belépés∆

The Myth (San Wa) (2005)

The Myth (San Wa) (2005)

 

Nem kimondottan kedvelem Jackie Chan legutóbbi filmjeit, de ez a movie szerencsére kissé eltér a lassan már megszokott, nem kevéssé "elhollywoodiasodott" Jackie Chan filmektől - ennek ellenére nem hagyott bennem maradandó nyomokat.
A történet két szálon fut párhuzamosan. A jelenben Jake-t (Jackie Chan) furcsa álmok gyötrik, melyekre nem lel magyarázatot, ezért kutatásba kezd barátjával, aki egy régi legenda alapján egy antigravitációs teret létrehozó anyagot keres. A messzi múltban - és Jake álmaiban - Meng-yi tábornok (meglepő módon szintén Jackie Chan) azt a feladatot kapja, hogy épségben kísérje császára palotájába az ajándékba kapott ágyast, Jade hercegnőt (Hee-seon Kim). Természetesen ez nem sikerül zökkenőmentesen, mert megtámadják őket, hogy visszarabolják a hercegnőt, és megmentsék a rangján aluli ágyasi szerepkörtől. Az üldözők elől való menekülés során Meng-yi tábornok és a hercegnő között erős vonzalom alakul ki, de a tábornok nem a szerelem, hanem kötelessége teljesítése mellett dönt, ezzel boldogtalanságra ítélve saját magát és a hercegnőt. Persze mindkét szálon felbukkan a nélkülözhetetlen "gonosz" is, ezzel szokás szerint nem kevés bonyodalmat okozva: a tábornok életére törő miniszterek, illetve a rossz útra tért, és a tudományos felfedezést elorozni kívánó professzor személyében.
A film ötvözi a Jackie-től már megszokott humoros akciójeleneteket, és a látványos, múltban lezajlott monumentális csatajeleneteket - ami azért kissé zavaróan hat. A két történetszál közötti állandó ugrálás egy ideig élvezhető, de egy idő után széttöredezik miatta a film cselekménye. Sajnos egyik történetszál sincs rendesen kidolgozva, ezért a film végére az embernek erős hiányérzete támad: valami mintha lemaradt volna.
A film betétdala gyönyörűre sikerült, az aláfestő zenék is jól eltaláltak.
Ha épp nincs jobb, egyszer megnézhető, de hamar felejthető movie.

Hozzászólások   

#2 Guest 2008-12-07 02:44
Szerintem szuper jó film, amikor először láttam, tudtam, hogy a kedvenceim közé fog tartozni. Romantikus, ötletes, látványos, megfűszerezve a tőle megszokott bunyóval, illetve a harci jelenetekkel:-)
#1 Guest 2006-12-30 17:26
kár h van benne jelen idővonal is :sigh:

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Tange Sazen: Secret of the Urn (1966)

Tange Sazen: Secret of the Urn (1966)

   IMDb   Eredeti cím: Tange Sazen-Hien Iagiri Rendező: Gosha Hideo Főszereplő: Nakamura Kinnosuke (színes, 1966)   AZ ISMERTETŐ SPOILEREKET TARTALMAZHAT! (manu) 

Dragon Squad (2005)

Dragon Squad (2005)

Dragon squad (Maan lone)  IMDb 

36 China Town (2006)

36 China Town (2006)

iMDB A talán kissé lehúzó ismertetőm ellenére ez egy nagyszerű film azoknak, akik nem ijednek meg az indiai mozitól és túl tudják magukat tenni az ilyen filmek hiányosságain.Bár elsőre a film csalódás is volt,...

Hold Up Down (2005)

Hold Up Down (2005)

ホールドアップダウン (2005)iMDBA 2003-ban bemutatott Hard Luck Hero után mintegy két évet kellett várni Sabu következő filmjére, ami Japánban 2005 novemberében került a mozikba. Talán sokakban csalódást kelthet, hogy ez a film igen sokban hasonlít...