belépés∆

Loving You (Mo mei san taam) (1995)

Loving You (Mo mei san taam) (1995)

Loving You (Mo mei san taam) (1995)

iMDB

Az utóbbi idők egyik leghíresebb hongkongi rendező-színész párosa minden valószínűség szerint Johnny To és Lau Ching-Wan kettőse. Olyan nagyszerű filmeket készítettek együtt, mint az A Hero Never Dies, a Running out of Time, vagy éppen a könnyedebb műfajokban a Fat Choi Spirit és a My Left Eye Sees Ghosts. A közös munkát azonban 1995-ben kezdték a Loving You-val (ugyan Lau már a két évvel korábbi Heroic Trio II-ben is játszott, de csak egy kis szerepet), ami nem csak a közös munka, hanem Johnny To zsarus thrillereinek első darabja is volt egyben.

Loving You (Mo mei san taam) (1995)

A történet főhőse Lau, egy remek rendőr, aki emberileg viszont egy nagy nulla. Hibázó kollégáit kíméletlenül kiosztja és lefokozza, megbünteti a „mutyizással” próbálkozó bajtársát, feleségével is úgy bánik, mint egy kutyával, satöbbi satöbbi. Egy drogdíler üldözése során azonban fejbe lövik és miután magához tér, teljesen más ember lesz belőle, megpróbálja kompenzálni korábbi mulasztásait, amik nem minden esetben mennek könnyedén.

Loving You (Mo mei san taam) (1995)

A filmen már látszanak azok a jelek, amik a későbbiekben To védjegyévé váltak, de még abszolút nem ezeken van a hangsúly. Az akciójelenetek jól kidolgozottak, de inkább a többi korabeli film hasonló jeleneteire hasonlítanak, mint a későbbi To filmek kompozícióira. Az azonban valódi To jellegzetesség, hogy a film középpontjában nem a történet, hanem a főhős karakter bemutatása áll, így annak legerőteljesebb része Lau Ching-Wan játéka. Bármit is csinál éppen, élvezet nézni, ahogy teszi a dolgát. Az elején hihetetlenül ellenszenves, mindenbe és mindenkibe beleköt, majd nagyszerű produkciót bemutatva válik „normális” emberré a trauma hatására. Talán az a legjobb része a játékának, amikor szembesül azzal, hogy a sérülés hatására milyen hiányosságokkal kell tovább élnie, valamint az is, ahogyan a felépülés utáni munkába állásakor próbálja palástolni gyengeségét. Lau méltó társra talált a feleségét alakító Carman Lee személyében, aki szintén nagyon jól játszik, hihetően hozza a kétségek és két ember között őrlődő nőt, aki egyre inkább nem tudja, hogy mit válasszon.

Loving You (Mo mei san taam) (1995)

Összességében a film élvezhető, de leginkább azért lehet érdemes megnézni, hogy megtudjuk, mivel kezdődött a rendező-színész páros közös munkája, hiszen elemeiben még eléggé kiforratlan alkotás. Egyrészt nagyon rövid, mindössze 79 perc, másrészt a későbbi To filmek nagyszerű zenéi is hiányoznak belőle, ezek helyett kissé elavult filmzenéket és amerikai szerelmes dalokat kapunk, a színészi játék és a drámaiság terén azonban feltétlenül felér a többi közös munkájuk színvonalához. Aki szereti a HK zsarus filmeket, annak egy megnézést feltétlenül megér.

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Tadanobu Asano

Tadanobu Asano

Tadanobu Asano (született Tadanobu Sato néven, Yokohamában, 1973 november 27-én) egy karizmatikus és sokoldalú japán színész, akit a kritkusok gyakran ezen ország Johnny Deppjeként tituálnak.  

Princess-D (Seung fei) (2002)

Princess-D (Seung fei) (2002)

Princess-D (Seung fei) (2002)iMDBA 70-es és 80-as évek egyik felkapott színésznője, Sylvia Chang az idők folyamán a kamera túloldalán is igyekezett eredményeket felmutatni és rendezőként, valamint forgatókönyvíróként is több jól sikerült, nem hétköznapi témákat bemutató...

Vicki Zhao Wei

Vicki Zhao Wei

Vicki Zhao Wei (赵薇) Zhao Wei 1976. március 12-én született a Kína Anhui tartományában található Wuhu-ban. Apja mérnökként dolgozott, anyja tanítónő volt. Általános iskolai tanulmányait a Teachers’ College Elementary School-ban folytatta, majd a Teachers’ College...

Always - Sunset on Third Street 2 (Always zoku san-chome no yuhi)…

Always - Sunset on Third Street 2 (Always zoku san-chome no yuhi) (2007)

A 2005-ös év egyik legnagyobb durranása volt Japánban Yamazaki Takashi filmje, az Always, ami az 50-es évek végének Tokyo-ját igyekezett bemutatni egy kis utca lakóinak mindennapjain keresztül. A történet hitelességét ugyan sok kritika érte, elsősorban...