belépés∆

Beauty And The Breast (Fung hung bei cup) (2002)

Beauty And The Breast (Fung hung bei cup) (2002)

Beauty And The Breast (Fung hung bei cup) (2002)

iMDB

Ez a történet egy kis cégen belüli intrikákkal foglalkozik. A „piggy oil” nevezetű klasszikus „mindenre jó” gyógyhatású anyagot előállító céget egy nagy nőcsábász férfiú vezeti, aki egy Csecsenföldről származó új csodaszert is be akar vetni a piacon, ami a nők mellének „természetes” megnagyobbodását okozza. A szer bevezetése érdekében maga mellé felvesz két kelet-európai (bár igencsak kínainak kinéző) hölgyet is, akik az iroda többi alkalmazottjánál jóval nagyobb méretekkel büszkélkedhetnek és ezt saját felsőbbrendűségük bizonyítékaként kezelik. Szintén a cégnél dolgozik egy másik nagy macho, bizonyos Mario, valamint legjobb barátja, a visszahúzódó és meglehetősen balek Harper is, akik élete az új munkaerőként a céghez érkező Yuki munkábaállását követően eléggé megváltozik. Ahogy az lenni szokott, a főnök és Mario fogadást köt, hogy Mario egy héten belül elcsábítja Yuki-t, a talpraesett lány azonban a cégnél dolgozó két másik hölgy, Amy és Ada segítségével sajátos bosszút áll rajtuk, továbbá a csecsen csodaszerről is kiderül egy és más.

Beauty And The Breast (Fung hung bei cup) (2002)

Mint a sztoriból is látszik, ez a film a romantikus vígjátékok tipikus vonalát követi. A filmet Wai Man Yip rendezte, akinek kezei közül olyan szörnyűségek is kikerültek, mint az Anna in Kungfu Land, ezúttal azonban sikerült neki egy aranyos, elsősorban női szemmel élvezhető filmet készítenie. A tipikus macho férfiak megalázó helyzetbe kényszerülése, a nagy mellbőséggel bíró hölgyek „csalásának” lelepleződése, valamint a valószínűsíthetően könnyű azonosulás a főszereplő lánnyal bizonyára kellemes szórakozást nyújthat a hölgyek számára.

Beauty And The Breast (Fung hung bei cup) (2002)

Ami még mindenképpen kiemelendő a forgatókönyvvel kapcsolatban, az a markáns állásfoglalás különféle „közéleti” témákban. Egyértelmű véleményt fogalmaz meg a rendező a szilikonmellű nőkkel (és az értük rajongó férfiakkal) kapcsolatban, amivel tulajdonképpen teljesen egyet is lehet érteni, bár a bemutatása a hongkongi vígjátékokban megszokott igencsak harsány módon történik, persze ez egyáltalán nem hiba. A másik ilyen téma a túlsúlyos emberekkel való emberséges álláspont bemutatása. Ezt is remekül eltalálták, a céget vezető férfiú öccse személyében, akit amikor először képernyőre kerül, mindig kiutálják a liftből, ráadásul hatalmas kisebbségi komplexusa is van. Persze ahogy az már lenni szokott, a cégnél dolgozó talpraesett lányok egyike sokat segít neki, nem is beszélve a cég tulajdonosáról, aki történetesen a két testvér papája, így az eleinte nagyon elrejtett tehetségére is fény derül.

Beauty And The Breast (Fung hung bei cup) (2002)

A sztori amellett, hogy (férfi szemmel legalábbis) eléggé „gázos”, nagyszerű lehetőségeket nyújt emlékezetes színészi alakításokra, a szereplők többségében pedig nem is kell csalódnia a nézőnek. A főnököt alakító Matt Chow zseniálisan ellenszenves, szinte lubickol a szerepben, akárcsak a nagy hódító Mario-t játszó Francis Ng, aki szintén brillírozik. A férfi szereplők közül tulajdonképpen csak a gátlásos Harper-t alakító Daniel Wu mozog idegenül ebben a műfajban, szinte mindegyik jelenetéből árad az, hogy ez a fajta szerep nem az ő világa. Persze a film igazi főszereplői a hölgyek, mégpedig elsősorban a két egykori Miss Hongkong, Yuki megformálója, Michelle Reis és az Amy-t alakító Halina Tam. Michelle nagyszerűen hozza az (eleinte legalábbis) szürke, de mégis nagyon nőies figurát, aki tehetségének és műveltségének köszönhetően gyorsan emelkedik a céges ranglétrán, míg Halina Tam és Amanda Strang remekül asszisztál neki. A két „kelet-európait” alakító Angela Tong és Sophie Ngan hasonlóképpen idegesítő, mint Matt Chow, de a játékuk messze nem olyan remek, inkább ripacskodnak, mint játszanak.

Beauty And The Breast (Fung hung bei cup) (2002)

Összességében tehát ez a film egyáltalán nem rossz, a közepesnél kicsit talán jobban sikerült mozi, aki szereti a romantikus vígjátékokat, annak valószínűleg jó szórakozást fog nyújtani, még azzal együtt is, hogy erőteljesen érződik rajta, hogy elsősorban a női nézőknek próbáltak kedvezni a készítők.

Hozzászólások   

#2 YEZy 2007-05-21 23:48
A fő gáz nálam az volt, amit a poszteren is láthatsz, ha kicsit jobban megnézed Daniel Wu-t és Francis Ng-t. :D
#1 Ramiz 2007-05-21 14:02
Viszont ha egy cicicentrikus (micsoda nyelvtörő :D ) film elsősorban a nőknek fog bejönni, akkor azért valami gáz van. :D :D :D Mi maradjunk a férfiaknak szóló jó kis sexploitationok nál? :D

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Kaneshiro Takeshi

Kaneshiro Takeshi

Kaneshiro Takeshi (金城武)Jincheng Wu (japánul olvasva Kaneshiro Takeshi) 1973 október 11-én született a tajvani Taipei városában egy japán apa és egy tajvani anya fiaként. Két testvére van, a beceneve Aniki. Származása miatt támadások érték a...

Godzilla (Gojira) (1954)

Godzilla (Gojira) (1954)

  A FILM, melyben először láthattuk amint az atombombák nukleáris szele felzargatja és pusztító erővel ruházza fel az őskorból visszamaradt mélytengeri szörnyeteget Gojirát, hogy visszatérítse nekünk mindazt a borzalmat, melyet fegyverkezési mániánk szabadított a világra.

Poker King (Pou hark wong) (2009)

Poker King (Pou hark wong) (2009)

Kedvenc fetisiszta rendezőnk, a melltartók nagy rajongója, Chan Hing-Ka idén is Wong Jing elsőszámú kihívójának jelentkezett. Miközben felmarkolt némi honoráriumot az oroszoktól, akik leforgatták a Breaking News helyi adaptációját, felmérte, hogy mivel ütheti ki Wong-ot...

A Frozen Flower (Ssanghwajeom) (2008)

A Frozen Flower (Ssanghwajeom) (2008)

  Hamisítatlan királydráma, annak minden kellékével. Ami hiányzott a közelmúlt kosztümös koreai blockbustereiből, az mind megtalálható a tavaly december 30-án bemutatott A Frozen Flower című szuperprodukcióban. Sőt, még annál is több. A film ugyanis sokkolja a...