belépés∆

Midnight Running (2006)

Midnight Running (2006)

Készítsünk hongkongi vígjátékot, első lecke. Végy egy csapat karaktert, akik között lehetőleg van egy csomó fiatal és még sokkal több triád tag. akik persze a film elején nem nagyon ismerik egymást. Szépen vázold fel, ki kivel van és kibe szerelmes, s mutasd be a szereplőket egy-két snitt erejéig. Itt figyeljünk rá, hogy a fiatalok legyenek frissek és divatosak, a triádtagok pedig öregek és coolak. Ezután fogj egy központi motívumot, ami lehet bármi, csak értéke legyen, s dobd be ebbe az általad generált kisebb tömegbe. Innentől csak arra kell figyelned, hogy a cselekmény a legegyszerűbb néző számára is követhető legyen (tehát azért túlzottan nem érdemes a szálakat összegabalyítani), illetve nem árt belepakolni egy-két jobb poént, ami felrázza azokat, akik mégis képtelenek a hosszabb távú koncentrációra. Mást nem is kell tenned, már kész is vagy egy igazán trendi, amolyan tarantinos, rafinált gengszter vígjátékkal.

 Midnight Running (2006)

Elsőfilmes rendező lévén biztosra ment, s a fenti receptet követte Chung Ning Wong is. Az által generált karakterek a következők. A fiatalok első vonalát Peter, egy junior rendőr az anti-triád osztagnál, Paul, egy csapos, és Mari, egy japán zsebmetsző lány alkotja. A triádoknál nagyság szerinti besorolása: van a balek kisfőnök, a kevésbé balek közepes-főnök (OD), és a nem-tudni-hogy-balek-e nagyfőnök. Az értékes tárgy, amire mindenki hajt jelen esetben egy könyv, mely Hongkong összes triádtagjának a nevét tartalmazza. Ezt lopja el a japán lány, aki persze azt sem tudja, hogy mi az, s elkezdődik a bonyodalom.

Midnight Running (2006)

A receptet hűen követni persze sosem kötelező, nyugodtan meg lehet bolondítani valami sajátos, csak ránk jellemző fűszerrel. Chung Ning Wong is ezt tette, mikor olyan, második generációs színészeket szerződtetett, akik már befutott, nagy nevű apukákkal bírnak. Így került a képbe a Petert alakító Kwok Cheung Tsang, Eric Tsang fia, aztán a Pault szerepét magára öltő Timmy Hung, a nagy Sammo fia, illetve a triád-ellenes csapat főnöke, Carl Ng, a '70-es és '80-as évek híres komedistájának, Richard Ng-nek egyenes ági leszármazottja.

Szintén kellemes meglepetést jelenthetnek az olyan ízek, melyek nem erőteljesek, ám utólag nagyon jó utóízt biztosítanak. Ilyen például, hogy a film karácsony este játszódik, ami persze magában nem dob sokat, de ha vesszük a fáradságot és odafigyelünk, a főszereplők nevei igen kellemes meglepetéssel szolgálhatnak.

Midnight Running (2006)

Mindenestre hiába a jó recept és a professzionális elkészítés, ha nem megfelelő a tálalás, illetve ha mondjuk túl egyszerű ételt készítünk. Hiába szerepeltek ugyanis nagy nevek, jobban mondva gyermekeik a filmben, valahogy a közönség nem volt rájuk vevő, s a film csak közepesen teljesített a kasszáknál. Másrészről hiába volt finom illata, valójában gyorskajának bizonyult, elütni vele az étvágyat tökéletes, de hosszú távra nem oltja az éhséget.

Hozzászólások   

#2 Guest 2007-05-16 18:10
Ezek után igen csak megéheztem :D
#1 Ramiz 2007-05-13 23:31
Ha ilyen könnyű lenne \"tarantinós\" filmet csinálni... :-)

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Bang Rajan 2 (2010)

Bang Rajan 2 (2010)

A Bang Rajan a thai filmgyártás első olyan nagyszabású kísérlete volt, amivel megpróbáltak kitörni az elszigeteltségből.

Mr. Vampire III (Ling waan sin saang) (1987)

Mr. Vampire III (Ling waan sin saang) (1987)

    iMDB A két évvel korábban készült, stílusteremtő első rész után az első folytatás némiképpen csalódást hozott, hiszen a modern korban játszódó, „családszerető” vámpírokkal teletűzdelt második rész túlságosan is különbözött elődjétől. Érezte ezt Ricky Lau is, így...

Down to Hell (1997)

Down to Hell (1997)

IMDb  Ryuhei Kitamura 2. filmje a Down to Hell, amit sokan emlegetnek VersuS 0-ként is. Nem véletelenül, mert jópár elemet újrafelhasznált a rendező. A történet egyszerű: van egy 4 tagból álló banda (a bandatagok közül...

My Wife Is a Gangster 1 (Jopog manura) (2001)

My Wife Is a Gangster 1 (Jopog manura) (2001)

Kiszámíthatatlan, csapongó stílusú komédia-dráma-akciófilm. A történet egy női gengszterről szól, aki haldokló nővére kedvéért szeretne gyorsan megházasodni. A férfiakat viszont eléggé lenézi és egy kicsit undorodik is tőlük, ezért nem talál magának párt egykönnyen... Egy...