz, hogy jó" szintet, de aztán mégsem hosszútávon vicces, inkább sírni támad kedve az embernek, hogy mennyi pénzt elpazaroltak erre a rettenetre, plusz néhány olyan színész is szerepel benne, akiknek voltak jó filmjeik! Ez az a film, ami nálam akkor is 1-est kapna, ha 5-ös skálán kéne pontoznom, és akkor is, ha 100-ason.

Itt van egy részletes ajánló, aminek egyetértek az értékelésével: (link (www.sokkmagazin.hu/?p=14#more-14)).

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

The Assassin (Da ci ke) (1967)

The Assassin (Da ci ke) (1967)

  Kínának, Japánhoz hasonlóan, volt egy időszaka, amikor a különböző kisebb tartományok urai egymást ritkítva igyekeztek a hatalom csúcsára kerülni, bár jó pár évszázaddal korábbra esett, mint az a szomszédos országban történt. Olyan...

Go Go 70s (Gogo chilship) (2008)

Go Go 70s (Gogo chilship) (2008)

A diktatúra idején a hetvenes évek második felében tetőzött a koreai szórakoztatóipar feletti kormányzati ellenőrzés. Miközben a lázadó tinédzserek számára a farmer és a gitár vált státuszszimbólummá, már csak a központilag jóváhagyott népzene és a...

Strawberry Shortcakes (2006)

Strawberry Shortcakes (2006)

  iMDB   Egy pár nappal, héttel ezelőtt adtam hangot elkeseredettségemnek a Granny Gabai ismertetőjében a 2006-ban készült japán drámák színvonalát illetőleg,...

Happy Together (1997)

Happy Together (1997)

    iMDB Háttérkép   Igazi, átütő erejű Wong Kar-wai klasszikus, amiben minden benne van, amit e rendezőben szeretünk, és ezt így látták a filmkritikusok is 1997-ben, Cannes-ban. Yiu-fai (Tony Leung) és barátja Po-wing (Leslie Cheung) idillinek ugyan nem mondható, de...