belépés∆

Pantyhose Hero (1990)

Pantyhose Hero (1990)

Pantyhose Hero (1990)

iMDB

A hongkongi film egyik legnagyobb alakja, Sammo Hung Kam-Bo nemcsak színészként és harcművészként, hanem rendezőként is tevékenykedett. Legismertebb rendezései közé elsősorban a Jackie Chan főszereplésével készült akcióvígjátékai tartoznak (Project A, My Lucky Stars 1-2, Istenek Fegyverzete, Mr. Nice Guy), de elsősorban még a 80-as években jópár vígjátékot is rendezett, amikben saját magát tette meg főszereplőnek. Ezek közül kis oldalunkon a Millionaire’s Express-ről már volt szó, most pedig következzen a Pantyhose Hero.

Pantyhose Hero (1990)

Ez a történet két jóbarátról szól, akik „mellékesen” nagyszerű zsaruk is. Mindezt bemutatandó a film legelején látható egy sok-sok kungfujelenetet tartalmazó rajtaütés, amiben elkapnak egy kábítószerrel üzletelő bandát. Ahogy az már lenni szokott, a rendőrfőnök jól leszidja őket és egy új feladatot kapnak tőle, amiben egy, a város homoszexuális környezetében mozgó bűnözőt kell elkapniuk. Hogy lehet ezt a legegyszerűbben megtenni? Természetesen úgy, hogy ők maguknak is meleggé kell válniuk, ami már csak azért is nehéz, mert egy igencsak szemrevaló hölgy képezi ki őket minderre. Aztán bekerülnek a mélyvízbe, ám a nyomozás során egyikük szerelmes lesz egy nőbe (ajaj!), valamint számtalan bonyodalomba keverednek, míg végre rátalálnak a főgonoszra.

Pantyhose Hero (1990)

Mint minden akcióvígjátékban, így ebben is két dologra helyezték a hangsúlyt, a látványos bunyókra és a poénokra. A bunyókat nem érheti panasz, főleg azokat nem, amikben Sammo viszi a prímet, engem mindig lenyűgöz, ahogyan a nem éppen harcművészi termetével visz véghez látványos mozdulatokat. Jók a koreográfiák is, a hatásfokozó belassított jelenetek pedig már régi ismerősök lehetnek Jackie Chan filmjeiből. Ezek közül is figyelemre méltó az, ahogyan Sammo-t elüti egy autó az egyik jelenetben. A film humora véleményem szerint már nem sikerült ilyen jóra, bár lehet, hogy kisebbségbe szorulok ezzel a véleménnyel. A legtöbb poént a helyzetkomikum adja, amikor is a két hetero nyomozó különféle kínos helyzetekbe kerül a meleg férfiakkal való párbeszédek közben, ezeken kívül még az egymás ugratásából fakadó poénokkal próbáltak a készítők vidám perceket okozni. Az egésszel kapcsolatban nekem az volt a benyomásom, hogy túlságosan is kiszámíthatóak ezek a poénok, igazi eredeti ötlet nem sok van köztük. Ennek ellenére gyaníthatóan azok, akik értékelik az efféle vicceket, remekül fognak rajta szórakozni. Feltétlenül meg kell említeni a rendezés és a dramaturgia hiányosságait. Akárcsak a Millionaire’s Express-ben, itt is nagy ugrások és nem kellőképpen felépített fordulatok vannak a történetben helyenként, nem teljesen van kidolgozva például, hogy miért is kapják meg a küldetést, de ez mellett is több ponton vannak kisebb-nagyobb döccenők a történetvezetésben.

Pantyhose Hero (1990)

A hongkongi vígjátékoktól elvárhatóan a színészi játék túljátszott, de Sammo Hung-ot nem is ezért szeretjük. A másik főszerepet Alan Tam, a kor Leslie Cheung melletti másik legnagyobb popsztárja alakította, ugyanaz mondható el róla, mint Sammo-ról, leszámítva, hogy ő annyira nem kiemelkedő a bunyók során. A női főszerepet az akkor 21 éves, sajnos rendkívül rövid filmes karriert befutó Joan Tong játszotta, míg egy kis szerepben a zseniális Ma Wu is feltűnik.

Pantyhose Hero (1990)

Összességében tehát a Pantyhose Hero egy közepes HK akcióvígjáték, átlagon felüli verekedős jelenetekkel. Szerintem egyedül ezek miatt érdemes megnézni, de mivel az iMDB-n elég magas pontszámot kapott, lehet, hogy csak én nem értékeltem a humorát kellőképpen.

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Running Wild (2006)

Running Wild (2006)

  iMDBKevés eredetiség, sok klisé, de még több izgalmas és élvezetes jelenet - ez a paradoxon jellemző Kim Sung-su debütáló munkájára, a Running Wildra. Két, teljesen ellentétes személyiségű zsaru kénytelen összefogni egy nagy kaliberű...

Super Noypi (2006)

Super Noypi (2006)

 iMDB  Nyugodtan mondhatjuk, hogy a szuperhős-filmek virágkorukat élik manapság. Bár a vezető szerep e tekintetben az USÁ-tól elvitathatatlan, azért a világ többi országának filmipara is úgy döntött, hogy nem marad ki a buliból....

Hachiko (Hachiko monogatari) (1987)

Hachiko (Hachiko monogatari) (1987)

Arra a kérdésre, hogy vajon melyik az a valóban megtörtént eseményeken alapuló történet, amit (majdnem) minden japán ismer, nagy valószínűséggel az egyik legjobb válasz mindenképpen Hachiko, a sanyarú sorsú akita sztorija. Az 1920-as és 30-as...

Mr. Tadano's Secret Mission: From Japan with Love (Tokumei kakari…

Mr. Tadano's Secret Mission: From Japan with Love (Tokumei kakarichou Tadano Hitoshi: Saigo no gekijouban) (2008)

Tadano úr, avagy a hozott anyagból összegyúrt tévés szuperhős