belépés∆

Mr. Vampire Saga 4 (Jiang Shi Shu Shu) (1988)

Mr. Vampire Saga 4 (Jiang Shi Shu Shu) (1988)

Mr. Vampire Saga 4 (Jiang Shi Shu Shu) (1988)

iMDB

Egy lakatlan terület közepén áll egymás mellett két ház. Az egyik lakója egy taoista szerzetes, különféle fekete máglyák nagy tudora, lelkes „halottgyűjtő”, aki éjszakánként kísértetekre vadászik, valamint szintén itt lakik a tanítványa, a kissé együgyű Chia-Le. A másik házban egy idős buddhista pap lakik, aki hosszú idő után tér haza, magával hozva egy lányt, Ching-Ching-et, akivel Chia-Le már igen hamar félreértésekbe keveredik. A két pap nem igazán bírja egymást, főleg a buddhista megy a taoista idegeire a különféle rituáléival, azonban nem tud egyikük sem a másik fölé nőni, vagy megszabadulni a másiktól. Egy nap egy koporsót cipelő csapat érkezik a két ház melletti úton, akik a császár parancsára egy vámpír holttestét viszik a császári udvarba további tanulmányozás végett. Miután továbbállnak, hamarosan nagy vihar kerekedik, a vámpír életre kel, majd a harapásai nyomán több vámpír is elkezd élő emberekre vadászni. Persze hol vannak élő emberek legközelebb, a két pap otthonában, akik a fenyegetés miatt kénytelenek összefogni.

Mr. Vampire Saga 4 (Jiang Shi Shu Shu) (1988)

A Mr. Vampire sorozat a 80-as évek közepén indult horrorparódia volt, amiből 5 rész készült el, valamint indult belőle egy három részt megért „New Mr. Vampire” sorozat is. Sajnos a többit még nem láttam, de a 4. rész alapján jók lehetnek azok is. A film ugyanis remek paródiája mind a kungfu, mind a horror, mind a wuxia filmeknek, nagyon jól eltalált humorral. A két meglehetősen különböző életfelfogású pap csatái fantasztikusak, már a közös reggelijüktől kezdve egészen a taoista vuduzásáig. Remekül kiegészíti őket az önfejű tanítvány, Chia-Le figurája, aki szinte mindig a saját feje után megy, ami miatt persze rengeteg humoros, néha félresikerült bűntetésben részesül a mesterétől. A lány, Ching-Ching szerepe némileg kidolgozatlan, leginkább afféle „eye-candy” szerepként fogható fel, de a film második felében több remekül eltalált jelenetben is látható.

Mr. Vampire Saga 4 (Jiang Shi Shu Shu) (1988)

A legjobb figurák azonban a két pap mellett a vámpírok, főleg a „főgonosz”. A mulatságos maszkok, a röhejes, a verebek mozgására emlékeztető, két lábon ugrálós járásuk, debil harcomodoruk mind hozzájárul a film „debil” hangulatához. A főbb szerepeket ismert színészekre bízták, a buddhista szerzetest a zseniális Ma Wu alakítja (akit az egyébként ebben a filmben is parodizált Chinese Ghost Story-ban láthattunk), Chia-Le szerepében az első főszerepét kapó Chin Ka-Lok látható, aki többször is bemutat néhány kunsztot a kaszkadőrként és dublőrként megszerzett tudásából, míg Ching Ching-et az igen csinos Loletta Lee alakítja, mellettük egy kisebb szerepben egy igazi akciósztár, Wah Yuen is feltűnik, aki ezúttal azonban egy finoman szólva sem férfias szerepben tündököl.

Mr. Vampire Saga 4 (Jiang Shi Shu Shu) (1988)

A film tehát egy fantasztikusan eltalált horrorparódia, nagyszerű vígjáték, ami remek szórakozást nyújthat mindenkinek, akár bulikon is bevethető hangulatfokozónak!

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

A Bloody Aria (Guta-yubalja-deul) (2006)

A Bloody Aria (Guta-yubalja-deul) (2006)

Kevés film van, amiről ennyire nehéz lenne írni, mint az A Bloody Ariáról anélkül, hogy lelőném a film lényegét és poénját. Mindenestre megpróbálom.

The Story of Hideyoshi (Taikoki) (1987)

The Story of Hideyoshi (Taikoki) (1987)

    Eredeti cím: TaikokiFőszereplők: Shibata Kyohei; Matsuka Hiroki; Sonny ChibaRendező: Okamoto Kihachi(TBS TV 1987; 120 és 100 perc)Egy fiatal vidéki szamuráj szerencsésen túlél egy vesztett ütközetet, földönfutóvá lesz, majd egy jóslatot követve "üldözni kezdi" a...

OneChanbara, Shaolin Girl (2008)

OneChanbara, Shaolin Girl (2008)

  Szexi lányok katanával, pisztollyal, gépágyúval vagy akár puszta kézzel irtják az ellent – így lehetne röviden és frappánsan jellemezni az idei év japán filmtrendjét. Azt mondom, rövid és frappáns jellemzés, de korántsem olyan mesteri, mint...

Jet Li Lianjie

Jet Li Lianjie

  Li Lianjie 1963 április 26-án született Peking egyik külvárosában, Heibei-ben. Két éves volt, amikor apja meghalt, onnantól kezdve édesanyja nevelte. Nyolc évesen került a Pekingi Amatőr Sportiskolába, ahol a wushu rejtelmeit kezdte megtanulni. Erről a...