belépés∆

Mr. 3 Minutes (Saam fun chung sin saan) (2006)

Mr. 3 Minutes (Saam fun chung sin saan) (2006)

Mr. 3 Minutes (Saam fun chung sin saan) (2006)

iMDB

Chung Sai-kit egy 32 éves üzletember, aki éli a gazdag, nőtlen férfiak aranyéletét és arról híres, hogy mindent 3 perc alatt képes megoldani. Egy napon azonban egy általa szervezett divatbemutatón feltűnik egy kisgyerek, Chung Wing-yin, aki azt állítja, hogy Sai-kit az apja. A férfi persze hitetlenkedik, aztán úgy dönt, amíg ki nem derül a DNS mintából, hogy valóban ő-e az apa, addig magánál tartja a kissrácot. Persze a kommunikálás nem megy vele olyan egyszerűen még azzal együtt sem, hogy nagyon bízik a 3 perces megoldásaiban. Közben megtalálják a gyereket eddig nevelő fiatal hölgyet is és miközben egyre inkább megbarátkozik a kissráccal, egyre kevésbé találja helyét az addigi világában. Persze ahogy az már az ilyen filmekben lenni szokott, a dráma és a szerelem sem marad el!

Mr. 3 Minutes (Saam fun chung sin saan) (2006)

Túl sok mindent nem lehet erről a filmről a sztorin kívül leírni. A történetben igazából semmi új és meglepő nincsen, láttunk már rengeteg hasonló próbálkozást. A vígjátéki részről elismerésként mondható el, hogy messze nem olyan harsány, mint általában a hongkongi komédiák, inkább a szolídabb humort helyezték előtérbe. A családi filmekből elmaradhatatlan megható részek is belekerültek, főleg a végén. A kisgyereket alakító Ka-hing Au nagyon aranyos, pont olyan, amilyennek egy kábé 7-8 éves gyereknek lennie kell, a főszereplő fickót alakító Ronald Cheng pedig a Hidden Heroes óta sokat fejlődött, már messze nem olyan harsány, mint abban a filmben. Rajta kívül a másik húzónév a kissrácot eddig nevelő Lam szerepében Cherrie Ying, bár neki igazándiból nem nehéz a szerepe, leginkább annyi, hogy szép legyen és ez még felmosóvödörrel a kezében is sikerül neki.

Mr. 3 Minutes (Saam fun chung sin saan) (2006)

A filmet rendező Gordon Chan igyekezett tehát a színészek terén biztosra menni, akárcsak a sztorival is, amibe mint fentebb már írtam, semmi meglepőt nem rakott. Ennek megfelelően a film nem több, mint egy szépen kivitelezett iparosmunka, egyszer nézhető családi film, ami ugyan vígjátéknak készült, de annak talán nem annyira humoros. Teljességgel közepes alkotás, nem veszt semmit vele az ember, ha kihagyja.

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Red Room 2 Shin akai misshitsu (heya): Kowareta ningyô-tachi (200…

Red Room 2 Shin akai misshitsu (heya): Kowareta ningyô-tachi (2000)

 "Bevált recepten ne változtass!" - tartja a mondás. A Tiltott játék pedig folytatódik, pontosan úgy, ahogy azt már az első részben is láthattuk. Lássuk csak mit nyújt a folytatás.

Five Fingers of Death (Tian xia di yi quan) (1972)

Five Fingers of Death (Tian xia di yi quan) (1972)

  Jó év volt az 1973-as, ha karate szempontból nézzük. Bruce Lee piacra dobta talán élete legjobb filmjét, az Enter The Dragon-t. Az amerikai TV nézők nagy lelkesedéssel figyelték David Carradine kalandjait az eredeti Kung Fu...

Double Suicide at Sonezaki (Sonezaki shinjuu) (1978)

Double Suicide at Sonezaki (Sonezaki shinjuu) (1978)

Ami Európában Shakespeare Rómeó és Júliája, Kínában a Butterfly Lovers, az Japánban a Sonezaki shinjuu.

Fate (2008)

Fate (2008)

2008 minden tekintetben a sötét hangulatú, a várost nem éppen pozitív színekben feltüntető, a társadalom perifériájára szorult emberek életét bemutató alkotások éve Hongkongban. Már eddig is jópár hasonló filmet boncolgattunk itt az oldalon és most...