belépés∆

Kínai csapás (China Strike Force) (Leui ting jin ging) (2000)

 

China Strike Force

 

Az ezredforduló hajnalán Ma Lau uralja Kína feketekereskedelmi piacát, oldalán a dinasztia utolsó férfi tagjával Tony-val (Mark Dacascos) együtt. Ám Tony úgy érzi, bácsikája elnyomja, ezért saját vállalkozásba kezd és amerikai barátjával, Coolio-val elhatározzák, hogy meghódítják Kína drogpiacát. Ma viszont ellenzi a dolgot, ezért csak egy út van arra hogy minden simán menjen: Tony megöli a bácsikáját. Persze a rendőrség nem hagyja szó nélkül a dolgokat. A 808-as elit csapat tagjai Darren (Aaron Kwok) és társa Alex (Lee-hom Wang) a japán Interpol szépséges ügynökével Norikával (Norika Fujiwara) felveszik a harcot ellenük.

China Strike ForceChina Strike Force

Néhány dolog a filmről. A filmet Stanley Tong rendezte, akinek nevéhez fűződik néhány Jackie Chan film, a "Rendőrsztori 3", "Az első csapás" és a "Balhé Bronxban". A harckoreográfiára nem lehet egy panaszunk sem, kiváló pörgős jelenetekben lehet részünk. A színészgárda fenomenális. Aaron Kwok, Lee-hom Wang, Mark Dacascos, Coolio, Ken Lo és nem utolsósorban Norika Fujiwara akinek erősen kiemelték bájait az egész film alatt. Tehát elvben ez elég is lenne a sikerhez. De. Sajnos rengeteg negatívum van, ami a mérleg kicsivel nehezebbik oldalán van. Ezeket is ki kell vesézni.
Az rendben van, hogy a filmeket az emberek szórakoztatására találták ki és nem a realitást követik általában. Általában fel sem tűnnek nekünk egy-egy film nézése alatt az ilyesmi apróságok. Viszont az nagy baj, ha már a szemünket szúrják ki vele, mint ebben a filmben is. Csak hogy néhányat említsek: Aaron Kwok kergeti az egyik rosszfiút Shanghaiban a sztrádán. Eddig ez oké, a rosszfiú mindent elkövet hogy lerázza az üldözőjét. De az hogy van, hogy a sztrádán, ahol azért nem 50-60-nal gurulnak a járművek, hanem többel és még dugó sem volt, futva utólértek egy kisteherautót, aminek platója töküres volt, és szépen felugrottak rá. Másik kedvencem, mikor Aaron egy Harley Davidsonnal nekimegy egy motornagyságú falnak és a fizika törvényeinek ellentmondva (kötéltrükk) felrepül a helikopterhez. Jujj. A másik dolog az értelmetlen párbeszédek. A legérdekesebb az, hogy a két negatív szereplő szövegeit eltalálták, mert egész idő alatt szivatják egymást népcsoportjaikra tett megjegyzésekkel (nem rasszista, ezért nem veszik magukra)
míg a jófiúk (és lány) Darren, Alex, a rendőrfőnökök, és Norika dialógusai nagyon erőltetettek, tele fárasztó poénokkal.

China Strike ForceChina Strike Force

Összegzés:

Nos a filmben a remek harckoreográfia és a színészgárda egyensúlyban van a szemetszúró szürrealizmussal és javarészt idióta párbeszédekkel. Talán az a baj, hogy túlságosan nyugatias akart lenni a film. De azért itt van még néhány pozitívum, amik tán jobbá teszik a filmet. Egyrészt nagyon stílusos a film, aki látta vagy majd látni fogja, az tudja mire gondolok. Másrészt a zenei aláfestés. Nagyon jó számokat válogattak össze, de Nathan Wang is jó munkát végzett. Ne ijedjen meg senki, a negatívumoktól eltekintve üdítő jellegű film, ha ki akarod kapcsolni az agyad a sok komplex rendőrsztoris, triádos-beépítettügynökös, sötét tónusú HK akciók agyzsibbasztó hatásaitól amik manapság jellemzőek, ez remek választás. Ne hagyd ki!

China Strike ForceChina Strike Force

Utóirat: Hazánkban megjelent a film a Best Hollywood jóvoltából. Szerintem ma már nem találod meg üzletláncokban, de még biztos meg lehet valahol rendelni.

imdb

 

Hozzászólások   

#3 Gianni 2009-10-21 16:14
Aaron Kwok és Lee-Hom Wang a két zsaru?! Úristen, én miért nem láttam eddig ezt a filmet?! :D
#2 YEZy 2009-10-13 23:23
Jajj, erről annó én is akartam írni, mert a Hollywoodmajmol ó trió egyik tagja gyártotta [Stanley Tong mellett Benny Chan és Gordon Chan a másik két ütődött]. Tong mester célja feltehetőleg egy tipikus amerikai B-kategóriás [esetleg zs, de ezt most hagyjuk] akciófilm megrendezése lehetett és ezt tökéletesen meg is valósította. Mindent belerakott, amit csak lehetett, erre elég példaként csak annyi, hogy a feka drogdíler szerepére egy valódi feka drogdílert sikerült kiválasztani. :lol: (ez persze csak poén). Nekem nem a pörgős akciójelenetek maradtak meg belőle, mert azok elég röhejesek lettek [amikor Coolio is próbálta a koreográfiát a darabos mozgásával, ott már inkább csak röhögtem], az autós jelenetekből arra emlékszem, hogy vért izzadtak, hogy "amerikaiasak" legyenek, még valami versenyautó is előkerült, de az egész még így is az ezredforduló környékén divatos bombasztikus sztorik gyengébb darabjainak egyike. Őszintén szólva leginkább Coolio idétlen pofavágásai és Norika dekoltázsa maradt meg leginkább belőle, ez pedig egy jó filmhez édeskevés. :-)
#1 asiafan 2009-10-12 17:46
jó rég láttam, de emlékeim szerint tetszett

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Jackie Chan Kong-Sang

Jackie Chan Kong-Sang

Jackie Chan Kong-Sang (陳港生)Chan Kong-Sang 1954 április 7-én született a Victoria Peak környékén Hongkongban. Szülei, Charles és Lee-Lee Chan a kínai polgárháború menekültjeiként érkeztek Hongkongba. Fiuk kisgyermek korában a PaoPao (Ágyúgolyó) becenevet kapta, mert csecsemőként...

The Happiness of the Katakuris (Katakuri-ke no kôfuku) (2001)

The Happiness of the Katakuris (Katakuri-ke no kôfuku) (2001)

  Besorolhatatlan stílusú vérdebil filmlegenda Takashi Miike-től. Van benne horror, dráma és komédia is (horrorparódia), és az egész meg van tűzdelve elborult musical-szerű dalbetétekkel.

The Inspector Wears Skirts 2 (San yung fei fuu ba wong fa) (1989)

The Inspector Wears Skirts 2 (San yung fei fuu ba wong fa) (1989)

A 80-as évek második felében gyakorlatilag futószalagon készültek és kerültek a mozikba a könnyed akcióvígjátékok, amiknek egy speciális ága volt az úgynevezett „girls with guns” kategória, ami több tényező miatt is nagy sikert aratott. Nézői...

Body Weapon (Yuen chi mo hei) (1999)

Body Weapon (Yuen chi mo hei) (1999)

Body Weapon (Yuen chi mo hei) (1999)iMDBEz a film tipikus példája a néző átverésének. Már a cím is az, hiszen arra lehet belőle következtetni, hogy egy erőteljesen erotikus kisugárzású főhősnő szépen lekungfuz benne mindenkit, de...