belépés∆

My Wife Is a Gambling Maestro (Ngor lo paw hai dou sing) (2008)

My Wife Is a Gambling Maestro (Ngor lo paw hai dou sing) (2008)

 

Nem lehet úgy Wong Jing filmről írni, hogy magyarázatként rögtön a cikk elején ne hozzuk fel a kis kövér ember, a producer-rendező-színész filmmágnás nevét. Jelen esetben a rémesnek tűnő filmcím feloldásaként is kénytelen vagyok egyből rá hivatkozni, hiszen a gambling filmek mestere és a divatos zsánerek szakavatott parodistája ezúttal nyilvánvalóvá teszi, hogy visszanyúl gyökereihez, a szerencsejáték mozikhoz, miközben az utóbbi évek egyik legsikeresebb koreai sorozataira, a „My wife...” szériára reflektál.

Ennek tükrében nyilvánvaló, hogy túl nagy meglepetésre nem számíthatunk - azt kapjuk, mit várunk. Egy lúzer, akit a nője kihasznál és munkájában is minden tekintetben sikertelen, a tengerparton összeszed egy amnéziás lányt, akiről a néző korábban megtudja, hogy egy szerencsejáték zseni, a triádok rémálma, akik meg is próbálják eltenni láb alól. Az események hátterében egy verseny húzódik meg, mely az Ázsiai Szerencsejátékok Királya cím megszerzéséért folyik. Az egyik nevező természetesen a lány, akinek azonban csak egy hete van, hogy visszanyerje emlékezetét és emellett rendezze viszonyát a belé totálisan szerelmes fiúval.

My Wife Is a Gambling Maestro (Ngor lo paw hai dou sing) (2008)My Wife Is a Gambling Maestro (Ngor lo paw hai dou sing) (2008)

Szórakoztató film, de melyik Wong Jing film nem az? Könnyed, felszínes, vidám másfél óra, melyen önfeledten nevethetünk, és utána nyugodtan meg is feledkezhetünk róla másnap reggelre. A rendező zsenialitása azonban, pontosabban az, hogy képes rémesen alacsony költségvetésből olyan illúziót kelteni, mintha blockbuterrel lenne dolgunk, most egyszerűen elmaradt. A minden valószínűség szerint skót felmenőkkel rendelkező Wong ezúttal maximálisan összehúzta a nadrágszíjat. Totálisan üres helyszínek, melyekhez valószínűleg a haverok lakásai szolgáltatták a hátteret, jelzés értékű díszletek és teljesen névtelen színészek, akik közül az igen hullámzó teljesítményű Nick Cheung az egyetlen kivétel. Ő azonban végre ismét humoristaként tevékenykedik, ami egyértelműen jobban áll neki, mint az utóbbi évek rémült tekintetű drámai szerepei, másrészről viszont messze alulmarad a gambling mozik hőskorának sztárjaitól, mint Chow Yun-Fat, Andy Lau, vagy Stephen Chow.

My Wife Is a Gambling Maestro (Ngor lo paw hai dou sing) (2008)My Wife Is a Gambling Maestro (Ngor lo paw hai dou sing) (2008)

A Wong Jing filmek szerelmeseinek tág tolerancia-küszöbe nézhetővé teszi a filmet - lehet rajta nevetgélni, szórakozni, de reménykedni is, hogy fat man csak a következő filmjére tartalékol.

imdb

Hozzászólások   

#2 YEZy 2009-03-03 00:22
Végül csak sikerült időt szakítani rá. :-) Egyértelműen a God of Gamblers szériáról lehúzott újabb bőr, de nem is akármilyen, már ha a főszereplő lánykára gondolunk. :P Túl sok újat valóban nem tartalmaz, de Wong-ot nem ezért szeretjük, a szórakoztatásba n ezúttal is ügyes, saját maga kifigurázásában úgyszintén, a végén a mahjong parti a Manchester United parodizálással pedig egyenesen szenzációs! A cikk utolsó mondata pedig azóta megvalósult, a The Vampire Who Admires Me kötelező darab a trashrajongókna k.
#1 YEZy 2008-08-22 12:13
Ez az amnéziás szerencsejáték figura újabb bizonyítéka annak, hogy Wong saját magától is szeret ötleteket "lopni", hiszen a God of Gamblers főhőse ugyanilyen tulajdonságokka l bírt, leszámítva, hogy férfi volt... :D Sajna még nem volt érkezésem megnézni a filmet egyébként, de rajta leszek. :-)

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

The Longest Night in Shanghai (Ye. Shanghai) (2007)

The Longest Night in Shanghai (Ye. Shanghai) (2007)

A cím alapján százból 99 ember biztosan arra szavazna, hogy ez egy ízig vérig kínai produkció, amiben nem kis szerep jut a város promotálásának. Paradox módon azonban a történet egy japán író, Yamamura Yuuji tollából...

The Betrayal (Daisatsujin Orochi) (1966)

The Betrayal (Daisatsujin Orochi) (1966)

  iMDB   Főszereplők: Ichikawa Raizo; Kaoru Yasigusa Rendező: Tanaka Tokuzo (1966; fekete-fehér; 87 perc) A klánvilág hétköznapjaiban már nincsenek háborúk. A harcosok át-átruccannak a szomszédba, hogy próbára tegyék vívótudásukat. A barátságosnak induló megmérettetésekből időnként véres ellentétek is fakadtak, mint a...

Shinsengumi - A History In Blood (1998)

Shinsengumi - A History In Blood (1998)

  Ha a Duna Japánban folyna, akkor a magyar írásmód szerint Sinszen csoport története azok közé tartozna, amelyről készült feldolgozások sorával el lehetne rekeszteni. Legfeljebb a Csusingura és a jocujai kísértet története vetélkedhet a megfilmesítései sorával.

The Restless (2006)

The Restless (2006)

iMDB A koreaiak, úgy látszik, nem igazán tanulnak hibáikból. Miután az egyik skatulya-stílusukba, a fantasy-akcióba tartozó előző filmjeik, mint a Shadowless Sword és a Bichunmoo olyan szépen leszerepeltek, eldöntötték, hogy ők bizony azért sem szálnak le...