belépés∆

Pantyhose Hero (1990)

Pantyhose Hero (1990)

Pantyhose Hero (1990)

iMDB

A hongkongi film egyik legnagyobb alakja, Sammo Hung Kam-Bo nemcsak színészként és harcművészként, hanem rendezőként is tevékenykedett. Legismertebb rendezései közé elsősorban a Jackie Chan főszereplésével készült akcióvígjátékai tartoznak (Project A, My Lucky Stars 1-2, Istenek Fegyverzete, Mr. Nice Guy), de elsősorban még a 80-as években jópár vígjátékot is rendezett, amikben saját magát tette meg főszereplőnek. Ezek közül kis oldalunkon a Millionaire’s Express-ről már volt szó, most pedig következzen a Pantyhose Hero.

Pantyhose Hero (1990)

Ez a történet két jóbarátról szól, akik „mellékesen” nagyszerű zsaruk is. Mindezt bemutatandó a film legelején látható egy sok-sok kungfujelenetet tartalmazó rajtaütés, amiben elkapnak egy kábítószerrel üzletelő bandát. Ahogy az már lenni szokott, a rendőrfőnök jól leszidja őket és egy új feladatot kapnak tőle, amiben egy, a város homoszexuális környezetében mozgó bűnözőt kell elkapniuk. Hogy lehet ezt a legegyszerűbben megtenni? Természetesen úgy, hogy ők maguknak is meleggé kell válniuk, ami már csak azért is nehéz, mert egy igencsak szemrevaló hölgy képezi ki őket minderre. Aztán bekerülnek a mélyvízbe, ám a nyomozás során egyikük szerelmes lesz egy nőbe (ajaj!), valamint számtalan bonyodalomba keverednek, míg végre rátalálnak a főgonoszra.

Pantyhose Hero (1990)

Mint minden akcióvígjátékban, így ebben is két dologra helyezték a hangsúlyt, a látványos bunyókra és a poénokra. A bunyókat nem érheti panasz, főleg azokat nem, amikben Sammo viszi a prímet, engem mindig lenyűgöz, ahogyan a nem éppen harcművészi termetével visz véghez látványos mozdulatokat. Jók a koreográfiák is, a hatásfokozó belassított jelenetek pedig már régi ismerősök lehetnek Jackie Chan filmjeiből. Ezek közül is figyelemre méltó az, ahogyan Sammo-t elüti egy autó az egyik jelenetben. A film humora véleményem szerint már nem sikerült ilyen jóra, bár lehet, hogy kisebbségbe szorulok ezzel a véleménnyel. A legtöbb poént a helyzetkomikum adja, amikor is a két hetero nyomozó különféle kínos helyzetekbe kerül a meleg férfiakkal való párbeszédek közben, ezeken kívül még az egymás ugratásából fakadó poénokkal próbáltak a készítők vidám perceket okozni. Az egésszel kapcsolatban nekem az volt a benyomásom, hogy túlságosan is kiszámíthatóak ezek a poénok, igazi eredeti ötlet nem sok van köztük. Ennek ellenére gyaníthatóan azok, akik értékelik az efféle vicceket, remekül fognak rajta szórakozni. Feltétlenül meg kell említeni a rendezés és a dramaturgia hiányosságait. Akárcsak a Millionaire’s Express-ben, itt is nagy ugrások és nem kellőképpen felépített fordulatok vannak a történetben helyenként, nem teljesen van kidolgozva például, hogy miért is kapják meg a küldetést, de ez mellett is több ponton vannak kisebb-nagyobb döccenők a történetvezetésben.

Pantyhose Hero (1990)

A hongkongi vígjátékoktól elvárhatóan a színészi játék túljátszott, de Sammo Hung-ot nem is ezért szeretjük. A másik főszerepet Alan Tam, a kor Leslie Cheung melletti másik legnagyobb popsztárja alakította, ugyanaz mondható el róla, mint Sammo-ról, leszámítva, hogy ő annyira nem kiemelkedő a bunyók során. A női főszerepet az akkor 21 éves, sajnos rendkívül rövid filmes karriert befutó Joan Tong játszotta, míg egy kis szerepben a zseniális Ma Wu is feltűnik.

Pantyhose Hero (1990)

Összességében tehát a Pantyhose Hero egy közepes HK akcióvígjáték, átlagon felüli verekedős jelenetekkel. Szerintem egyedül ezek miatt érdemes megnézni, de mivel az iMDB-n elég magas pontszámot kapott, lehet, hogy csak én nem értékeltem a humorát kellőképpen.

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Wakamatsu dupla: Season of Terror & Shinjuku Mad

Wakamatsu dupla: Season of Terror & Shinjuku Mad

Szélsőbaloldali agitpornó Japán legelvetemültebb rendezőjétől

Stacy - Attack of the Schoolgirl Zombies (2001)

Stacy - Attack of the Schoolgirl Zombies (2001)

 IMDbA B filmek utáni perverz vágyamnak engedelmeskedve néztem meg eme gyöngyszemet. Minden szép és jó lett volna, ha a rendező bevállalja, hogy ez tényleg egy B film, de sajna el akarta művészieskedni. Ez még mindig...

Tokiwa Takako

Tokiwa Takako

Tokiwa Takako (常盤貴子)Tokiwa Takako 1972 április 30-án született a Kanagawa prefektúrában található Yokohamában. Gyerekkorát is ebben a városban töltötte, ám az általános iskola negyedik osztályának befejezése után apja munkájából kifolyólag Nishinomiya városba költözött át szüleivel...

A bosszú harcosa (Chung wa ying hung) (1999)

A bosszú harcosa (Chung wa ying hung) (1999)

A bosszú harcosa (Chung wa ying hung) (1999) iMDB     Andrew Lau Wai-Keung 1998 és 2000 között három „történelmi” harcművészetes filmet is rendezett. Az első az egész jól sikerült Storm Riders volt, azt követte ez...