belépés∆

Perfect Girls (Jing zu 100 fen) (1990)

Perfect Girls (Jing zu 100 fen) (1990)

Perfect Girls (Jing zu 100 fen) (1990)

iMDB

Nem meglepő módon Wong Jing karrierjének igazi beindulása egybeesett a hongkongi film aranykorával, azaz a 80-as és 90-es évek fordulójával. A kezei közül akkoriban már hatalmas mennyiségben kikerülő filmek között pedig a „jelmondatának” köszönhetően (olyan filmeket kell forgatni, amik a nagyközönségnek tetszeni fognak) nagy számban voltak megtalálhatóak a mindig népszerű romantikus vígjátékok, kezdve a ’88-as How To Pick Girls Up-pal és a Romancing Star II-vel, a ’89-es Perfect Match-csel és a Romantic Star III-mal, valamint a ’91-es Dances with the Dragon-nal. Ezen filmek sorába tökéletesen beleillett az 1990-ben készült Perfect Girls is, ami a klasszikus vígjátékok ötleteit és kellékeit ötvözte a tipikus Wong Jing jellegzetességekkel.

Perfect Girls (Jing zu 100 fen) (1990)

A sztori már önmagában ideális alap a sok-sok helyzetkomikumra és a garantált bonyodalmakra. A főszereplő egy 30 éves agglegény, aki teljesen esélytelen a lányok meghódítására. Egy napon azonban érkezik hozzá (és a mamájához) egy úr az Egyesült Államokból és átadja neki a halálos ágyán fekvő nagybácsi üzenetét, hogy amennyiben egy hónapon belül megházasodik úgy, hogy a szíve választottja nem azért megy hozzá, mert tud a pénzről, akkor övé lesz az öregúr 300 millió dolláros vagyona. Apró gond, hogy ha nem sikerül, akkor a Robert nevű rokonra száll az örökség, aki természetesen ott próbál keresztbe tenni hősünknek, ahol csak lehet. Hamarosan pedig feleségjelölt is kerül, természetesen nem csak egy.

Perfect Girls (Jing zu 100 fen) (1990)

Mint látható, maga a történet nem igazán újkeletű, nevezhetjük akár klisészerűnek is, azonban mindenképpen meg kell említeni, hogy a sztoriból fakadó poénok örökéletűek, mindig működnek és ezúttal sem kell csalódnunk bennük. Ettől azonban még simán lehetne egy mára már teljesen elfelejtett, tizenkettő egy tucat kategóriájú film. Azonban az alapsztorit nagyon megbolondítja és sokkal élvezhetőbbé teszi a Wong által belerakott sok-sok rá jellemző apróság, az akkori való életbeli sztárokkal kapcsolatos kikacsintások (kedvencem az a jelenet, amikor az egyik szereplő elmondja Wong sommás véleményét arról, hogy miért is vonult vissza a közszerepléstől Leslie Cheung), a megunhatatlan és mindig egy kis újat nyújtó gambling movie részek, ezúttal a mama és a barátnői „vérre menő” mahjong meccsének bemutatásakor, valamint ami leginkább hozzáad az egész film élvezetéhez, az ezúttal sűrűn látható mellékszereplőként színészként is feltűnő Wong Jing, aki az összes jelenetében igyekszik bolondot csinálni mind abból a figurából, akit játszik, mind pedig a való életbeli önmagából. Ezúttal sem maradhatott ki a poén Wong filmjeinek színvonalával kapcsolatban, míg az általa alakított figura szokás szerint egy perverz disznó, akinek egy jelenetben még 500 perverz dalocskát is el kell énekelnie (persze azért ezek végighallgatását megússza a néző).

