belépés∆

The Myth (San Wa) (2005)

The Myth (San Wa) (2005)

 

Nem kimondottan kedvelem Jackie Chan legutóbbi filmjeit, de ez a movie szerencsére kissé eltér a lassan már megszokott, nem kevéssé "elhollywoodiasodott" Jackie Chan filmektől - ennek ellenére nem hagyott bennem maradandó nyomokat.
A történet két szálon fut párhuzamosan. A jelenben Jake-t (Jackie Chan) furcsa álmok gyötrik, melyekre nem lel magyarázatot, ezért kutatásba kezd barátjával, aki egy régi legenda alapján egy antigravitációs teret létrehozó anyagot keres. A messzi múltban - és Jake álmaiban - Meng-yi tábornok (meglepő módon szintén Jackie Chan) azt a feladatot kapja, hogy épségben kísérje császára palotájába az ajándékba kapott ágyast, Jade hercegnőt (Hee-seon Kim). Természetesen ez nem sikerül zökkenőmentesen, mert megtámadják őket, hogy visszarabolják a hercegnőt, és megmentsék a rangján aluli ágyasi szerepkörtől. Az üldözők elől való menekülés során Meng-yi tábornok és a hercegnő között erős vonzalom alakul ki, de a tábornok nem a szerelem, hanem kötelessége teljesítése mellett dönt, ezzel boldogtalanságra ítélve saját magát és a hercegnőt. Persze mindkét szálon felbukkan a nélkülözhetetlen "gonosz" is, ezzel szokás szerint nem kevés bonyodalmat okozva: a tábornok életére törő miniszterek, illetve a rossz útra tért, és a tudományos felfedezést elorozni kívánó professzor személyében.
A film ötvözi a Jackie-től már megszokott humoros akciójeleneteket, és a látványos, múltban lezajlott monumentális csatajeleneteket - ami azért kissé zavaróan hat. A két történetszál közötti állandó ugrálás egy ideig élvezhető, de egy idő után széttöredezik miatta a film cselekménye. Sajnos egyik történetszál sincs rendesen kidolgozva, ezért a film végére az embernek erős hiányérzete támad: valami mintha lemaradt volna.
A film betétdala gyönyörűre sikerült, az aláfestő zenék is jól eltaláltak.
Ha épp nincs jobb, egyszer megnézhető, de hamar felejthető movie.

Hozzászólások   

#2 Guest 2008-12-07 02:44
Szerintem szuper jó film, amikor először láttam, tudtam, hogy a kedvenceim közé fog tartozni. Romantikus, ötletes, látványos, megfűszerezve a tőle megszokott bunyóval, illetve a harci jelenetekkel:-)
#1 Guest 2006-12-30 17:26
kár h van benne jelen idővonal is :sigh:

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Samurai Justice - A Duel At Takadanobaba (Kenkaku Shobai Kessen T…

Samurai Justice - A Duel At Takadanobaba (Kenkaku Shobai Kessen Takanadobaba)

  Két jól sikerült epizód után sosem egyszerű folytatni egy sorozatot, legyen az akár mini változat. Ikenami Shotaro szerencsére megbirkózott ezzel a problémával, annak ellenére, hogy ismét egy párbaj került a középpontba, miként az első moziban....

Dasepo Naughty Girls (2006)

Dasepo Naughty Girls (2006)

 iMDB   Az utóbbi időkben virágkorukat élik a képregényekből adaptált filmek nemcsak Ázsia, hanem a világ filmgyártásában is. Amerikában egymás után jönnek ki a különböző szuperemberek kalandjait feldolgozó filmek, a világ másik felén, Japánban pedig...

The Lowly Ronin - Duel At Dawn (Suronin makaritoru dai nibu akats…

The Lowly Ronin - Duel At Dawn (Suronin makaritoru dai nibu akatsuki no shito) (1982)

Magányos hősünk, a hegyvidéket járó „Tél-tavasz-nyár-ősz” nevű roninunk újra felbukkant, és ismét belekeveredik az események  sűrűjébe. Neki baj, nekünk viszont szerencse, mert  ebből izgalmas történet alakul ki.

After Life (1998)

After Life (1998)

 IMDb Remélem Hirokazu Kore-eda neve mondd valakinek valamit, ha nem, akkor lehet utánnanézni a következőkenek: Nobody Knows (most adják a magyar mozik Anyátlanok címen), Distance, Maborosi, Without Memory. Az igazat megvallva ennek az embernek az eddigi...