belépés∆

A Chinese Ghost Story III (Sinnui yauwan III: Do do do) (1991)

A Chinese Ghost Story III (Sinnui yauwan III: Do do do) (1991)

A Chinese Ghost Story III (Sinnui yauwan III: Do do do) (1991)

iMDB  

   A történet 100 évvel később folytatódik, bár a folytatódás néhol igencsak nagy hasonlóságokat mutat a legelső résszel. Tekintve, hogy 100 év eltelt, nincs már sem Ning Tsai-Shen, sem pedig az öreg Yen. Ning helyét egy szerzetes tanonc vette át, Fong (Tony Leung Chiu-Wai), Yen helyett pedig ezúttal Fong mestere szerepel (Shun Lau). A színészek között egyébként többen is feltűnnek a második rész szereplői közül, a kísértetet ugyanúgy  Joey Wong alakítja, csak ezúttal Lotus a neve, a második részben Autumn szerepét alakító Jacky Cheung is megmaradt, most Yin-nek hívják és az első rész elején látott kardos emberkét játsza.

A Chinese Ghost Story III (Sinnui yauwan III: Do do do) (1991)

   A sztori tehát az első két rész után 100 évvel játszódik. Fong és az öreg mestere egy arany buddha szobrot szállít valahová (a történet szempontjából lényegtelen). Rátalálnak éjszaka az elátkozott Lan Ro templomra, ahol hogy-hogy nem, Fong elhagyja a szobrot, aztán éjszaka találkozik a gyönyörű kísértettel. Innentől az első részből már ismert módon folytatódik a történet, kiegészítve azzal, hogy Fong folyamatosan próbálja átverni az öreget. Aztán felbukkan az ellenséges Tree-Spirit (nem tudok rá jól hangzó magyar szót) és a kis csapathoz időközben hozzácsapódó Yin segítségével próbálják meg legyőzni.

A Chinese Ghost Story III (Sinnui yauwan III: Do do do) (1991)

   Aki látta az első két részt, annak a sztori nem fog túl sok újat hozni, viszont szerencsére akad 1-2 újdonság. Az öreg mester harci eszközei és módszerei mindenképpen látványosak, a kétbalkezes szerzetes is visz egy kis új színt a filmbe, viszont a kellemes pillanatokat okozó élőhalottas részek ezúttal elmaradnak. A harmadik rész tehát szerintem nem éri el az első kettő színvonalát, de az új szereplők és a korábbiaknál talán kicsit magasabb technikai színvonalú harci jelenetek miatt egy nézést megér, csak nem szabad tőle túl sokat várni.

Hozzászólások   

#2 YEZy 2007-10-05 17:24
A horror jelleget nagyjából annyira kell komolyan venni e film esetében is, mint a Mr. Vampire filmeknél, a poénokkal és a wuxia effektekkel együtt viszont remek hangulatot keltenek. Ez a saga is a hongkongi film örökbecsű klasszikusainak egyike.
#1 Mary 2007-10-05 15:14
Hát ez nagyon kész van! :D Az elején nem tudtam eldönteni, hogy egy ócska (már-már inkább szánalmas) horror-film lesz belőle, vagy egy tök jó vígjáték. Szerintem az utóbbi lett, és ennek örülök is, régen nevettem ennyit egy filmen. :P Megjegyzem, hogy az első 2 részt nem láttam, de majd alkalmat kerítek rá.. ezek után muszáj lesz megnéznem. :-)

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Chaos (Saam bat gun) (2008)

Chaos (Saam bat gun) (2008)

Következzen a Hongkongból idén dömpingszerűen áradó alacsony költségvetésű, sötét hangulatú, DV technikával rögzített thrillerek újabb darabja, a Herman Yau által megrendezett Chaos. Mielőtt bármiféle elemzésbe is kezdenénk, nem árt megjegyezni, hogy ugyanazon stúdió berkein belül...

Daughter of Darkness (Mit moon chaam on ji yip saai) (1993)

Daughter of Darkness (Mit moon chaam on ji yip saai) (1993)

Daughter of Darkness (Mit moon chaam on ji yip saai) (1993)iMDBMiután Wong Jing a 90-es évek legelején elborult filmjeivel (Naked Killer, Raped by an Angel) elindította a Category III filmek nagy hullámát, a műfaj (legalább)...

Fehér sárkány (Fei hap siu baak lung) (2004)

Fehér sárkány (Fei hap siu baak lung) (2004)

Fehér sárkány (Fei hap siu baak lung) (2004)  iMDB     A film főhőse Fekete Főnix (Cecilia Cheung), aki békésen éli a diáklányok életét egészen addig, amíg a rettegett vak harcos, a jellegzetesen hongkongiasan kikarikírozott Zatoichi-szerű hős, Csirketoll...