belépés∆

In Love with the Dead (Chung oi) (2007)

In Love with the Dead (Chung oi) (2007)

In Love with the Dead (Chung oi) (2007)

iMDB

A Pang ikrek jól belehúztak a 2007-es év vége felé, hiszen nemrég láthattuk Oxide korrektül sikerült The Detective című munkáját, most pedig Danny jelentkezett legújabb, beszédes című thrillerével, az In Love with the Dead-del. A cím ugyan beszédes, a műfaj azonban kevéssé, hiszen a játékidő jó nagy részét egy, az ikrek által eddig nem nagyon alkalmazott műfaj, a melodráma teszi ki.

In Love with the Dead (Chung oi) (2007)In Love with the Dead (Chung oi) (2007)

Pangék ugyan korábban is tettek kirándulásokat a horror/thriller műfajon kívülre, hiszen debütáló filmjük, a Bangkok Dangerous (1999) elsősorban akció volt, a Leave Me Alone pedig inkább vígjáték, a közönség azonban már réges-régen beskatulyázta őket a horror műfajba, nem véletlenül. Így aztán számomra is nagyon meglepő volt, hogy a történetnek majdnem a teljes első fele tipikus, kissé talán csöpögősnek is nevezhető, lassú tempójú melodráma (ami elemeiben, elsősorban a rák és a kemoterápia hatásainak bemutatásában a japán Dear Friends-re emlékeztet) és csak a második felében kezd el némileg felpörögni.

In Love with the Dead (Chung oi) (2007)In Love with the Dead (Chung oi) (2007)

A történet középpontjában egy fiatal pár áll. Békésen éldegélnek együtt a lány kishúgával, akit többször is megfeddnek a suliban, hogy horror képregényeket olvas és nem tud miattuk aludni. Egy napon aztán a lánynál rákot diagnosztizálnak az orvosok és megkezdődik a melodráma. Egyrészt harc a betegséggel, másrészt az egyre nehezebbé váló otthoni élet (aminek bemutatása során egy vacsorajelenet már előrevetíti, hogy azért nem lesz végig drámázás). A pár férfi tagja, Ming új állást talál magának, ahol találkozik egykori osztálytársukkal, Fong-gal, aki még most is heves érzelmeket táplál iránta. Nem nehéz kitalálni, hogy kialakul egy klasszikus szerelmi háromszög, aminek a végkifejlete már korántsem lesz klasszikus, viszont nagyon is Pang-ékra jellemző.

In Love with the Dead (Chung oi) (2007)In Love with the Dead (Chung oi) (2007)

Véleményem szerint annak ellenére, hogy a végkifejletet kicsit hamarabb lehet már sejteni, mint ahogyan Danny Pang valószínűleg szerette volna, egyértelműen a jól felépített és a nézőt korrektül megtévesztő sztori a film legerősebb pontja. Okosan, apró jeleket sugallva vezeti rá a nézőt a megoldásra, ami finoman fogalmazva is kissé morbid, ám felettébb hatásos. A kivitelezést tekintve annyira nem voltam elájulva a filmtől, ami a Diary (Mon seung)-hoz hasonlóan inkább kamaradarab, mint nagyköltségvetésű, alapvetően a lenyűgöző látványvilágra épül. Ennek ellenére korrekt munka, ahol kell, ott működik a thrilleres hangulat, bár egyáltalán nem találtam félelmetesnek a sztorit.

In Love with the Dead (Chung oi) (2007)In Love with the Dead (Chung oi) (2007)

Az alacsony költségvetést az is mutatja, hogy mindössze egyetlen nagy név játszik a filmben, igaz, nem is akárhogy. Shawn Yue remekel, mind a „felelősségteljes” férfit, mind a zavarodott szerelmest nagyszerűen hozza. A fiatalok körében népszerű popsztár, egyben még mindig csak feltörekvő filmcsillag, Stephy Tang is jól játszik, ráadásul az ő karakteréhez kötődnek a film leginkább gusztustalan jelenetei. De nem lehet panasz a szerelmi háromszög harmadik tagjára, Yoka Yue Yung-Yung-ra sem és még a kishúgot alakító Zeng Yaqi sem annyira idegesítő, mint általában a gyerekszereplők szoktak lenni.

In Love with the Dead (Chung oi) (2007)In Love with the Dead (Chung oi) (2007)

Összességében az új Pang film hozza azt, amit a néző vár tőle, azaz a korrektül kivitelezett, ötletes történetet, a morbid végkifejletet és a gusztustalan képsorokat. Ami viszont zavaró benne, az egyrészt a lassú és csöpögős melodrámai rész, másrészt pedig, hogy egy kicsit félelmetesebb is lehetne. Mindezekkel együtt akiknek tetszettek a korábbi Pang munkák, az biztos, hogy ebben sem fog csalódni, érdemes megnézni.

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Getting Home (2007)

Getting Home (2007)

iMDB Mind Cannes-ban, mind pedig Berlinben nagy várakozással övezték Zhang Yang új road movieját, a Getting Home-ot. Ezen várakozás oka az volt, hogy Zhang 1999-es filmje, a The Shower anno tarolt a...

The Postmodern Life of my Aunt (Yi ma de hou xian dai sheng huo) …

The Postmodern Life of my Aunt (Yi ma de hou xian dai sheng huo) (2006)

The Postmodern Life of my Aunt (Yi ma de hou xian dai sheng huo) (2006)iMDBEz a film sok szempont miatt is ígéretesnek tűnt számomra. Hongkongi produkció, de mandarin nyelvű és Kínában forgatták, az ilyen filmek...

Magic Cop (Kui moh ging chaat) (1990)

Magic Cop (Kui moh ging chaat) (1990)

Magic Cop (Kui moh ging chaat) (1990)iMDBA 80-as évek második felében készült Hongkongban egy remek horror vígjáték sorozat, ami a Mr. Vampire címet viselte. A négy részes eredeti mellett készültek „nem hivatalos” változatok is belőle,...

D-Day (2013)

D-Day (2013)

  Azt gondolom, mindegy, hol élünk, hány évesek vagyunk, vagy mi a foglalkozásunk, valamennyiünk életében eljön egyszer az a nap, melyet az ismert történelmi háttér miatt ’D-Day’-ként is emlegethetünk. Egy-egy ilyen napot mindenki - akár mi...