belépés∆

Az új rendőrsztori (San ging chaat goo si) (2004)

Az új rendőrsztori (San ging chaat goo si) (2004)

Az új rendőrsztori (San ging chaat goo si) (2004)

iMDB  

   Chan Kwok-Wing (Jackie Chan) felügyelő a hongkongi rendőrség legjobb embere volt, azonban mára egy emberi roncs lett belőle. Egy évvel ezelőtt ugyanis egy unatkozó, extrém sportokkal (is) foglalkozó fiatalokból álló banda túljárt Chan és az emberei eszén, aminek 9 rendőr halála lett az eredménye. Chan-t felfüggesztették, depressziós lett és csak egy titokzatos, magát 1667-es ügynöknek nevező fiatal (Nicholas Tse) hisz benne, hogy tényleg meg tudja oldani az ügyet. A banda ugyanis, Joe Kwan (Daniel Wu) vezetésével továbbra is aktív. Miután Chan magához tért, az „ügynök” és a rendőrségen dolgozó fiatal Sa Sa (Charlene Choi) segítségével akcióba lép.

Az új rendőrsztori (San ging chaat goo si) (2004)

   Mindenekelőtt érdemes megjegyezni, hogy ennek a filmnek a címen kívül nem sok köze van a régi részekhez, leszámítva, hogy azokban is Jackie Chan volt a főszereplő. Az első Rendőrsztori leforgatása óta majdnem 20 év telt el és ez meg is látszik a filmen, több okból is. Az első, leginkább szembetűnő és zavaró dolog benne a CGI használata. A régi Jackie Chan nem használt volna számítógépes trükköket, itt azonban többször is láthatóak, ráadásul némelyik szerintem elég gagyi. A második szembetűnő dolog, hogy a film hangulata teljesen más, mint az első három részé. Az új rész ugyanis meglehetősen szentimentálisra és melankolikusra sikeredett. Nyoma sincs a tömény akciónak, mert ugyan van sok akciójelenet, amik elég látványosak is, de igencsak sok „drámai” rész van közöttük, nagy hangsúlyt fektetve az elején Chan depressziójának.

Az új rendőrsztori (San ging chaat goo si) (2004)

   Sajnos ennek köszönhetően a film első része kicsit unalmas, de aztán a fiatal színészek (főleg Nicholas Tse) szerencsésen megmentik a produkciót. Került bele némi vígjátéki elem is (amikor Chan és Tse kisétál a rendőrségről), azonban valahogy nagyon nem illik ez a rész bele a filmbe. A film tehát igencsak vegyes érzéseket kelt az emberben. Ha a mostanában az USA-ban forgatott Jackie Chan filmekkel hasonlítjuk össze, akkor nagyon jó film, ha azonban a fiatal Jackie Chan alkotásaival, akkor csak hümmög rajta az ember, hogy nem rossz, nem rossz, de láttunk már jobbat is.

Az új rendőrsztori (San ging chaat goo si) (2004)

   Az viszont dícséretes, hogy Jackie nagy teret adott a fiataloknak, immár nem először. Leginkább miattuk érdemes a filmet megnézni (esetleg a helyenként igencsak remek operatőri munka miatt), Nicholas Tse-ről már szóltam fentebb, Daniel Wu-ról pedig csak annyit, hogy a 2004-es Golden Horse Awards-on ő kapta a legjobb mellékszereplő díját ezért a szerepéért.

Hozzászólások   

#6 Guest 2008-09-26 22:28
Hát nekem a régebbi filmjei nem igazán tetszettek, éppen a sok akció miatt.Ez most tényleg drámai jelenetekkel volt tele. :-)
és szerintem ez így teljesen rendben volt.Nagyon tetszett.még sirtam is rajta.
:cry:
A legalján az van irva hogy Tse kapta a legjobb mellékszereplö dijját, egy másik oldalon meg azt irták hogy Wu kapta (Joe)
mindegy.Imádom ezt a filmet.
#5 Guest 2006-11-05 16:48
Épp azért lenne érdekes. :D
#4 Guest 2006-11-05 13:44
Öreg kungfu mesterhez még azért 52 évesen nem elég "öreg", gonosz szerepet pedig szerintem nem fog vállalni, nem illene a róla kialakult képbe. :P
#3 Guest 2006-11-05 13:19
Hmm, ezt nem is tudtam. Akkor reklámozhatná őket jobban a nevével. :D
#2 Guest 2006-11-05 01:10
Ilyen filmje is van egy csomó, mint amit itt írsz, például a Twins Effect I-II, a Gen-X Cops, vagy az Enter The Phoenix. Ezek némelyikében csak cameo szerepe van Jackie-nek.

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Red Cliff (Chi bi) (2008)

Red Cliff (Chi bi) (2008)

Az, hogy Kína egyre inkább világhatalommá válik, mára már jóformán elcsépelt szöveggé vált, hiszen az utóbbi években számtalan jelét láthattuk mindennek az élet szinte valamennyi területén. Embert küldtek a világűrbe, óriási valutatartalékot halmoztak fel, a...

Shinsengumi - A History In Blood (1998)

Shinsengumi - A History In Blood (1998)

  Ha a Duna Japánban folyna, akkor a magyar írásmód szerint Sinszen csoport története azok közé tartozna, amelyről készült feldolgozások sorával el lehetne rekeszteni. Legfeljebb a Csusingura és a jocujai kísértet története vetélkedhet a megfilmesítései sorával.

Anna in Kung-fu land (On loh yue miu lam) (2003)

Anna in Kung-fu land (On loh yue miu lam) (2003)

Anna in Kung-fu land (On loh yue miu lam) (2003)iMDBA nagy kínai kung-fu versenyt, amin eldől, hogy ki a legjobb mester, már 30 éve nem rendezték meg. A legutolsó nyertes, aki a Shaolin szerzetesek köréből...

Shinobi - Heart Under Blade (2005)

Shinobi - Heart Under Blade (2005)

Rendezte: Shimoyama TenIMDbA hegyekben elrejtve két ellenséges ninja klán él egymás mellett, várva az alkalomra, hogy parancsolójuk fegyverbe szólítsa őket. Csakhogy az országra béke köszöntött, és a két klán túlságosan nagy erőt birtokol, ami veszélyeztetheti...