belépés∆

Nothing is impossible (Ching yee kuen kuen) (2006)

Nothing is impossible (Ching yee kuen kuen) (2006)

Nothing is impossible (Ching yee kuen kuen) (2006)

iMDB

Vivian élete tökéletesen rendben van, látszólag nem is mehetne jobban. Az egyetemi vizsgákon maximális pontszámmal, nyolc darab A osztályzattal ment át és tanárként dolgozik egy gimnáziumban. Ráadásul közeledik az esküvőjének dátuma is, azonban a férjjelölt az utóbbi időben egyre többször marad ki. A lány ezért apja tanácsára a keresésére indul és egy közeli pubban talál rá, a helyi „fist game“ bajnoknő karjai között. A hölgyemény ráadásul meg is alázza Vivian-t, aki bosszút szeretne rajta állni és ő is elkezdi megtanulni a „fist game“ játékot, aminek teljesen a megszállottjává válik. A bosszúra pedig az országos „fist game“ bajnokság döntője látszik legalkalmasabbnak.

Nothing is impossible (Ching yee kuen kuen) (2006)

A készítők tehát minden tőlük telhetőt megtettek, hogy egy újabb „gambling movie-t“ készítsenek, bár ezúttal az úgynevezett „fist game“ széles tárházát is felvonultatták. Ez a játék az itthon is ismert kő, papír, olló játék különféle variációit takarja és a variációk ismeretének hiánya jelentősen rontja a film élvezetét. A kínai játékokat abszolúte nem ismerő néző ugyanis hiába koncentrál a kézmozdulatokra, egyszerűen nem találja a logikát az egészben, ráadásul ahogy a film halad előre, egyre inkább hülyének is érzi magát, ugyanis az alap „fist game” játéknak, mint a filmben is kiderül, rengeteg különféle változata van. A szereplők óriási lelkesedéssel mutogatnak, meg kiabálják a számokat, mondják a mondókákat, szegény európai néző pedig csak pislog…

Nothing is impossible (Ching yee kuen kuen) (2006)

A „fist game” játékok mellett a film (és persze a verseny) másik fő eleme a kockázás. Ezt a részt biztos nem az eredetiségéért tették bele a filmbe, hiszen a majd’ 20 évvel ezelőtt készült God of gamblers-ben (és persze a folytatásaiban) már szinte az összes kockajátékkal kapcsolatos poént lelőtték, de úgy látszik, az átlagos kínai nézőt ez egyáltalán nem zavarja. A nagy kockázási tudást itt is nagyjából ugyanúgy szemléltetik, mint anno Chow Yun-Fat esetében, de végülis 20 év alatt elég sokan születtek, illetve kerültek filmnéző korba, így a dolog megbocsátható. Az azonban már kevésbé, hogy a hongkongi vígjátékok többségéhez hasonlóan ebbe a filmben is bőségesen kerültek „gusztustalan” jelenetek. A pisilős/kakilós poénok legnagyobb sajnálatunkra ugyan kimaradtak, de semmi probléma, a túlzásba vitt alkoholizálás és annak gyakori következményei bőségesen kárpótolják a nézőt. Úgy látszik, a kínai néző semmit sem szeret jobban, mint éppen hányó részeg embereken röhögni… Lelkük rajta, bár annyit azért el lehet mondani, hogy mindezt szép lányokkal próbálják némileg ellensúlyozni.

Nothing is impossible (Ching yee kuen kuen) (2006)

A fentieken kívül a film további rákfenéje az, hogy a színészek igencsak túljátszák a szerepüket, igaz, ez a hongkongi vígjátékokban már megszokott dolog, mondhatnánk úgy is, hogy követelmény. Ez leginkább a mára már ismert komikává lett és több gambling movie-ban is megfordult Cherrie Ying (Fat Choi Spirit, Kungfu mahjong 2) esetében látványos, de a gonosz Mango (Debbie Goh) is igen sűrűn grimaszol.
A film tehát messze elmarad a hongkongi szerencsejáték filmek legjobbjaitól, ráadásul a fő témául választott „fist game“ ismeretének hiányában a néző nem sokat ért belőle. Aki profi a „fist game“ játékban, az mindenképpen nézze meg, akinek fogalma sincs róla, hogy mi is az, az meg ezt a filmet kerülje el messzire. Mondhatnánk úgyis, hogy ez a film szinte kizárólag a hongkongi (esetleg kínai) belső piacra készült.

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Summer Breeze of Love (Che goh ha tin yau yee sing) (2002)

Summer Breeze of Love (Che goh ha tin yau yee sing) (2002)

Summer Breeze of Love (Che goh ha tin yau yee sing) (2002) IMDb 

Fat Choi Spirit (Lik goo lik goo san nin choi) (2002)

Fat Choi Spirit (Lik goo lik goo san nin choi) (2002)

Fat Choi Spirit (Lik goo lik goo san nin choi) (2002) iMDB  

2002 (2001)

2002 (2001)

iMDB  Két ok miatt vettem elő ezt a filmet. Egyrészt kíváncsi voltam végre egy hongkongi sci-fi-re, másrészt Wilson Yip (Biozombie , White Dragon, S.P.L. , Dragon Tiger Gate ), bár igen változó minőségű filmeket...

Leave Me Alone (Ah ma yau nan) (2004)

Leave Me Alone (Ah ma yau nan) (2004)

Leave me alone (Ah ma yau nan) (2004)  iMDB