belépés∆

Operation Pink Squad (Ba wong nui fuk sing) (1986)

Operation Pink Squad (Ba wong nui fuk sing) (1986)

Operation Pink Squad (Ba wong nui fuk sing) (1986)

iMDB

Miután többek között Corey Yuen Police Assassins című filmjének is köszönhetően Hongkongban nagy népszerűségre tettek szert a harcias amazonok főszereplésével készült akciófilmek, így többek között a felemás minőségű filmjeiről elhíresült Jeffrey Lau is megpróbálkozott egy „girls with guns” film megrendezésével még karrierje legelején. Az elkészült munka pedig pont olyan, mint egy tapasztalatlan rendező első szárnypróbálgatása, azaz túl sok mindent próbált meg belezsúfolni, némileg feleslegesen. Na de nézzük a filmet egy kicsit bővebben.

Operation Pink Squad (Ba wong nui fuk sing) (1986)

A címben is szereplő Pink Squad egy négy nőből álló rendőri osztag, akiket deviáns viselkedésük és az egyik akciójukban elkövetett durvaságaik miatt áthelyeznek máshová. Új küldetésük során egy vak férfit kell szemmel tartaniuk, aki egy balsikerű gyémántrablás során vakult meg, a drágakövek azonban nem kerültek elő, a kómából magához tért barátnője pedig minden valószínűség szerint szintén szeretné megkaparintani az eltűnt zsákmányt. A lányok pedig természetesen nyomozni kezdenek a maguk sajátos módján.

Operation Pink Squad (Ba wong nui fuk sing) (1986)

A filmmel az a legnagyobb probléma, hogy a rendező képtelen volt eldönteni, hogy milyen műfajban is akarja leforgatni a történetet. Eleinte kissé pikáns akcióvígjátéknak tűnik, azonban ahogy halad előre a sztori, úgy kerülnek elő újabb és újabb műfajok a kalapból, teljességgel összezavarva a nézőt. A leginkább béna ezek közül a romantikus szál, ami az egyik rendőrnő és a vak fickó között kezd szövődni, de a kezdetben igéretesnek látszó akciókból is nagyon kevés van, ráadásul azokból is az egyik legfontosabb abszolút poénra lett véve.

Operation Pink Squad (Ba wong nui fuk sing) (1986)

A poénok a mai szemmel már kissé ósdi hatású jellegzetes helyzetkomikumra épülnek, de ez egy több mint 20 éves film esetében természetesen nem róható fel hibaként. Az viszont inkább probléma, hogy nagyon látszik a filmen az, hogy nagyon alacsony költségvetés állt rendelkezésre. A legtöbb jelenet így aztán épületeken belül játszódik, ráadásul sötétben, így sokszor alig lehet valamit látni, hiszen a megvilágítás pocsék. A forgatókönyvvel pedig az a legnagyobb gond, hogy ugyan négy főszereplő nő van a filmben, a sztori azonban csak kettejükre koncentrál, a másik kettő hol megjelenik, hol nem, szinte csak statisztálnak a többieknek.

Operation Pink Squad (Ba wong nui fuk sing) (1986)

A színészek között megtalálható a népszerű komika, Sandra Ng, aki a csapatban természetszerűen a nevetésért felel, ugyan szerintem messze nem ez a legjobb akkori szerepe, de azért megfelel. A bunyókért az egyik akkori akciósztár reménység, Ann Bridgewater felelt, aki a kevés akciójelenetben igyekezett hozni magát, bár ez elég nehéz lehetett, főleg, mert a legnagyobb bunyóban egy álszakállt kellett viselnie. A többiek gyakorlatilag szóra se érdemesek.

Operation Pink Squad (Ba wong nui fuk sing) (1986)

Az Operation Pink Squad tehát egyáltalán nem tartozik azon hongkongi klasszikusok sorába, amiket mára úgymond „kötelező darabként” tart számon a filmvilág. Nézhető ugyan, de a gyengécske kivitelezés és a mai szemmel nézve megfáradt poénok miatt nem fog emlékezetünkben sokáig megmaradni. Állítólag a második része viszont jobb lett, hamarosan ez is kiderül.

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Jet Li Lianjie

Jet Li Lianjie

  Li Lianjie 1963 április 26-án született Peking egyik külvárosában, Heibei-ben. Két éves volt, amikor apja meghalt, onnantól kezdve édesanyja nevelte. Nyolc évesen került a Pekingi Amatőr Sportiskolába, ahol a wushu rejtelmeit kezdte megtanulni. Erről a...

A Gazdatest - The Host (DVD, 2008)

A Gazdatest - The Host (DVD, 2008)

EREDETI CÍM: GwoemulRENDEZŐ: Bong Joon-hoFŐSZEREPLŐK: Song Kang-ho, Bae Du-na, Byeon Hie-bongFORGALMAZÓ: Budapest Film (Vadkelet)KIADÁSI ÉV: 2008BESOROLÁS: 16+   A Budapest Film által prezentált Vadkelet sorozat idén megjelent második filmje a Gazdatest. Már túl lehettek a lelkendezésen, hiszen...

L'amant (2004)

L'amant (2004)

iMDBHa úgy vesszük, a L'amant is egy tinédzserfilm, de a műfaj sötét oldaláról. A magam részéről azonban egyáltalán nem sorolnám ebbe a kategóriába, még azzal együtt sem, hogy egy 17 éves lány egy évéről szól....

Bullet Ballet (1998)

Bullet Ballet (1998)

Shinya Tsukamoto 1998-as független filmje, melyet az általa alakított Kayju Theatre-vel forgatott. A film magán hordozza a rendező korábbi hasonszőrű alkotásinak témáját: az ember elidegenedése, elgépiesedése a nagyvárosban, Tokióban, bár itt már nem fizikális metamorfózis...