belépés∆

Candy Rain (Hua chi liao na nui hai) (2008)

Candy Rain (Hua chi liao na nui hai) (2008)

 
Valós alapokon nyugvó, leszbikus románcok, elsőfilmes rendező és jópár helyi popsztár. Röviden ennyi a lényege Chen Hung-i debütálásának. Érdekes módon a tajvani filmesektől sem idegen a mássággal kapcsolatos sztorik adaptálása, elég csak megemlékezni a Spider Lilies-ről. Viszont akárcsak az a film, úgy a Candy Rain sem emelkedik ki a középszerből.

Candy Rain (Hua chi liao na nui hai) (2008)

A mintegy 100 perc során négy rövidebb-hosszabb történetben négy párocska egymáshoz fűződő ügyes-bajos viszonyáról kaphatunk képet. Az elsőben egy vidéki lány szakítás után menekül fel barátnőjéhez Taipei-be, ahol a barátságon felül egyéb kapcsolat is kialakul kettejük között. A második rész egy félresikerült internetes párkeresést mutat be, ahol a szemüveges fiatal szakácsnő egy rámenős, gazdag, nálánál idősebb partnerre talál az ideálja helyett. A harmadik a talán legjobban eltalált fejezet, amiben a régóta együtt levő pár egyik tagja megpróbál visszamenni a „hétköznapi” világba, ezért férjhez megy, ám az igaz szerelem ettől még megmarad. Az eddigiekkel éles ellentétet alkot a záró fejezet, ami a drámai hangulat helyett sokkal inkább egyfajta kisarkított vígjátékra emlékeztet. Egy szerelmi négyes rivalizásába nyerhetünk betekintést, ami a külsejét tekintve vagány Ricky mazochista elemeket sem nélkülöző dolgain vezet bennünket keresztül.
 
Candy Rain (Hua chi liao na nui hai) (2008)

Sajnos a négy történet közül három nem nyújt semmi különöset, unott ásítozás közepette nézi őket végig az ember. Az első epizód még azelőtt véget ér, hogy valami komoly kialakulna belőle, a második szereplőivel nem nagyon szimpatizáltam. A harmadik rész egyértelműen a legjobb, egyben a legéletszagúbb közülük, míg a negyedik szimplán hülyeség, egyúttal az egész film addigi komolyságát megkérdőjelezi. A lezárásként összefoglalást nyújtó epilógus pedig olyannyira evidens dolgokat oszt meg a nézővel, hogy az már-már bántóan hat.
 
Candy Rain (Hua chi liao na nui hai) (2008)

Bármilyen hihetetlen is, a film legerősebb eleme a soundtrack. Nagyszerű dalokat válogattak össze hozzá, ráadásul igen sokat, amik közül Faye Wong angolul feliratozott száma volt rám a legnagyobb hatással [végre értettem, miről énekel]. Szuper! Ha a filmet nem is, az OST-t feltétlenül érdemes beszerezni, bár ez az egy dolog már önmagában elgondolkodtató a produkcióval kapcsolatban, hogy ha a nézőnek erre van ideje, akkor nem nagyon köti le, amit lát.
 
Candy Rain (Hua chi liao na nui hai) (2008)

A zene minősége egyébként már csak azért sem lehet véletlen, hiszen több helyi popsztár is helyet kapott a szereplők között, köztük a már többször bizonyított Karena Lam, Cheer Chen, valamint az ebben a sztoriban debütáló Cyndi Wang. Karena és Cyndi azonban a kiábrándító negyedik részben játszik, ami leginkább egy szánalmas Stephen Chow utánzatra hasonlít, borzalmasan kisarkított és túljátszott karakterekkel és a leggagyibb paródiákra emlékeztető leszámolással, valamint szándékosan debil számítógépes grafikával megspékelve. Nem is értem, ezt a részt hogyan gondolhatták komolyan.
 
Candy Rain (Hua chi liao na nui hai) (2008)

Röviden, ezt a sztorit megéri kihagyni, vagy legalábbis bőven elég a harmadik epizódra koncentrálni. Nem ezzel a filmmel fog betörni Tajvan a mozinagyhatalmak közé, az biztos, viszont az OST feltétlenül beszerzésre érdemes!

iMDB


Trailer


A legjobb dolog a produkcióban, ami valójában nem is része a filmnek
 

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Gördülő kungfu (Wheels on Meals) (Kwai tsan tseh) (1984)

Gördülő kungfu (Wheels on Meals) (Kwai tsan tseh) (1984)

Gördülő kungfu (Wheels on Meals) (Kwai tsan tseh) (1984)iMDBMi kell egy jó kungfu vígjátékhoz? Ezt már régen kitalálták, természetesen sok-sok poénra vett kungfu jelenet, valamit rengeteg helyzetkomikum. Azonban az egészet az Aces Go Places ...

Nemuri Kyoshiro 2 - Sword of Adventure (Shoobu) (1964)

Nemuri Kyoshiro 2 - Sword of Adventure (Shoobu) (1964)

 IMDbAlternatív cím: The DuelFőszereplők: Ichikawa Raizo; Shiko Fujimura; Miwa TakadaRendezte: Misumi Kenji(1964, 83 perc)Megesik néha, hogy a pontos adatok vezetik félre az embert. Ha valaki a címből, Ichikawa hírnevéből és a rendező személyéből indul ki,...

Happy Erotic Christmas (2003)

Happy Erotic Christmas (2003)

Happy Erotic Christmas (2003) iMDBMivel úgyis „szezonja” van most a karácsonynak, kerestem a gyűjteményben egy karácsonyos filmet. Az első (és eddig egyetlen) filmes Geon-dong Lee munkájának címe fel is keltette az érdeklődésemet, azonban így...

Project S (Chiu kap gai waak) (1993)

Project S (Chiu kap gai waak) (1993)

A Rendőrsztori harmadik része mindmáig az egyik leghíresebb és talán legszínvonalasabb hongkongi akciófilmnek számít, ami egyáltalán nem véletlen, hiszen a készítők nagyszerűen találták el a lélegzetelállító kaszkadőrmutatványok, a látványos verekedések és a jellegzetes vígjátéki elemek...