belépés∆

2 Become 1 (Tin sun yut dui) (2006)

2 Become 1 (Tin sun yut dui) (2006)

2 Become 1 (Tin sun yut dui) (2006)

iMDB

A 2 Become 1 egy Xixi nevű író(nő?) hasonló című hongkongi bestsellerének filmadaptációja. A film Bingo, egy okos irodai alkalmazott hölgy történetét mutatja be, aki élénken védi érdekeit munkahelyén, szabadidejében pedig barátnőivel jár különféle helyekre pletykálni, és évek óta várja, hogy egykori szerelme ismét feltűnjön. Egy napon aztán (némileg komikus körülmények között) megtudja, hogy daganat van a mellében. Élete ettől kezdve megváltozik, a kezdeti hitetlenkedés után kétségbeesetten próbál megoldást találni a problémáira, amiben nagy segítségére van az eleinte igencsak megvetett doki, V, valamint egy bolti eladónő és annak félénk, ám tehetséges énekes fia is. Persze mindeközben a munkahelyén is helyt kell állnia.

2 Become 1 (Tin sun yut dui) (2006)

A film jellegzetes példája a hongkongi drámáknak. Vegyünk egy szerethető karaktert, húzzunk rá egy tragikus eseményt, tegyünk elé egy kanyargós, érzelmekkel telített utat, amin jónéhány segítőtársra akadhat. Nyoma sincs a japán drámákra (pl. a szintén a rákbetegséggel foglalkozó Hibi-re is) jellemző fojtogatóan nyomasztó hangulatnak, minden könnyedre, humorosra van véve, így egy sajátos, kicsit keserédes hangulatú filmet kapunk. A történet némileg tanmese jellegű, a kivitelezés viszont a filmet ezúttal producerként jegyző Johnnie To-nak köszönhetően jól sikerült. Helyenként meglehetősen hollywoodias részletek is előkerülnek, már a főhős Bingo figurája is, a független, erős üzletasszony kicsit amerikaias, amit fokoz a dilidoki V is a kabrió Maseratijával, de maga a történet is egy az egyben elképzelhető lenne az Egyesült Államokban. Tisztelt hollywoodi producerek, ebből nem lesz remake?

2 Become 1 (Tin sun yut dui) (2006)

A hollywoodi beütésektől eltekintve a film egyáltalán nem sikerült rosszul, a történet életszagú, a humor aranyos, finom, fanyar benne, amit helyenként megható jelenetekkel fűszereznek. A főszereplőt játszó Miriam Yeung ugyan még mindig sokkal jobb énekesnőnek, mint színésznőnek, azonban a korai filmjeihez képest ugrásszerűen javult a játéka, immáron nem csak „eye-candy” szerepekre alkalmas. A V-t alakító Richie Ren ezúttal nem hoz olyan menő figurát, mint az Exiled mesterlövészeként, sokkal inkább emlékeztet a Fly me to Polaris-ban nyújtott játékára, a kicsit idegesítő, némileg kétbalkezes doki megtestesítőjeként.

2 Become 1 (Tin sun yut dui) (2006)

A fent látható moziplakát is rejt érdekességeket magában, ugyanis a legtöbb hongkongi moziplakát a helyi metróban van közszemlére téve, azonban a fenti képet a metrótársaság vezetői túlzottan is provokatívnak ítélték, így megtagadták a metró területén való kiplakátolását. A készítők így kényetelenek voltak egy hagyományosabb posztert is készíteni utólag, amin a két főszereplő látható. Emiatt a Hongkongban forgalmazott DVD-k is azt a borítót kapták, hogy a nézők felismerjék, melyik film is ez, azonban az Egyesült Államokba szánt export lemezeken megmaradt az eredeti, provokatív montázs.
Összefoglalva ez egy aranyos kis film, aki szereti ezt a stílust, annak kellemes perceket okozhat.

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Sukepan Deka: Virgin Name Moromie Saki (2006)

Sukepan Deka: Virgin Name Moromie Saki (2006)

Valószínűleg senki számára nem mond túl sok újat az a megállapítás, hogy a nagy mozifilmek sikerét a pornófilmesek is igyekeznek kihasználni és az amúgy nem túlságosan izgalmas munkáikat egy-egy igazi film megidézésével próbálják eladni. Míg,...

Guns & Talks (Killerdeului suda) (2001)

Guns & Talks (Killerdeului suda) (2001)

Négy fiatal utazik egy autóban. "Bérgyilkosok vagyunk", mondja a narrátor, a legfiatalabb közülük. "Ha ezt elmondom embereknek, tízből kilenc kinevet, egy pedig őrültnek nevez és dühös lesz. De mit is mondhatnék? Mi tényleg bérgyilkosok vagyunk."

Crest of Betrayal (Chushingura Gaiden: Yotsuya Kaidan) (1994)

Crest of Betrayal (Chushingura Gaiden: Yotsuya Kaidan) (1994)

Vannak találkozások, amiknek össze kell jönniük, arra vannak ítéltetve. Stanley-nek Livingstone-nal Afrika mélyén, Rákóczi Ferencnek Esze Tamással, Zatoichinak a félkarú harcossal, sőt még Frankenstein szörnye is összefutott Drakulával.

Hitokiri (Tenchu) (1969)

Hitokiri (Tenchu) (1969)

  Az archívumok mélyéről újra előbukkant egy kincsnek joggal nevezhető ritkaság. Gosha sokáig "elveszettnek" tartott filmje a rendező életművében kiemelkedő helyet foglal el. A Goyokin belföldi és nemzetközi sikere után Gosha szabadkezet kapott egy neki tetsző téma...