belépés∆

Sunshine Cops (Yeung gwong ging chaat) (1999)

Sunshine Cops (Yeung gwong ging chaat) (1999)

Sunshine Cops (Yeung gwong ging chaat) (1999)

iMDB

A hongkongi rendőrség egy újfajta próbálkozással szeretné egyrészt javítani a presztízsét, másrészt fiatalokat toborozni tagjai közé. Ez a nagy ötlet pedig abból áll, a popsztárok menedzseléséhez hasonlóan befuttatnak a médiában két fiatal rendőrt, akikből aztán Sunshine Cops néven hamarosan ismert és körberajongott emberek lesznek, akiket persze a többi rendőr igencsak lenéz, bábnak tartva őket. Az életük ettől eltekintve egy ideig igazán paradicsomi, népszerűek, közkedveltek, ragadnak rájuk a lányok, stb., de aztán egy jókora botrány után ahhoz, hogy visszaszerezzék a presztízsüket, meg kell mutatniuk, hogy rendőrnek sem akármilyenek.

Sunshine Cops (Yeung gwong ging chaat) (1999)

A sztori a szokásos hongkongi könnyed akcióvígjátékok sémáját követi, tulajdonképpen semmi rendkívüli és semmi meglepő nincs benne. Szépen, lineárisan halad a történet, mindenki jellegzetesen „menő” és laza, minden a helyén van benne és pont ez az, ami miatt teljesen felejthető marad, mert elmarad a meglepetés és az izgalom. Ez még annyira nem is lenne baj, hiszen egy akcióvígjátékban sohasem a sztori a lényeg, hanem a poénok és a látványos akciók. A film poénjairól viszont ugyanaz mondható el, mint magáról a filmről. Ott vannak, ahol lenniük kell és annyira triviálisak, hogy a néző szinte számít rájuk, így egyáltalán nem „ütnek”. Az akciók nem rosszak, szintén a könnyed hongkongi stílusban készültek, látványosak és egyáltalán nem realisztikusak. A klipszerű vágásoknak köszönhetően jóval pörgősebbnek tűnnek, mint amilyen egy akciójelenet valójában lehet, a „standard” módszere az volt a koreográfusnak, hogy egy-egy kunszt felvétele, majd vágás, egy repülő ember, aki feldönti a székeket, vagy betöri az ablakot, utána vágás, az imént repülő ember nézelődik, majd újabb rohamra indul. Helyenként mulatságos, de működik, talán ez a leginkább élvezhető része a filmnek.

Sunshine Cops (Yeung gwong ging chaat) (1999)

A megcélzott közönség nyilvánvalóan a fiatalkorú nézők csoportja volt, ez a némileg poénra vett bunyókon kívül leginkább a két főszereplő szabadidejének bemutatásakor látszik, akik egy diáklány és baráti társasága körében múlatják előszeretettel az időt és többek között gördeszkás trükköket mutatnak be, valamint a rendőri képességeik bemutatása is ebben a környezetben történik meg. A színészek kiválogatása is ennek megfelelően történt, a két főszerepre két jóképű fiatal színészt szerződtettek, közülük a szótlanabbik szereplőt alakító Ken Chang igencsak szürkén játszik, míg a nála jóval ismertebb Stephen Fung kicsit talán túlzottan is „menőre” vette a figurát, helyenként túljátsza a szerepét. A diáklány szerepében ebben a filmben debütált a későbbiekben a Szem című filmmel ismertté vált Angelica Lee Sum-Kit, túl nehéz dolga nem volt a szereppel, elég volt egyszerűen csak szépnek lennie.

Sunshine Cops (Yeung gwong ging chaat) (1999)

Röviden összefoglalva ez a film a hongkongi zsarus filmek „gagyi” kategóriájába tartozik, egyszer nézhető, de senki semmit nem veszít akkor sem, ha véletlenül nem jut rá ideje.

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Poker King (Pou hark wong) (2009)

Poker King (Pou hark wong) (2009)

Kedvenc fetisiszta rendezőnk, a melltartók nagy rajongója, Chan Hing-Ka idén is Wong Jing elsőszámú kihívójának jelentkezett. Miközben felmarkolt némi honoráriumot az oroszoktól, akik leforgatták a Breaking News helyi adaptációját, felmérte, hogy mivel ütheti ki Wong-ot...

The Lowly Ronin - Living Hell (Suronin Makari Toru: Sarumo Jigoku…

The Lowly Ronin - Living Hell (Suronin Makari Toru: Sarumo Jigoku Nokorumu Jigoku) (1983)

Az első mini-évad lezárása fölöttébb erőteljes volt televíziós viszonylatban.

What Time Is It There? (2001)

What Time Is It There? (2001)

  imdbTsai Ming-liang e 2001-es filmje két ember emlékének szól: az egyik a rendezőnek, a másik pedig barátjának, filmjeiben mindig főszerepet játszó Kang-sheng Leenek apja. Mindekettő súlyos betegségben halt meg, mielőtt fiaik egyáltalán filmezni kezdtek volna....

Nabbie szerelme (Nabbie no koi) (1999)

Nabbie szerelme (Nabbie no koi) (1999)

Nabbie szerelme (ナビーの恋) (1999)   iMDB