belépés∆

Magic Boy (Mor suit nam) (2007)

Magic Boy (Mor suit nam) (2007)

A 2008-as HKFA jelölések között a legjobb fiatal rendező kategóriában feltűnt Adam Wong neve és egy ismeretlen cím, a Magic Boy is. A kategória toronymagas esélyese, az Eye in the Sky árnyékában bizony hajlamos lehet az ember úgy tekinteni a többi jelöltre, hogy valószínűleg csak azért kerültek fel a listára, hogy ne csak Yau Nai-Hoi rendezése legyen ott. Pedig a fiatal rendező második munkája nem véletlenül szerepel a jelöltek között, ugyanis egy remek hangulatú, fiatalos lendületű alkotásról van szó.

Magic Boy (Mor suit nam) (2007)Magic Boy (Mor suit nam) (2007)

A címet olvasva nem meglepő, hogy a főszereplők között két amatőr bűvész is van, akik együtt dolgoznak és jóbarátok. Leggo még kisdiákként kezdte a trükközést, amit Hei „elirigyelt” tőle és azóta túlszárnyalta barátját, akivel együtt esténként bűvésztrükkökkel szórakoztatják a népet az utcákon. Az egyik előadás alkalmával Leggo megpillantja Wing-et, a csinos eladólányt, akit a bűvésztrükkjeivel és állandó vidámságával próbál behálózni. Apró gond, hogy közben a lány figyelmét felkelti a jóval felnőttesebb Hei is, a fő kérdés viszont az, hogy vajon megtanulják-e, hogy mi az az igaz szerelem?

Magic Boy (Mor suit nam) (2007)Magic Boy (Mor suit nam) (2007)

Az alapötletből és a sztoriból egyenesen következik, hogy a Magic Boy is lazán beleillik az utóbbi időben készült magas színvonalú tinédzserfilmek közé. Nem csak a témája, hanem jópofa hangulata, sodró lendülete és remek aláfestő zenéje is hangsúlyozottan friss és fiatalos. Az első mintegy 40 perc valóban varázslatos, elsősorban a Leggo-t alakító srácnak (a valóságban is bűvésznek tanuló Anjo Leung alakítja és mintegy 30 „varázslatot” mutat be) és a helyenként kicsit „feltuningolt” trükköknek köszönhetően. Sajnos onnantól kezdve, hogy előtérbe kerül a szerelmi szál (illetőleg az ezzel kapcsolatos problémák), a varázs átmenetileg megszűnik, a sodró lendület lelassul és csak a sztori legvégére tér vissza.

Magic Boy (Mor suit nam) (2007)Magic Boy (Mor suit nam) (2007)

Emellett a rendezéssel még az is probléma (bár nem számottevő), hogy a sztori eleje eléggé kaotikus, nehezen követhető, hogy ki kicsoda, ez csak a későbbiek során válik fokozatosan egyértelművé. Mindezt bőségesen ellensúlyozza viszont a remek kinematográfiai munka és a már többször említett, jól eltalált zenei betétek, amik közül többet a népszerű Shine duó jegyez, akik szerepelnek is a történetben (a Hei-t alakító Tsui Ting-Yau, valamint az egyik mellékszerepben látható Wong You-Nam).

Magic Boy (Mor suit nam) (2007)Magic Boy (Mor suit nam) (2007)

Adam Wong munkája tehát egyáltalán nem véletlenül került fel a HKFA jelöltek közé, a Magic Boy ugyanis méltó társa az utóbbi időben készült olyan tinédzserfilmeknek, mint az Eternal Summer (Kate Yeung a női főszereplő itt is ott is), valamint a B420. Mindenképpen megtekintésre érdemes!

iMDB

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Moonlight Express (Sing yuet tung wa) (1999)

Moonlight Express (Sing yuet tung wa) (1999)

Moonlight Express (Sing yuet tung wa) (1999)iMDBEz a film egy újabb beépített zsarus thriller Hongkongból. E mondat miatt akár egyből kerülhetne is a „hát ezt se nézzük meg” kategóriába, azonban annyiban különbözik tengernyi társától, hogy...

Shimura Takashi (1905-1982)

Shimura Takashi (1905-1982)

Shimura Takashi (志村 喬)Shimura Takashi Shimazaki Shouji néven született 1905 március 12-én egy Ikuno nevű településen. Régi szamuráj családból származott. Az egyetem elvégzése után a Július Színházban (Shichigatsu-za) kezdett színészettel foglalkozni, majd 1930-ban egy profi...

A Chinese Ghost Story III (Sinnui yauwan III: Do do do) (1991)

A Chinese Ghost Story III (Sinnui yauwan III: Do do do) (1991)

A Chinese Ghost Story III (Sinnui yauwan III: Do do do) (1991) iMDB  

The Underdog Knight (Ying han) (2008)

The Underdog Knight (Ying han) (2008)

Ahogy számítani lehetett, a korábban élesen elkülönülő kínai és hongkongi filmipar szépen olvad egybe. A folyamat egyre gyorsabban zajlik, idén már nagyon látványos volt, hiszen nagyítóval kell keresgélni a színtiszta hongkongi produkciókat. Az összefonódásnak nem...