belépés∆

The Avenging Fist (Kuen Sun) (2001)

Rendezte: Wai Keung Lau, Corey Yuen

Kuen Sun poster
A messzi jövőben Nova (Lee-Hom Wang) és ikerhúga Erika (Gigi Leung) gondtalanul élik a jövőbeli tínédzserek életét: bandáznak, szórakoznak, utcai harcviadalokon vesznek részt. Összebarátkoznak Iron Surfer-rel (Stephen Fung), és a csinos hologramm-modell lánnyal (Kristy Yang). Azonban felfigyel különleges harci képességeikre egy szakadár csoport, a Vörös Sárkány Hadsereg vezetője, és meg akarja szerezni magának különleges erejüket. Anyjuk kénytelen bevallani nekik: apjuk részt vett egy rendőrségi kísérletben, ahol egy veszélyes fegyvert teszteltek, ráadásul ezt vegyítették némi génmanipulációval is.
Az ikrek kénytelenek hát megvédeni saját magukat és barátaikat az elszánt vezér ellen...

Látványos, történetében ugyan nem túl eredeti sci-fi, aminek érdekessége, hogy felbukkan benne a jó öreg Sammo Hung is. A történet néhol kicsit hézagos, de ezt sikerül valamelyest elnyomnia a pörgős harcjeleneteknek, és a futurisztikus látványvilágnak.
Nem rossz film, de nem is túl kiemelkedő. Kedvenc ugyan nem lesz belőle, de megnézésre érdemes.

A film megjelent magyarul DVD-n Az erő gyermekei címmel a MOKÉP forgalmazásában.

Hozzászólások   

#4 YEZy 2007-08-02 08:48
Valóban, a CG felettébb zavaró volt benne, főleg, amikor a sok hologram lány között nem találta meg az egyik srác Gigi Leung-ot. Valahogy nehezen volt hihető. :-) Ezt a filmet is leginkább a bunyók miatt érte meg megnézni.
Ja, az ajánlóban a két női szerepet alakító színésznők nevei fel vannak cserélve, Gigi volt a hologramlány. :P
#3 Guest 2007-08-02 03:29
Az az igazság ebből sokkal job film is lehetett volna. Ezt a filmet a sz*rból Stephen Fung húzza ki. Nem kelett volna bele az a sok gagyi effekt, normálisan is meglehetett volna csinálni. KÁR ÉRTE... :-?
#2 Guest 2007-01-21 17:27
Hehe, az igazság valahol a kettő között, bár valóban nem ez a valaha készült legjobb hongkongi film. :-) Egyébként nem is tudtam, hogy ezt egy játékból készítették. :-)
#1 Guest 2007-01-21 16:02
Hihetetlenül rossz film. Néhol megüti az "annyira rossz, hogy jó" szintet, de aztán mégsem hosszútávon vicces, inkább sírni támad kedve az embernek, hogy mennyi pénzt elpazaroltak erre a rettenetre, plusz néhány olyan színész is szerepel benne, akiknek voltak jó filmjeik! Ez az a film, ami nálam akkor is 1-est kapna, ha 5-ös skálán kéne pontoznom, és akkor is, ha 100-ason.

Itt van egy részletes ajánló, aminek egyetértek az értékelésével: (link (www.sokkmagazin.hu/?p=14#more-14)).

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Shino - Dutch War 1661 (Yingxiong Zheng Chengong) (2000)

Shino - Dutch War 1661 (Yingxiong Zheng Chengong) (2000)

iMDB   Nehéz idők járnak Kínában. Az északi Csing császárság fokozatosan szorítja ki a régi Ming császárt a déli területekről, dúl a polgárháború. A film a küzdelem végső szakaszát mutatja be.

Space Travelers (2000)

Space Travelers (2000)

  imdb A cím nagyon beugratós, ennek a filmnek semmi köze a sience fictionhöz. Tipikus bankrablásos sztori a megszokottnál azonban néhol kicsit többel, néhol kicsit kevesebbel, és egy csipetnyi japán fűszerezéssel. Három fiatal, némileg naív srác, egymásnak...

Crime Story (Cheung ngon cho) (1993)

Crime Story (Cheung ngon cho) (1993)

Crime Story (Cheung ngon cho) (1993)iMDBJackie Chan világszerte úgy vált híressé, mint a könnyed akcióvígjátékok sztárja, akinek filmjeire a felhőtlen szórakozás miatt ülnek be az emberek. Hosszú karrierje során elég kevés alkalommal mutatta meg képességeit...

Too Many Ways to be No. 1. (1997)

Too Many Ways to be No. 1. (1997)

iMDB  Johnnie To és Wai Ka Fai jegyzi ezt az 1997-es filmet, ami nyilván máris megosztja a hongkongi filmek ismerőit. Ennek ellenére akik nem szeretik eme két úriember munkáit, azokat...