Perfect Girls (Jing zu 100 fen) (1990)

Mint a hongkongi vígjátékokban megszokott, a színészi játék ebben a filmben is igencsak harsány, leszámítva a főszereplőt alakító Wilson Lam-et, aki már csak a figura sótlanságának is köszönhetően eléggé visszafogott teljesítményt nyújt. Wong Jing természetesen ripacs, akárcsak a Robert nevű rokont alakító Keith Kwan. Jól játszik viszont a kissé rámenős mamát alakító Pik Wan Tang, nem véletlenül, hiszen ő egykoron a kantoni opera egyik legnagyobb sztárja volt. Wong a tőle megszokott módon pedig telezsúfolta a filmet gyönyörű színésznőkkel is, akiknek a külsejük mellett a játékuk is elsőosztályú. A ’86-os Miss Asia, Nina Li Chi remekül mutatja be karakterének kétarcúságát, miközben végig megőrzi az eleganciáját. Michelle Reis Ka-yan, azaz Miss Hongkong 1988 a nem túl előkelő származású, tűzrőlpattant, életrevaló lány szerepében szintén remek produkciót nyújt, míg a sajnos csak egy kisebb, de emlékezetes szerepet kapó Monica Chan (Miss Hongkong 1989) a szintén feleségesélyes rendőrnő szerepében mutat meg egy keveset képességeiből.

Perfect Girls (Jing zu 100 fen) (1990)

A film tehát a klasszikus vígjátékok hagyományain alapuló jellegzetes Wong Jing agymenés, szokás szerint gyönyörű lányokkal (már csak Nina Li Chi strandon előadott jelenetéért érdemes megnézni a filmet). Mindenkinek tudom ajánlani a filmet, aki egy könnyed, nem gondolkodtató másfél órát szeretne eltölteni.

Perfect Girls (Jing zu 100 fen) (1990)

Hozzászólások   

#1 kisho 2007-08-16 23:43
Wong Jing-től eddig a dzsekicsenes Városi Vadász tetszett csak, igaz azt is több, mint 10 éve láttam. Elájulva nem voltam ettől a filmtől, viszont sok későbbi amcsi romantikus vígjátékba vettek át jópár dolgot, ha jól emlékszem olyan film is volt, aminek 1 az 1-ben ugyanez volt a sztorija és Chris O'Donnell volt a főszereplője.
"már csak Nina Li Chi strandon előadott jelenetéért érdemes megnézni a filmet" - ezzel tökéletesen egyetértek. :P Elég meredek ahhoz képest, hogy nem vállalta el azt a bizonyos aktfotózást.

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

A független realista - Fruit Chan

A független realista - Fruit Chan

Fruit Chan rendhagyó személyiség a hongkongi filmiparban. Míg hazájában a filmek többsége – nem negatív értelemben vett - kommersz alkotás, akciófilm, triád mozi, wuxia vagy vígjáték, addig ő teljesen más stílushoz nyúlt. Értő szemmel fordult...

Red Cliff (Chi bi) (2008)

Red Cliff (Chi bi) (2008)

Az, hogy Kína egyre inkább világhatalommá válik, mára már jóformán elcsépelt szöveggé vált, hiszen az utóbbi években számtalan jelét láthattuk mindennek az élet szinte valamennyi területén. Embert küldtek a világűrbe, óriási valutatartalékot halmoztak fel, a...

Godzilla (Gojira) (1954)

Godzilla (Gojira) (1954)

  A FILM, melyben először láthattuk amint az atombombák nukleáris szele felzargatja és pusztító erővel ruházza fel az őskorból visszamaradt mélytengeri szörnyeteget Gojirát, hogy visszatérítse nekünk mindazt a borzalmat, melyet fegyverkezési mániánk szabadított a világra.

Twilight Samurai (Tasogare Seibei) (2002)

Twilight Samurai (Tasogare Seibei) (2002)

  imdbEgy 2002-es alkotás a hagyományos, Mizoguchi-t idéző stílusban. A mindennapok szintjén mozog, nincs benne forradalom, háború, szerelmi, vagy akármilyen, túláradó, megríkató dráma. Mégis felülemelkedik a visszafogott japán világon, az érzelmeket nem folytják olyan kegyetlenül...