belépés∆

The Avenging Fist (Kuen Sun) (2001)

Rendezte: Wai Keung Lau, Corey Yuen

Kuen Sun poster
A messzi jövőben Nova (Lee-Hom Wang) és ikerhúga Erika (Gigi Leung) gondtalanul élik a jövőbeli tínédzserek életét: bandáznak, szórakoznak, utcai harcviadalokon vesznek részt. Összebarátkoznak Iron Surfer-rel (Stephen Fung), és a csinos hologramm-modell lánnyal (Kristy Yang). Azonban felfigyel különleges harci képességeikre egy szakadár csoport, a Vörös Sárkány Hadsereg vezetője, és meg akarja szerezni magának különleges erejüket. Anyjuk kénytelen bevallani nekik: apjuk részt vett egy rendőrségi kísérletben, ahol egy veszélyes fegyvert teszteltek, ráadásul ezt vegyítették némi génmanipulációval is.
Az ikrek kénytelenek hát megvédeni saját magukat és barátaikat az elszánt vezér ellen...

Látványos, történetében ugyan nem túl eredeti sci-fi, aminek érdekessége, hogy felbukkan benne a jó öreg Sammo Hung is. A történet néhol kicsit hézagos, de ezt sikerül valamelyest elnyomnia a pörgős harcjeleneteknek, és a futurisztikus látványvilágnak.
Nem rossz film, de nem is túl kiemelkedő. Kedvenc ugyan nem lesz belőle, de megnézésre érdemes.

A film megjelent magyarul DVD-n Az erő gyermekei címmel a MOKÉP forgalmazásában.

Hozzászólások   

#4 YEZy 2007-08-02 08:48
Valóban, a CG felettébb zavaró volt benne, főleg, amikor a sok hologram lány között nem találta meg az egyik srác Gigi Leung-ot. Valahogy nehezen volt hihető. :-) Ezt a filmet is leginkább a bunyók miatt érte meg megnézni.
Ja, az ajánlóban a két női szerepet alakító színésznők nevei fel vannak cserélve, Gigi volt a hologramlány. :P
#3 Guest 2007-08-02 03:29
Az az igazság ebből sokkal job film is lehetett volna. Ezt a filmet a sz*rból Stephen Fung húzza ki. Nem kelett volna bele az a sok gagyi effekt, normálisan is meglehetett volna csinálni. KÁR ÉRTE... :-?
#2 Guest 2007-01-21 17:27
Hehe, az igazság valahol a kettő között, bár valóban nem ez a valaha készült legjobb hongkongi film. :-) Egyébként nem is tudtam, hogy ezt egy játékból készítették. :-)
#1 Guest 2007-01-21 16:02
Hihetetlenül rossz film. Néhol megüti az "annyira rossz, hogy jó" szintet, de aztán mégsem hosszútávon vicces, inkább sírni támad kedve az embernek, hogy mennyi pénzt elpazaroltak erre a rettenetre, plusz néhány olyan színész is szerepel benne, akiknek voltak jó filmjeik! Ez az a film, ami nálam akkor is 1-est kapna, ha 5-ös skálán kéne pontoznom, és akkor is, ha 100-ason.

Itt van egy részletes ajánló, aminek egyetértek az értékelésével: (link (www.sokkmagazin.hu/?p=14#more-14)).

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

The Eagle Shooting Heroes (Se diu ying hung ji dung sing sai jau)…

The Eagle Shooting Heroes (Se diu ying hung ji dung sing sai jau) (1993)

  Jin Yong neve mifelénk keveseknek csenghet ismerősen, ellenben hazájában, Kínában a legnépszerűbb harcművészeti regényíró. 2004-ig bezáróan összesen több, mint 300 millió példányt értékesítettek könyveiből. Ezen művek egyike a három kötetből álló "Kondorkeselyű-sorozat", amit Hongkongban sajátos...

Kisaragi Sword (Kisaragi Muso Ken) (1962)

Kisaragi Sword (Kisaragi Muso Ken) (1962)

A Toei studió, mit sem törődve a csambara szamurájfilmek új vonulatával, a változás szelére bátran legyintve, továbbra is maradt a kitaposott ösvényen.  Vagy inkább úgy mondanám, kiszolgálta mind a két igényt. Ez a film tekinthető...

All's Well Ends Well 2009 (Ga yau hei si 2009)

All's Well Ends Well 2009 (Ga yau hei si 2009)

Az idei kínai újévre időzített vígjáték hozza mindazt, amire számítani lehetett. Ugyan alapból kritikus volt vele mindenki, mondván a korábbi részekben Stephen Chow vitte a prímet és nélküle az egész nem ér egy...

Death Note (2006)

Death Note (2006)

  iMDB  Az anime/manga adaptációk elég kényes pontot jelentenek a japán filmiparban. A tapasztalat azt mutatja, hogy inkább rosszabbak, mint az eredeti, szinte soha nem közelítik meg a rajzolt változat minőségét. Így volt ez bizony a...