belépés∆

Welcome to North Korea (2001)

Welcome to North Korea (2001) 

 

Keveset tudunk Észak-Koreáról, köszönhetően az ottani cenzúrának és szinte teljes hírzárlatnak, így aztán sokan kíváncsiak rá, hogy mi folyik ott. Valószínűleg a holland dokumentumfilmes, Peter Tetteroo figyelme is ezért irányult erre az országra, aminek eredménye az lett, hogy stábjával látogatást tett napjaink egyik legkeményebb kommunista diktatúrájában. Hogy mit látott és tapasztalt, arról inkább nem írnék, nézzétek meg a saját szemetekkel.

 

Welcome to North Korea (2001)Welcome to North Korea (2001) 

 

Végre, hosszas kínlódás után sikerült befejeznem hozzá a magyar feliratot, ami tényleg nagy munka volt, tekintve, hogy szinte az egészet hallás alapján kellett fordítani + időzítést is írni hozzá (csak hogy fényezzem magam egy kicsit). Mivel legjobb tudomásom szerint a több díjat nyert dokumentumfilmet szándékosan nem tették jogvédetté, így mindenféle lelkiismeret-furdalás nélkül teszem közzé a torrent linkjét:

LINK (Az avi mellett van 3 torrentfájl is a csomagban, arról nem tudok nyilatkozni, hogy mi az).

 

Hozzászólások   

#5 Guest 2008-06-06 21:56
Idézet:
És tudjátok el is tudom képzelni hogy azok a turista vezetők még el is hiszik azokat amiket mondanak.
Tegyük hozzá, hogy kételkedni meg nem is túl egészséges ott. :-)
#4 GaboJa 2008-06-06 21:29
Az utcán volt egy két ember.

Amugy nekem az volt a durva hogy csak azok lehetnek a városba akik makulátlanok és fiatalok.
tudjuk mit csinál a maradék ember próbál valahogy életben maradni.

És tudjátok el is tudom képzelni hogy azok a turista vezetők még el is hiszik azokat amiket mondanak. annyi probaganda szóveg hallatán amiket már gyerek kor óta nyomatnak beléjük lehet én is elhinném.
#3 Guest 2008-06-05 01:20
Pesty Lászlo is forgatott Észak-Koreában, a honblapján meg lehet nézni, az is érdekes.
#2 fea 2008-06-03 22:21
Elég egyoldalú volt, amit bemutattak, de ez nem meglepő. Az viszont már kemény, hogy már az is szörnyű, amivel az észak-koreai propaganda fényezni akarja magát a nyugat szemében. Phenjan üres utcái majdhogynem lenyűgözőek, félelmetes hangulatuk van, mint egy poszt-apokalipt ikus filmben. Azért kiváncsi lennék, mivel foglalkoznak az emberek egy szellemvárosban . Egyáltalán ha tényleg vannak ott emberek.
#1 Gianni 2008-05-30 20:05
Hiába ismerjük ezeket a tényeket, a film hiába csak egy durván kozmetikázott képét mutathatja a valóságnak, ez akkor is megdöbbentő.
És fényezd csak magad bátran :-) Fényezünk mi is, köszi a feliratot!

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Pistol Opera (Pisutoru opera) (2001)

Pistol Opera (Pisutoru opera) (2001)

   Seijun Suzuki mindig is szokatlan, meglepő módon tudott egyszerű történeteket és témákat használva is emlékezetes és formabontó filmeket készíteni. A Branded To Kill és a Tokyo Drifter, talán a legismertebb és leghíresebb filmjei, régóta...

Angel (Tenshi) (2006)

Angel (Tenshi) (2006)

Angel (天使) (2006)iMDBEgy napon, amikor éppen egy diszkóban tölti az időt, Kato, a magányos bolti eladó szemei előtt megjelenik egy gyönyörű, fehér ruhás lány és lecsap az éppen megrendelt gin-jére. Kato, miután magához tér a...

Fearless (Huo Yuan Jia) (2006)

Fearless (Huo Yuan Jia) (2006)

Az 1900-as évek elején a quing dinasztia bukását követően Kína részben idegen országok irányítása alá került. A sanghaji kereskedők társasága egy tornát is szervezett, ahol négy ország harcosai hívták ki a kínaiakat, hogy ezzel is...