belépés∆

City Hunter (Sing si lip yan) (1993)

City Hunter (Sing si lip yan) (1993)
 
 
Jackie Chan az egyik kedvenc színészem és még nem láttam tőle a City Hunter című filmet. A filmet egy híres hongkongi rendező rendezte Jing Wong. Gambling movie vígjátékát megcsodálhattuk már pl. Kung fu Mahjong. Yezy írásából tudtam meg, hogy a film egy japán anime licensze alapján készült. Wong az akkoriban népszerű Street Fighter játék jogaival is rendelkezett és a kettőt egybetéve Jackie Chan egyik legérdekesebb harcát forgatta le. A harcról annyit, hogy az nem kifejezés mennyire volt „érdekes”, sajnos én a fejem fogtam, mikor láttam azt a harcot. A filmben rengeteg csinos lány szerepel és Jackie egy igazi Casanova szerepben tündököl, minden lánynak a kedvence és lányok között van állandóan.
A történetről röviden: Jackie (Ryu Saeba) egy városi magánnyomozó, akinek a kollégája meghal a film elején és megkéri Jackie-t gondoskodjon a lányáról. A lány, akit Joey Wang alakít, hamar felnő és igazi szépség lesz belőle. A kettejük viszonya végig követhető a filmen, Jackiet minden nő érdekel, a lány viszont azt szeretné, hogy csak ő legyen az első.

City Hunter (Sing si lip yan) (1993)

Kapnak egy megbízást, fel kell kutatni egy gazdag újságtulajdonos szépséges lányát akit (Kumiko Goto) alakít.
 

City Hunter (Sing si lip yan) (1993)

 

A lány egy luxushajóra menekül Jackie elől, aki persze követi. A fimben szerepel még egy igazán csinos lány Chingmy Yau, aki a filmben tikosügynököt alakít.

 

City Hunter (Sing si lip yan) (1993)

 

A cselekményt itt megkavarják egy kicsit és terroristák szállják meg a hajót. A fő gonoszt pedig Richard Norton alakítja. Szerepelt több ázsiai filmben is már, pl. Jackie a Jófiúban is szerepet kapott. Egy igazi B kategóriás színész. Egy-két főszerep, de semmi igazán extra kitüntetés, vagy díj. Annyi terroristával, mint amennyi ebben a filmben volt, egy egész földrészt is el lehetne foglalni. Komolyan az volt a véleményem, hogy az utasok 95% terrorista és a maradék 5% pedig a túsz, akik gazdag emberek s miattuk jöttek a hajóra az emberek. Ekkor a cselekmény a terroristákat helyezi a középpontba. Gyenge, néhol erőltetett poénokkal próbálják kihozni a filmből, amit lehet pl. Street Fighter harc.

City Hunter (Sing si lip yan) (1993)

 

A film sajnos egyáltalán nem azt adta nekem, amit vártam tőle. Az anime, amit alapnak tekintettek sokkal többet érdemelt volna. Egy igazán jó filmet is ki lehetett volna hozni belőle, helyette egy nagyon gyenge komédia lett az egészből. A Wongtól megszokott poénok azért voltak benne kicsit javítottak a filmen, de nem sokat. Amit pozitívumként tudok említeni az két dolog: a zene és a sok-sok csinos lány. A zene kifejezetten dallamos kellemes hatást kelt az emberben, ritka, hogy az ember a zenére figyel oda egy filmben, hogy milyen jó kis vidám bolondos zene.

Összegezve Jackienek tuti, hogy nem ez volt a legjobb filmje, talán az egyik legrosszabb is. Nem is sok harc jelenet volt, tehát az ottani trükköket, amiket tőle megszokhatunk se sokat látni, de legalább a nagy Bruce Lee-től tanul a filmben. Annak ajánlom, akinek van egy fölösleges 94 perce és nagyon nagy elvetemült Jackie rajongó, vagy csak egy tényleg nagy ökörségre, sok-sok hajtépős poénra vágyik.

Hozzászólások   

#3 GaboJa 2007-12-01 14:01
a feliratok.hu-n találtam hozzá feliratot de már nincs meg nekem a film
#2 YEZy 2007-11-14 19:01
Mint Jackie Chan film lehet, hogy rossz (bár nem rosszabb, mint némelyik hollywoodi próbálkozása), de mint Wong Jing agymenés, már nem annyira. :-) Wong azzal lőtt bakot, hogy nem számolt azzal, hogy Jackie számára mennyire fontos a saját imázsa és az, hogy ne másokra asszociáljanak a nézők, amikor őt látják. Jackie meg ott rontotta el a dolgot, hogy elvállalta a szerepet, pedig biztos tudatában volt Wong egyik jellegzetességé nek, hogy előszeretettel idéz meg/parodizál ismert filmes jeleneteket a saját filmjeiben. A két teljesen ellentétes felfogás evidens, hogy haragszomrádhoz vezetett, a sztár és a rendező nagyon összeveszett, többet nem is forgattak együtt soha, Wong pedig a High Risk-ben igencsak jellegzetes (és sértő) módon űzött gúnyt Jackie Chan-ből. 8)
#1 edisonae86 2007-11-14 17:51
Nem olyan rossz film ez :-)
Feliratod van hozzá esetleg?

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Don't Play with Fire aka Dangerous Encounters: 1st Kind (Dai yat …

Don't Play with Fire aka Dangerous Encounters: 1st Kind (Dai yat lui ying aau him) (1980)

Tsui Hark nevét főképp a 90-es években készült munkái miatt ismerjük (Once Upon a Time in China sorozat, Green Snake, The Blade), de akarva-akaratlanul már jóval hamarabb is magára vonta a figyelmet karrierje során. Nem...

Nabbie szerelme (Nabbie no koi) (1999)

Nabbie szerelme (Nabbie no koi) (1999)

Nabbie szerelme (ナビーの恋) (1999)   iMDB  

Nemuri Kyoshiro 6 - Sword of Satan (Masho-ken) (1965)

Nemuri Kyoshiro 6 - Sword of Satan (Masho-ken) (1965)

  Vannak filmek, amelyekhez az átlagnál nehezebb hozzájutni, mint például a Nemuri sorozat 6.-7. részei. Végül csak sikerült teljessé tenni a gyűjteményemet. Lássuk, megérte-e várni rájuk.Kyoshiro a „szokásos” cinikus hozzáállásával vérig sért egy szerencsétlen lányt, aki...

My Loving Trouble 7 (Ngo oi 777) (1999)

My Loving Trouble 7 (Ngo oi 777) (1999)

My Loving Trouble 7 (我愛777) (1999)iMDBJames Yuen-nek ez az 1999-ben forgatott filmje is a Hongkongban szinte dömpingszerűen készülő könnyed romantikus akcióvígjátékok végeláthatatlan sorába tartozik, megtűzdelve minden olyan klisével, ami ezeket a filmeket jellemzi. De vajon...