belépés∆

100 Ways to Murder your Wife (Saai chai yee yan cho) (1986)

100 Ways to Murder your Wife (Saai chai yee yan cho) (1986)

100 Ways to Murder your Wife (Saai chai yee yan cho) (1986)

iMDB

Chow Yun-Fat 1986-ban vált igazi akciósztárrá, köszönhetően a Szebb Holnap című John Woo filmnek. Ugyan korábban is játszott akciófilmekben és krimikben, ám tehetségét elsősorban könnyed romantikus filmekben és vígjátékokban kamatoztathatta. Ezen filmek egyike a nem sokkal a Szebb Holnap előtt forgatott 100 Ways to Murder your Wife.

100 Ways to Murder your Wife (Saai chai yee yan cho) (1986)

A történet főhőse két futballista, a hongkongi csatár, a furcsa nevű Roberto és a legendás szingapúri kapus, Football Fat. A pályán mindketten profik, ám a magánéletük nem úgy alakul, ahogy szeretnék. Football Fat-et egy kikapós, mindenkivel flörtölő feleséggel áldotta meg a sors, míg Roberto otthon kénytelen papucsként viselkedni. Egy közösen átmulatott és tajt részegségig tartó éjszakán fogadalmat tesznek egymásnak, hogy megölik a másik feleségét, így szabadítván meg egymást a problémáktól. Ám a kísérletek természetesen mindig kudarcba fulladnak, rengeteg helyzetkomikumra és mókára adva lehetőséget.

100 Ways to Murder your Wife (Saai chai yee yan cho) (1986)

Ha eltekintünk attól, hogy a történet kiindulópontja eredendően hamis (a sportolók ugyanis csak úgy lehetnek sikeresek, ha magabiztosak és ez általában a magánéletben is tükröződik), a történet még akkor is eléggé erőltetettnek tűnik. A szereplők ugyanis a kijózanodás után is szent fogadalomként kezelik a mámoros állapotban tett ígéretet, fel sem merül bennük, hogy máshogy is lehetne kezelni a dolgot. Ha ezeken túlteszi magát a néző, akkor egy tipikus, mai szemmel nézve igencsak ódivatú 80-as évekbeli vígjátékot kap, az akkori filmekben látható jellegzetes poénokkal teletűzdelve.

100 Ways to Murder your Wife (Saai chai yee yan cho) (1986)

Akárcsak a sztoriban, a színészi játékban sincs semmi extra. A filmet rendezőként is jegyző, akkoriban ismert popsztárnak számító Kenny Bee alakítja Roberto-t, a saját szerepét igyekezett úgy beállítani, hogy a bohóckodás mellett a lehetőségekhez képest igyekezzen jól kinézni a rajongói örömére. Chow Yun-Fat meglepően harsány, még csak nyomokban fedezhető fel a játékában az a zsenialitás, ami a későbbi filmjeiben jellemezte. Anita Mui szolíd alakítást nyújt a „zsarnok” feleség szerepében, az akkor 19 éves Joey Wong pedig elsősorban a külső adottságainak köszönhetően kaphatta meg a szerepet.

100 Ways to Murder your Wife (Saai chai yee yan cho) (1986)

A film tehát egy mára teljességgel elavult, jóindulattal közepesnek mondható vígjáték, amit a fentebb már említett hibákon kívül még olyan bakik is csúfítanak, mint az egyik jelenetben látottak alapján nyilvánvalóan kan kutya folyamatos „Samantha”-ként emlegetése. Talán egyedül Wong Jing diszkóban előadott „meleg” jelenete miatt lehet megtekintésre érdemes a film, de arról úgyis itt a fotó. Mindent egybevetve úgy jár jól a néző, ha ezt a filmet kihagyja az életéből.

Hozzászólások   

#1 Ramiz 2007-11-10 11:20
"Talán egyedül Wong Jing diszkóban előadott meleg jelenete miatt lehet megtekintésre érdemes a film, de arról úgyis itt a fotó."

:D :D :D
YEZy, sokadszorra állapítom meg, hogy belőled remek humorista lenne... ilyen szöveget... :D

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Demoniac Flash (2005)

Demoniac Flash (2005)

Hongkongi horror(?) film a rémálmokról. Érdekesen indul, egy Mo nevű embert mutat (Anthony Wong), aki miközben látja, hogy a fiát elüti egy autó, a sokk hatására lebénul a lábára és onnantól kezdve tolókocsiba kényszerül.

Happy Birthday (Sun yat fai lok) (2007)

Happy Birthday (Sun yat fai lok) (2007)

Happy Birthday (Sun yat fai lok) (2007)iMDBA hongkongi film egyik ismert, romantikus filmeket készítő rendezője, Jingle Ma újkeletű drámája az élet kihagyott, elmulasztott lehetőségeiről és azok következményeiről szól. Önmagában ez még nem lenne indok arra,...

Female Prisoner Scorpion 701 Grudge Song (Joshuu sasori: 701-gou …

Female Prisoner Scorpion 701 Grudge Song (Joshuu sasori: 701-gou urami bushi) (1973)

Female Prisoner Scorpion 701 Grudge Song (女囚さそり: 701-号 怨み節) (1973)iMDBNami ismét szabadlábon kezdi a történetet, ám egy esküvőn (hol máshol?) találnak rá a rendőrök és ismét üldözni kezdik. Menekülés közben Nami végül egy lokál mellékhelyiségében...

Yakuza's Law - Lynching (Yakuza keibatsu-shi: Rinchi - shikei!) (…

Yakuza's Law - Lynching (Yakuza keibatsu-shi: Rinchi - shikei!) (1969)

Ishii Teruo, a japán Zs kategória egyik királya, az 1960-as években sokat tett a meglehetősen szigorú filmes cenzúra határainak kitágításáért, elmenvén a kifejezetten extrém vonalig.