belépés∆

Fatal Love (Ngai ching) (1993)

Fatal Love (Ngai ching) (1993)

Fatal Love (Ngai ching) (1993)

iMDB

A hongkongi filmesek egyik kedvelt témája a beépített rendőrök kalandjainak megfilmesítése. Olyan nagyszerű filmek készültek ebben a műfajban, mint a Szigorúan piszkos ügyek, vagy a Hardboiled, amikben hihetetlenül menő karaktereken keresztül mutatták be ennek az életformának a nehézségeit, vagy éppen az On the Edge, aminek forgatásakor elsősorban az élethűségre törekedtek. Azonban ezen ismert filmek közé egyetlen olyan sem került be, amiben a főszereplő beépített rendőr egy nő.

Fatal Love (Ngai ching) (1993)

Nem meglepő módon a téma megfilmesítése egy category III filmeket (is) készítő rendezőnek, Kin Lo-nak jutott eszébe, hiszen már maga a szituáció jópár lehetőséget nyújt arra, hogy telerakják a filmet szexjelenetekkel, valamint arra is, hogy némi vérrel is fokozzák a látványt. A történet dióhéjban annyi, hogy egy nehéz természetű rendőrnő, Debbie Fung kap egy lehetőséget arra, hogy beépített rendőrként teljesítsen szolgálatot. A célszemély pedig a jóképű, sármos, milliárdos üzletember, Law Fuk-Tin, aki a gyanú szerint jópár hölgyet erőszakolt halálra, válogatott kegyetlenséggel, köztük egy előző beépített rendőrnőt is. Rövid kiképzés után Debbie-re hárul a feladat, hogy az egyébként megnyerő modorú úriember titkait kifürkéssze, majd a későbbiekben annak a dilemmának is az eldöntése, hogy az eszére, vagy a szívére hallgasson-e inkább.

Fatal Love (Ngai ching) (1993)

Mivel a film category III besorolást kapott, így a készítők természetesen jókora hangsúlyt fektettek az efféle filmekhez szükséges látványvilágra, azaz a női főszereplő, a korszak leginkább erotikus kisugárzásúnak tartott színésznője, Ellen Chan többször is igen sokat megmutat magából, valamint szinte a teljes film során különféle kihívó öltözékekben parádézik. Természetesen az üzletember sötét oldalát is bemutatják, de valahogy nem lett az igazi, a szexuális kihágásai nem eléggé felkavaróak, a leszámolások között pedig tulajdonképpen csak egy durva jelenet látható.

Fatal Love (Ngai ching) (1993)

Ami meglepő és category III filmtől merőben szokatlan, hogy a történet drámai oldala teljesen korrekten van kidolgozva. Átélhetően mutatják be Debbie Fung vívódásait, hogy felettesének higgyen-e, vagy az üzletembernek, akárcsak az üzletember ügyes-bajos dolgait. Még a „henchman” problémáját is ügyesen beleillesztették a történetbe. Hasonlóképpen érdekes eszmefuttatás volt az is, ahogyan a Porsche 911 Turbo vezetésének filozófiáját magyarázta el Law Fuk-Tin.

Fatal Love (Ngai ching) (1993)

Persze a film korántsem hibátlan. Engem kifejezetten zavart benne az, ami a korabeli HK filmeknek jellemzője volt (lásd még a Hardboiled-ben Anthony Wong-ot), hogy átszinkronizálták a férfi főszereplőt. Nem értem, erre miért volt szükség, van Michael Wong-nak saját hangja is… A korrekt drámai felvezetés dacára a történet nem igazán emelkedik ki a megszokott HK rendőrös sztorik közül (elvégre ez mégiscsak egy cat III film), továbbá jóval kevesebb felkavaró jelenet van benne, mint mondjuk a The Untold Story-ban. Sajnos a filmen látszik az is, hogy alacsony költségvetéssel készült, így leginkább tulajdonképpen két dolog miatt érdemes megnézni. Az egyik az abszolút nem sablonos befejezés, a másik pedig Ellen Chan látványos idomai, ez azonban tulajdonképpen épp elég is, elvégre mégiscsak egy category III filmről van szó.

Fatal Love (Ngai ching) (1993)

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

My kung-fu sweetheart (Ye maan bei kup) (2006)

My kung-fu sweetheart (Ye maan bei kup) (2006)

My kung-fu sweetheart (Ye maan bei kup) (2006) iMDB  

The Haunted School (Hau mo chu) (2007)

The Haunted School (Hau mo chu) (2007)

The Haunted School (Hau mo chu) (2007)iMDBA horrorfilmek a hongkongi filmgyártásban mindig is háttérbe szorultak és ez mind a mai napig így is van. Míg Koreában és Japánban tucatszámra készülnek a (többségében ugyan egy kaptafára...

The Lowly Ronin (Suronin Makari Toru) (1981)

The Lowly Ronin (Suronin Makari Toru) (1981)

Mindennek van kezdete. A munkának, a feliratkészítésnek, a mérkőzéseknek, az időnek, sőt még a TV sorozatoknak is. Nem kivétel hát a Lowly Ronin mini-sorozat sem.

Mothra (Mosura) (1961)

Mothra (Mosura) (1961)

1957-ben jelent meg Japánban Fukunaga Takehiko (Nakamura Shinichirou és Hotta Yoshie ötletein alapuló) sci-fi fantasy regénye, a Sugárzó tündérek és Mothra. Természetesen a kaiju filmek fénykorában nem várhatott sokáig a megfilmesítés sem, amit 1961-ben valósított...