belépés∆

Love is not All Around (Sup fun oi) (2007)

Love is not All Around (十分愛) (2007)

Love is not All Around (Sup fun oi) (2007)

iMDB

A film plakátjára ránézvén az első, ami szembeötlött, hogy akár egy fogpasztareklám fotója is lehetne. Második ránézésre az tűnt fel, hogy túlzottan is rózsaszín, míg a szereplők névsorát olvasva az is szemet szúrt, hogy bizony ebben a filmben is viszonylag nagy szerepet kapott Sammy Leung, aki eddigi filmjeiben leginkább a ripacsságával tűnt ki. Ennek megfelelően (és persze az idei hongkongi filmek „megszokott” színvonalát ismerve) nem túl nagy várakozással ültem le a film elé.

Love is not All Around (Sup fun oi) (2007)

Valószínűleg mindenki számára hihetetlen meglepetést okoz az az információ, hogy ez eredendően egy romantikus film, aminek a főszereplői javarészt tinédzserek, vagy legalábbis a huszas éveik legelején járó fiúk és lányok. Kellemes meglepetés volt viszont, hogy a történet egyáltalán nem olyan rózsaszín, mint a plakát, sokkal inkább dráma, megtűzdelve egy kis nyomozással. Tinifilmekből eddig csak a tinivígjáték és a tinihorror kategóriát ismertem, az ezekbe besorolható filmek pedig szinte kivétel nélkül bűn rosszak szoktak lenni, viszont a tinidráma eddig (leszámítva a Summer Breeze of Love-t) valamiért nem igazán volt közkedvelt a filmesek között.

Love is not All Around (Sup fun oi) (2007)

A történet főszereplője Bo, egy fiatal lány, akinek legfőbb szórakozása az, hogy játszik a szerelemmel, mindenkit rabul ejt, majd aki beleszeret, azt „eldobja” magától. A két legjobb barátja Ching és Wing, akik a film elején kötnek házasságot, azonban Wing (ő a páros férfitagja) hamarosan szerelembe esik és ezirányú „bűneit” csak Bo-val osztja meg. Miközben egy fiatal dokival ismerkedik, ismét feltűnik Bo életében egyetlen igazi szerelme, akivel jópár évvel ezelőtt szakított, Ching-ében pedig Ryan, aki szintén gyengéd érzelmeket táplál a már házas lány iránt. Miután Ching is ráébred arra, hogy őt megcsalják, Bo, Ching és Bo szobatársa, Mon együtt próbálják kideríteni, hogy Wing kinek is csapja a szelet. Szélcsapás szélcsapást követ és természetesen a csattanó sem marad el.

Love is not All Around (Sup fun oi) (2007)

Nem meglepő módon a film kissé szirupos és a tipikus tiniproblémák egyikét (azaz ki kivel hol hogyan és mit) boncolgatja, azonban a történet rejtélyes felépítésének és a benne zajló nyomozásnak köszönhetően (nem is beszélve a több csavarról) egész érdekes és fordulatos, egyáltalán nem a megszokott, ezerszer látott sablonokon alapuló dráma.
A színészi játék legnagyobb meglepetése az volt számomra, hogy Sammy Leung (ő alakítja a csapodár férjet, Wing-et) egész visszafogott, képes arra is, hogy ne legyen ripacs. A többi szerepet fiatal popsztárok játszák (Bo szerepében Stephy Tang látható, míg Mon-t Miki Yeung alakítja), valamint a 2000-es Sydney Olimpia egyik úszója, Alex Fong, nem is beszélve a két szépségversenyt is megnyert Kayan Chung-ról. Mindegyikük játéka elfogadható, de nem nyújtanak igazán kiemelkedőt.

Love is not All Around (Sup fun oi) (2007)

Összességében a Love is not All Around a mostani gyenge hongkongi filmfelhozatalban számomra üdítő kivétel volt, egy jó kis fordulatos tinédzser dráma, ötletes csattanókkal. Persze túl sokat nem szabad tőle várni, végtére is csak az egyszer nézhető könnyed filmek közé tartozik, de a romantikus drámák kedvelői valószínűleg jól fognak rajta szórakozni.

Hozzászólások   

#2 YEZy 2007-07-03 19:38
A Strawberry Shortcakes az minden, csak nem tinidráma, még azzal együtt is, hogy Ikewaki Chizuru benne van, de mintha ezt te is írtad volna az ajánlóban. :-) Egyébként valóban csak Hongkongra gondoltam, amikor odaírtam. 8)
Alex Fong-ból pedig kettő van, egy idősebb (ő játszik a Double Tap-ben is), meg egy fiatal gyerek, ő játszik ebben a filmben (és ő van a poszter tetejének bal oldalán).
#1 fea 2007-07-03 17:48
Hát azért vannak tini drámák szép számmal. Ott van az Eternal Summer és a Strawberry Shortcakaes, és mindkettő nagyon jó, bár tény, hogy nem hongkongi :-)
Alex Fong úszó volt? Ahhoz képest jól nyomja :eek:

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Four Days of Snow and Blood (Ni-ni-roku) (1989)

Four Days of Snow and Blood (Ni-ni-roku) (1989)

 iMDB Rendező: Hideo GoshaFőszereplők: Kenichi Hagiwara; Tomukazu Miura; Musahiro Motoki; Minami Kaho(1989, 115 perc)Az 1930-as évek elején Japán Mandzsúriát igyekszik elfoglalni. Kilép a Nemzetszövetségből (az ENSZ elődje), hogy hódító céljait megvalósíthassa. Ám a hátországot embargó...

Abe Hiroshi

Abe Hiroshi

  Abe Hiroshi 1964 június 22-én született a Japán Kanagawa prefektúrájában található Yokohama városában. Felsőfokú tanulmányait a híres Chuuou Egyetemen végezte, ahonnan rengeteg japán híresség is kikerült, többek között Nakamura Kengo, a japán futballválogatott egyik alapembere,...

The Trail of the Broken Blade (Duan chang jian) (1967)

The Trail of the Broken Blade (Duan chang jian) (1967)

ANOTHER SHAW PRODUCTION    Fehér ruhás alak szökken háztetőről háztetőre a hongkongi háztetők fölött. Ki az? Nem, nem Superman ment szabadságra. Természetesen Wang Yu-ről van szó. Mit csinál? Megy bosszút állni. Na jó, ez túl könnyű volt....

Ninja, A Band of Assassins 5 - The Return of "Mist" Sai…

Ninja, A Band of Assassins 5 - The Return of "Mist" Saizo (Zoku kirigakure Saizo) (1964)

  Egy jó sorozat szerzői általában nem szimpla folytatásban szoktak gondolkodni. Így történt ez már 1964-ben is, amikor a Goemon karakterének helyébe lépő Saizo kalandjain törték a fejüket. Ezért aztán nem sok nyugalmat szántak a szuperhősnek.