belépés∆

100 Ways to Murder your Wife (Saai chai yee yan cho) (1986)

100 Ways to Murder your Wife (Saai chai yee yan cho) (1986)

100 Ways to Murder your Wife (Saai chai yee yan cho) (1986)

iMDB

Chow Yun-Fat 1986-ban vált igazi akciósztárrá, köszönhetően a Szebb Holnap című John Woo filmnek. Ugyan korábban is játszott akciófilmekben és krimikben, ám tehetségét elsősorban könnyed romantikus filmekben és vígjátékokban kamatoztathatta. Ezen filmek egyike a nem sokkal a Szebb Holnap előtt forgatott 100 Ways to Murder your Wife.

100 Ways to Murder your Wife (Saai chai yee yan cho) (1986)

A történet főhőse két futballista, a hongkongi csatár, a furcsa nevű Roberto és a legendás szingapúri kapus, Football Fat. A pályán mindketten profik, ám a magánéletük nem úgy alakul, ahogy szeretnék. Football Fat-et egy kikapós, mindenkivel flörtölő feleséggel áldotta meg a sors, míg Roberto otthon kénytelen papucsként viselkedni. Egy közösen átmulatott és tajt részegségig tartó éjszakán fogadalmat tesznek egymásnak, hogy megölik a másik feleségét, így szabadítván meg egymást a problémáktól. Ám a kísérletek természetesen mindig kudarcba fulladnak, rengeteg helyzetkomikumra és mókára adva lehetőséget.

100 Ways to Murder your Wife (Saai chai yee yan cho) (1986)

Ha eltekintünk attól, hogy a történet kiindulópontja eredendően hamis (a sportolók ugyanis csak úgy lehetnek sikeresek, ha magabiztosak és ez általában a magánéletben is tükröződik), a történet még akkor is eléggé erőltetettnek tűnik. A szereplők ugyanis a kijózanodás után is szent fogadalomként kezelik a mámoros állapotban tett ígéretet, fel sem merül bennük, hogy máshogy is lehetne kezelni a dolgot. Ha ezeken túlteszi magát a néző, akkor egy tipikus, mai szemmel nézve igencsak ódivatú 80-as évekbeli vígjátékot kap, az akkori filmekben látható jellegzetes poénokkal teletűzdelve.

100 Ways to Murder your Wife (Saai chai yee yan cho) (1986)

Akárcsak a sztoriban, a színészi játékban sincs semmi extra. A filmet rendezőként is jegyző, akkoriban ismert popsztárnak számító Kenny Bee alakítja Roberto-t, a saját szerepét igyekezett úgy beállítani, hogy a bohóckodás mellett a lehetőségekhez képest igyekezzen jól kinézni a rajongói örömére. Chow Yun-Fat meglepően harsány, még csak nyomokban fedezhető fel a játékában az a zsenialitás, ami a későbbi filmjeiben jellemezte. Anita Mui szolíd alakítást nyújt a „zsarnok” feleség szerepében, az akkor 19 éves Joey Wong pedig elsősorban a külső adottságainak köszönhetően kaphatta meg a szerepet.

100 Ways to Murder your Wife (Saai chai yee yan cho) (1986)

A film tehát egy mára teljességgel elavult, jóindulattal közepesnek mondható vígjáték, amit a fentebb már említett hibákon kívül még olyan bakik is csúfítanak, mint az egyik jelenetben látottak alapján nyilvánvalóan kan kutya folyamatos „Samantha”-ként emlegetése. Talán egyedül Wong Jing diszkóban előadott „meleg” jelenete miatt lehet megtekintésre érdemes a film, de arról úgyis itt a fotó. Mindent egybevetve úgy jár jól a néző, ha ezt a filmet kihagyja az életéből.

Hozzászólások   

#1 Ramiz 2007-11-10 11:20
"Talán egyedül Wong Jing diszkóban előadott meleg jelenete miatt lehet megtekintésre érdemes a film, de arról úgyis itt a fotó."

:D :D :D
YEZy, sokadszorra állapítom meg, hogy belőled remek humorista lenne... ilyen szöveget... :D

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

The Fearless Avenger (Mushukunin Mikogami no Jokichi: Kawakaze ni…

The Fearless Avenger (Mushukunin Mikogami no Jokichi: Kawakaze ni kako wa nagareta) (1972)

Jokicsi, az elszánt jakuza visszatért. Még ugyanabban az évben, amikor a az első rész piacra került, elkészült a folytatás.

9 Souls & Blue Spring

9 Souls & Blue Spring

 imdb1imdb2Toshiaki Toyoda sakkbajnokként kezdte pályáját, de hál' Istennek tett egy jó nagy lépést és filmrendező lett belőle. A két film közül az első nagyon ütős alkotás, hihetetlen erős képekkel, elemekkel, színészekkel, karakterekkel. Valójában egy kicsit...

Goyokin (1969)

Goyokin (1969)

  Vannak, amikor összejönnek a dolgok az ember számára. Hideo Gosha életében ez a pillanat egyszer már bekövetkezett a Three Outlaw Samurai sikerével, de utána valahogy vegyesen alakultak a további rendezései. Ám 1979-ben ismét rámosolygott a...

Gong Tau: An Oriental Black Magic (2007)

Gong Tau: An Oriental Black Magic (2007)

IMDb  A '90-es évek közepén a Category III filmek virágkorukat élték. Az alkotók lassan minden trükköt és lehetőséget eljátszottak, amire az erőszak, a vér és a meztelen keblek különböző mértékű párosítása és keverése lehetőséget...