belépés∆

Kínai csapás (China Strike Force) (Leui ting jin ging) (2000)

 

China Strike Force

 

Az ezredforduló hajnalán Ma Lau uralja Kína feketekereskedelmi piacát, oldalán a dinasztia utolsó férfi tagjával Tony-val (Mark Dacascos) együtt. Ám Tony úgy érzi, bácsikája elnyomja, ezért saját vállalkozásba kezd és amerikai barátjával, Coolio-val elhatározzák, hogy meghódítják Kína drogpiacát. Ma viszont ellenzi a dolgot, ezért csak egy út van arra hogy minden simán menjen: Tony megöli a bácsikáját. Persze a rendőrség nem hagyja szó nélkül a dolgokat. A 808-as elit csapat tagjai Darren (Aaron Kwok) és társa Alex (Lee-hom Wang) a japán Interpol szépséges ügynökével Norikával (Norika Fujiwara) felveszik a harcot ellenük.

China Strike ForceChina Strike Force

Néhány dolog a filmről. A filmet Stanley Tong rendezte, akinek nevéhez fűződik néhány Jackie Chan film, a "Rendőrsztori 3", "Az első csapás" és a "Balhé Bronxban". A harckoreográfiára nem lehet egy panaszunk sem, kiváló pörgős jelenetekben lehet részünk. A színészgárda fenomenális. Aaron Kwok, Lee-hom Wang, Mark Dacascos, Coolio, Ken Lo és nem utolsósorban Norika Fujiwara akinek erősen kiemelték bájait az egész film alatt. Tehát elvben ez elég is lenne a sikerhez. De. Sajnos rengeteg negatívum van, ami a mérleg kicsivel nehezebbik oldalán van. Ezeket is ki kell vesézni.
Az rendben van, hogy a filmeket az emberek szórakoztatására találták ki és nem a realitást követik általában. Általában fel sem tűnnek nekünk egy-egy film nézése alatt az ilyesmi apróságok. Viszont az nagy baj, ha már a szemünket szúrják ki vele, mint ebben a filmben is. Csak hogy néhányat említsek: Aaron Kwok kergeti az egyik rosszfiút Shanghaiban a sztrádán. Eddig ez oké, a rosszfiú mindent elkövet hogy lerázza az üldözőjét. De az hogy van, hogy a sztrádán, ahol azért nem 50-60-nal gurulnak a járművek, hanem többel és még dugó sem volt, futva utólértek egy kisteherautót, aminek platója töküres volt, és szépen felugrottak rá. Másik kedvencem, mikor Aaron egy Harley Davidsonnal nekimegy egy motornagyságú falnak és a fizika törvényeinek ellentmondva (kötéltrükk) felrepül a helikopterhez. Jujj. A másik dolog az értelmetlen párbeszédek. A legérdekesebb az, hogy a két negatív szereplő szövegeit eltalálták, mert egész idő alatt szivatják egymást népcsoportjaikra tett megjegyzésekkel (nem rasszista, ezért nem veszik magukra)
míg a jófiúk (és lány) Darren, Alex, a rendőrfőnökök, és Norika dialógusai nagyon erőltetettek, tele fárasztó poénokkal.

China Strike ForceChina Strike Force

Összegzés:

Nos a filmben a remek harckoreográfia és a színészgárda egyensúlyban van a szemetszúró szürrealizmussal és javarészt idióta párbeszédekkel. Talán az a baj, hogy túlságosan nyugatias akart lenni a film. De azért itt van még néhány pozitívum, amik tán jobbá teszik a filmet. Egyrészt nagyon stílusos a film, aki látta vagy majd látni fogja, az tudja mire gondolok. Másrészt a zenei aláfestés. Nagyon jó számokat válogattak össze, de Nathan Wang is jó munkát végzett. Ne ijedjen meg senki, a negatívumoktól eltekintve üdítő jellegű film, ha ki akarod kapcsolni az agyad a sok komplex rendőrsztoris, triádos-beépítettügynökös, sötét tónusú HK akciók agyzsibbasztó hatásaitól amik manapság jellemzőek, ez remek választás. Ne hagyd ki!

China Strike ForceChina Strike Force

Utóirat: Hazánkban megjelent a film a Best Hollywood jóvoltából. Szerintem ma már nem találod meg üzletláncokban, de még biztos meg lehet valahol rendelni.

imdb

 

Hozzászólások   

#3 Gianni 2009-10-21 16:14
Aaron Kwok és Lee-Hom Wang a két zsaru?! Úristen, én miért nem láttam eddig ezt a filmet?! :D
#2 YEZy 2009-10-13 23:23
Jajj, erről annó én is akartam írni, mert a Hollywoodmajmol ó trió egyik tagja gyártotta [Stanley Tong mellett Benny Chan és Gordon Chan a másik két ütődött]. Tong mester célja feltehetőleg egy tipikus amerikai B-kategóriás [esetleg zs, de ezt most hagyjuk] akciófilm megrendezése lehetett és ezt tökéletesen meg is valósította. Mindent belerakott, amit csak lehetett, erre elég példaként csak annyi, hogy a feka drogdíler szerepére egy valódi feka drogdílert sikerült kiválasztani. :lol: (ez persze csak poén). Nekem nem a pörgős akciójelenetek maradtak meg belőle, mert azok elég röhejesek lettek [amikor Coolio is próbálta a koreográfiát a darabos mozgásával, ott már inkább csak röhögtem], az autós jelenetekből arra emlékszem, hogy vért izzadtak, hogy "amerikaiasak" legyenek, még valami versenyautó is előkerült, de az egész még így is az ezredforduló környékén divatos bombasztikus sztorik gyengébb darabjainak egyike. Őszintén szólva leginkább Coolio idétlen pofavágásai és Norika dekoltázsa maradt meg leginkább belőle, ez pedig egy jó filmhez édeskevés. :-)
#1 asiafan 2009-10-12 17:46
jó rég láttam, de emlékeim szerint tetszett

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Runin: Banished (2004)

Runin: Banished (2004)

iMDB  Bár több könyv és film is feldolgozta már azt a témát, mellyel a 2004-ben készült Runin foglakozik, annak még mindig megvan a maga varázsa, egyáltalán nem tűnik lerágott csontnak. Gyakorlatilag Robinson Crusoe óta...

Karaoke Terror (Shouwa kayou Daizenshuu) (2003)

Karaoke Terror (Shouwa kayou Daizenshuu) (2003)

Ugyan a cím és a poszter önmagáért beszél, ez a meglehetősen abszurd sztori talán mégis elsősorban a forrásául szolgáló regény miatt érdemes figyelemre. Elsőre talán kevesek figyelmét kelti fel, de a Karaoke Terror ugyanabból a...

Super Noypi (2006)

Super Noypi (2006)

 iMDB  Nyugodtan mondhatjuk, hogy a szuperhős-filmek virágkorukat élik manapság. Bár a vezető szerep e tekintetben az USÁ-tól elvitathatatlan, azért a világ többi országának filmipara is úgy döntött, hogy nem marad ki a buliból....

Lost and Found (Tian ya hai jiao) (1996)

Lost and Found (Tian ya hai jiao) (1996)

A film Chai Lam (Kelly Chen), egy beteg lány történetét mutatja be, aki találkozik egy félig skót tengerésszel, bizonyos Ted-del (Michael Wong), valamint egy kissé bogaras, mongol származású emberrel, Mr. Worm-mal (Takeshi Kaneshiro) és mindkét...