belépés∆

Once Upon a Time in China II. (Wong Fei-hung ji yi: Naam yi dong ji keung) (1992)

Once Upon a Time in China II. (Wong Fei-hung ji yi: Naam yi dong ji keung) (1992) 

imdb 

A Jet-li féle trilógia második része követi az első rész igényességét, dramaturgiáját, történetét, és nem annak újraforgatása. Bár megtalálhatóak benne ugyanazok a dramaturgiai elemek (az elején komikusabb jelenetek vannak túlsúlyban, míg a végén a harc; a legalább száz kínai, akik együtt végzik formagyakorlataikat stb.), ezek mégis inkább a folyamatosságot hivatottak jelképezni, nem pedig az első rész sikerére rájátszani.

Wong Fei-hung orvosi konferenciára érkezik Kantonban, ahol felütötte fejét egy szélsőséges kultusz, a Fehér Lótusz. A szektának célja, hogy kiűzze, megölje az idegeneket, ezzek békét teremtve Kínában. Wong véletlenül keveredik az eseményekbe, de végül persze neki kell megoldani azokat.

 

 

 

Még mindig nagyon tetszik benne ez a történelmi alapokon nyugvó kalandfilm jelleg. Az előbbit a környezet, helyszínek, díszletek hitelessége, míg az utóbbit a látványos tömegjelenetek, az Indiana Jones-os, „magányos hős és barátai” a gonosz szekta ellen, s hasonló elemek jellemeznek. Jet Li alakítása tetszik, mondjuk nem kell a csillagokat is lejátszania az égről, viszont sikerül tovább árnyalnia az általa játszott karaktert. A verekedésekben zseniális, bár már megjelenik egy kis repkedés, de hál’ istennek nem viszik túlzásba, az akciójelenetek valószerűségük miatt hatásosak. A végső csatában Jet Li ellenfele Donnie Yen, aki szintén híres-neves harcművész-színész – lélegzetelállító.

Jó második részhez méltón a történet lezáratlan, a végkicsengés nem teljesen pozitív, úgyhogy várom a lezárást.

Hozzászólások   

#1 Boros69 2008-07-28 19:50
Az első részen felbuzdulva tegnap magamévá tettem a folytatást is.
Nem is csalódtam, ez is egy szuper jól sikerült darab. Ami számomra újszerű volt, az, hogy a mesterrel tartó tanítvány is nagyon sok harci jelenetet kapott, általában ők jobban a háttérbe szoktak szorulni.
Ami egy picit ebben is zavart, hogy Li mester gyakorlatilag gondolkodás és mélyebb ismeretek nélkül a forradalom hívei mellett kötelezi el magát, ez talán kissé könynelmű lépés egy bölcs embertől.A harci jelenetek ebben is nagyon jók, nem tudtam betelni Li mozgásával (sem).

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Story of Ricky (Lik wong) (1991)

Story of Ricky (Lik wong) (1991)

 A kínai Ichi the killer! Ultabrutális, gonosz, cinikus, éjfekete humorú történet egy srácról, aki az ártatlanokon esett sérelmeken véres bosszút áll, emiatt börtönbe jut, de ott sem tűri az igazságtalanságokat. A film annyiban más, mint...

Happy Erotic Christmas (2003)

Happy Erotic Christmas (2003)

Happy Erotic Christmas (2003) iMDBMivel úgyis „szezonja” van most a karácsonynak, kerestem a gyűjteményben egy karácsonyos filmet. Az első (és eddig egyetlen) filmes Geon-dong Lee munkájának címe fel is keltette az érdeklődésemet, azonban így...

The Pye-Dog (Ye. leung heun) (2007)

The Pye-Dog (Ye. leung heun) (2007)

iMDBAz Eye in the Sky leforgatásával debütált Yau Nai-Hoi után egy újabb, eddig forgatókönyvíróként funkcionáló úriember, Derek Kwok lépett be a filmrendezők közé. Yau-hoz hasonlóan, aki korábban Johnnie To filmjeihez gyártotta...

Sakurada Gate Incident (Sakuradamon-gai no hen) (2010)

Sakurada Gate Incident (Sakuradamon-gai no hen) (2010)

  Az 1860-ban, a Szakurada kapunál történt merénylet az egyik legnagyobb hatású politikai esemény volt Japánban, amelynek döntő kihatása volt az ország további történelmére. A helyi filmesek többször vászonra vitték ezt a politikai gyilkosságot.