belépés∆

My Wife Is a Gambling Maestro (Ngor lo paw hai dou sing) (2008)

My Wife Is a Gambling Maestro (Ngor lo paw hai dou sing) (2008)

 

Nem lehet úgy Wong Jing filmről írni, hogy magyarázatként rögtön a cikk elején ne hozzuk fel a kis kövér ember, a producer-rendező-színész filmmágnás nevét. Jelen esetben a rémesnek tűnő filmcím feloldásaként is kénytelen vagyok egyből rá hivatkozni, hiszen a gambling filmek mestere és a divatos zsánerek szakavatott parodistája ezúttal nyilvánvalóvá teszi, hogy visszanyúl gyökereihez, a szerencsejáték mozikhoz, miközben az utóbbi évek egyik legsikeresebb koreai sorozataira, a „My wife...” szériára reflektál.

Ennek tükrében nyilvánvaló, hogy túl nagy meglepetésre nem számíthatunk - azt kapjuk, mit várunk. Egy lúzer, akit a nője kihasznál és munkájában is minden tekintetben sikertelen, a tengerparton összeszed egy amnéziás lányt, akiről a néző korábban megtudja, hogy egy szerencsejáték zseni, a triádok rémálma, akik meg is próbálják eltenni láb alól. Az események hátterében egy verseny húzódik meg, mely az Ázsiai Szerencsejátékok Királya cím megszerzéséért folyik. Az egyik nevező természetesen a lány, akinek azonban csak egy hete van, hogy visszanyerje emlékezetét és emellett rendezze viszonyát a belé totálisan szerelmes fiúval.

My Wife Is a Gambling Maestro (Ngor lo paw hai dou sing) (2008)My Wife Is a Gambling Maestro (Ngor lo paw hai dou sing) (2008)

Szórakoztató film, de melyik Wong Jing film nem az? Könnyed, felszínes, vidám másfél óra, melyen önfeledten nevethetünk, és utána nyugodtan meg is feledkezhetünk róla másnap reggelre. A rendező zsenialitása azonban, pontosabban az, hogy képes rémesen alacsony költségvetésből olyan illúziót kelteni, mintha blockbuterrel lenne dolgunk, most egyszerűen elmaradt. A minden valószínűség szerint skót felmenőkkel rendelkező Wong ezúttal maximálisan összehúzta a nadrágszíjat. Totálisan üres helyszínek, melyekhez valószínűleg a haverok lakásai szolgáltatták a hátteret, jelzés értékű díszletek és teljesen névtelen színészek, akik közül az igen hullámzó teljesítményű Nick Cheung az egyetlen kivétel. Ő azonban végre ismét humoristaként tevékenykedik, ami egyértelműen jobban áll neki, mint az utóbbi évek rémült tekintetű drámai szerepei, másrészről viszont messze alulmarad a gambling mozik hőskorának sztárjaitól, mint Chow Yun-Fat, Andy Lau, vagy Stephen Chow.

My Wife Is a Gambling Maestro (Ngor lo paw hai dou sing) (2008)My Wife Is a Gambling Maestro (Ngor lo paw hai dou sing) (2008)

A Wong Jing filmek szerelmeseinek tág tolerancia-küszöbe nézhetővé teszi a filmet - lehet rajta nevetgélni, szórakozni, de reménykedni is, hogy fat man csak a következő filmjére tartalékol.

imdb

Hozzászólások   

#2 YEZy 2009-03-03 00:22
Végül csak sikerült időt szakítani rá. :-) Egyértelműen a God of Gamblers szériáról lehúzott újabb bőr, de nem is akármilyen, már ha a főszereplő lánykára gondolunk. :P Túl sok újat valóban nem tartalmaz, de Wong-ot nem ezért szeretjük, a szórakoztatásba n ezúttal is ügyes, saját maga kifigurázásában úgyszintén, a végén a mahjong parti a Manchester United parodizálással pedig egyenesen szenzációs! A cikk utolsó mondata pedig azóta megvalósult, a The Vampire Who Admires Me kötelező darab a trashrajongókna k.
#1 YEZy 2008-08-22 12:13
Ez az amnéziás szerencsejáték figura újabb bizonyítéka annak, hogy Wong saját magától is szeret ötleteket "lopni", hiszen a God of Gamblers főhőse ugyanilyen tulajdonságokka l bírt, leszámítva, hogy férfi volt... :D Sajna még nem volt érkezésem megnézni a filmet egyébként, de rajta leszek. :-)

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Even So, I Didn't Do It (Soredemo boku wa yattenai) (2006)

Even So, I Didn't Do It (Soredemo boku wa yattenai) (2006)

Míg az amerikai filmvilágban nagy hagyománya van a különféle bűneseteket bemutató, illetve a bírói működést taglaló történeteknek, addig Japánban mindez valahogy háttérbe szorult. Ez köszönhető egyrészt annak, hogy jóval alacsonyabb a bűnözés, másrészt annak, hogy...

Rouge (1987)

Rouge (1987)

 iMDB   Mai szemmel nézve némileg bizarr ez a film, bár a készítői nem igazán annak szánták, legalábbis nem ennyire. A sztori eléggé sablonos. Egy szerelmes pár történetét ismerhetjük meg, akik a század...

Death Note (2006)

Death Note (2006)

  iMDB  Az anime/manga adaptációk elég kényes pontot jelentenek a japán filmiparban. A tapasztalat azt mutatja, hogy inkább rosszabbak, mint az eredeti, szinte soha nem közelítik meg a rajzolt változat minőségét. Így volt ez bizony a...

Protégé (2007)

Protégé (2007)

  Némileg megkésve bár, de muszáj írni erről a filmről, mely az utóbbi pár hónap legnagyobb érdeklődéssel övezett hongkongi alkotása. Ezt a kiemelt figyelmet minden valószínűség szerint egy ember indukálta, aki eddig Hongkongban szinte soha nem...