belépés∆

Loving You (Mo mei san taam) (1995)

Loving You (Mo mei san taam) (1995)

Loving You (Mo mei san taam) (1995)

iMDB

Az utóbbi idők egyik leghíresebb hongkongi rendező-színész párosa minden valószínűség szerint Johnny To és Lau Ching-Wan kettőse. Olyan nagyszerű filmeket készítettek együtt, mint az A Hero Never Dies, a Running out of Time, vagy éppen a könnyedebb műfajokban a Fat Choi Spirit és a My Left Eye Sees Ghosts. A közös munkát azonban 1995-ben kezdték a Loving You-val (ugyan Lau már a két évvel korábbi Heroic Trio II-ben is játszott, de csak egy kis szerepet), ami nem csak a közös munka, hanem Johnny To zsarus thrillereinek első darabja is volt egyben.

Loving You (Mo mei san taam) (1995)

A történet főhőse Lau, egy remek rendőr, aki emberileg viszont egy nagy nulla. Hibázó kollégáit kíméletlenül kiosztja és lefokozza, megbünteti a „mutyizással” próbálkozó bajtársát, feleségével is úgy bánik, mint egy kutyával, satöbbi satöbbi. Egy drogdíler üldözése során azonban fejbe lövik és miután magához tér, teljesen más ember lesz belőle, megpróbálja kompenzálni korábbi mulasztásait, amik nem minden esetben mennek könnyedén.

Loving You (Mo mei san taam) (1995)

A filmen már látszanak azok a jelek, amik a későbbiekben To védjegyévé váltak, de még abszolút nem ezeken van a hangsúly. Az akciójelenetek jól kidolgozottak, de inkább a többi korabeli film hasonló jeleneteire hasonlítanak, mint a későbbi To filmek kompozícióira. Az azonban valódi To jellegzetesség, hogy a film középpontjában nem a történet, hanem a főhős karakter bemutatása áll, így annak legerőteljesebb része Lau Ching-Wan játéka. Bármit is csinál éppen, élvezet nézni, ahogy teszi a dolgát. Az elején hihetetlenül ellenszenves, mindenbe és mindenkibe beleköt, majd nagyszerű produkciót bemutatva válik „normális” emberré a trauma hatására. Talán az a legjobb része a játékának, amikor szembesül azzal, hogy a sérülés hatására milyen hiányosságokkal kell tovább élnie, valamint az is, ahogyan a felépülés utáni munkába állásakor próbálja palástolni gyengeségét. Lau méltó társra talált a feleségét alakító Carman Lee személyében, aki szintén nagyon jól játszik, hihetően hozza a kétségek és két ember között őrlődő nőt, aki egyre inkább nem tudja, hogy mit válasszon.

Loving You (Mo mei san taam) (1995)

Összességében a film élvezhető, de leginkább azért lehet érdemes megnézni, hogy megtudjuk, mivel kezdődött a rendező-színész páros közös munkája, hiszen elemeiben még eléggé kiforratlan alkotás. Egyrészt nagyon rövid, mindössze 79 perc, másrészt a későbbi To filmek nagyszerű zenéi is hiányoznak belőle, ezek helyett kissé elavult filmzenéket és amerikai szerelmes dalokat kapunk, a színészi játék és a drámaiság terén azonban feltétlenül felér a többi közös munkájuk színvonalához. Aki szereti a HK zsarus filmeket, annak egy megnézést feltétlenül megér.

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Donnie Yen Ji-Dan

Donnie Yen Ji-Dan

Donnie Yen Ji-Dan (甄子丹)Donnie Yen 1963. július 27-én született Guangdong-ban Bow Sim Mark, a híres harcművészeti mester fiaként. Két éves volt, amikor a családja Hongkongba költözött. Négy éves korában anyja elkezdte megtanítani a tai-chi művészetére,...

The Showdown (Hyultu) (2010)

The Showdown (Hyultu) (2010)

  Az idei New World után immár mindenki számára nyilvánvalóvá vált, hogy a fiatal Pak Hundzson az eddigi négy forgatókönyvével és két rendezésével végleg beírta magát a dél-koreai filmművészet aranyalbumába.

Cat and mouse (Liu sue oi seung mau) (2003)

Cat and mouse (Liu sue oi seung mau) (2003)

Cat and mouse (Liu sue oi seung mau) (2003)iMDB Adott egy terület, aminek a békéjéért Judge Bao (Anthony Wong) a felelős. A testőre, egyben a terület főrendőre, Zhan Zhao (Andy Lau). Azonban múltbeli tevékenységüknek...

Nobody's Perfect (Chut doi seung giu) (2008)

Nobody's Perfect (Chut doi seung giu) (2008)

A fiatal hongkongi rendezők legígéretesebb alakja, Patrick Kong igen termékeny volt az utóbbi időben, a korábbi évenkénti egy filmmel ellentétben 2008-ban három alkotással jelentkezett. Ugyan az igazi nagy dobása még mindig várat...