belépés∆

Eternal Summer (2006)

 

iMDB 

A fiatalokról szóló drámák, illetve a komolyabb romantikus, s a minőségi filmek kedvelőinek is igazi csemege lehet Leste Chen taiwani rendező új filmje, az Eternal Summer. Bár mindenhol úgy harangozták be, hogy a film központi motívuma a homoszexualitás, ez korántsem ennyire egyértelmű. A filmben valóban megjelenik a férfiak közti szerelem, ez a történet mégis inkább a barátságról szól.

A film főszereplője igen kellemetlen helyzetbe keveredik. Végzős középiskolásként kinézi magának egy korabeli lány, s elcsábítja egy délutánra a fővárosba, ahol aztán estére ki is vesznek egy szobát egy amolyan szerelem-szállodában. Itt azonban kiderül, hogy a fiú nem is igazán hozzá, hanem inkább gyerekkori jóbarátjához vonzódik, amit talán még maga sem vett addig észre. A lány ezt el is fogadja, de aztán mégis megkörnyékezi a másik fiút, s innentől adott a sajátos szerelmi háromszög…

 Nem nagyon lehet mit írni a filmről, mivel igazából minden ízében jól megalkotott, kellemes, atmoszférikus alkotás. Stílusban kicsit közel áll Wong Kar-wai klasszikusához, a Happy Together -höz, s még inkább a szabadabb hangvételű, szókimondóbb, a teenagereket is gondolkodásra képes, érzelmekkel teli és szexuálisan érett, felnőtt embereknek bemutató japán drámákhoz.

Eternal Summer (2006)

Az Eternal Summerben nincs semmi kiugró, megdöbbentő vagy olyasmi, ami a székhez ragasztaná az ember, mégis élvezet nézni. A légies képekkel remekül harmonizál a nagyszerű soundtrack, ami magában is megállja a helyét. Többször meghallgattam később és remekül visszahozta azt a hangulatot, amit a filmtől kaptam. A főcímdal pedig annyira megfogott, hogy kénytelen voltam unásig játszani körbe-körbe.

Természetesen a színészi játékra is nagy hangsúlyt kellett fektetni, hisz a központi motívum megkívánta a három fiatal érzelmeinek hiteles, pontos és könnyen átélhető bemutatását. Ezen a téren semmi kivetnivalót nem hagyott a film, úgymint a rendezés terén sem. Külön tetszett, hogy nem egy lezáratlan kérdést hagyott meg Leste Chen, a nézőre hagyva ezek boncolgatását, s gondolkodásra késztetve a film lezárása után is.

Mindenképp kiemelendő alkotás, igazi kis gyöngyszem, a taiwaniak büszkék lehetnek rá.

 

 

Hozzászólások   

#8 Marianna 2013-02-22 10:24
Igazán jó film!!! Dabdi fordításával láttam. A zene is nagyon jó. Tényleg megnézésre ajánlható!!
#7 Guest 2008-06-20 01:33
hihetetlenül szép volt, tényleg gyönyörű. sírtam a végén, és annyira zaklatottá tett a lezáratlan vég.
egyik kedvenc filmem lett.
megvan valakinek magyar felirattal?
annyira örülnél neki. :-)
#6 Guest 2007-11-06 14:22
Én napokkal ezelőtt néztem meg, és azóta is ezen gondolkodom. Nagyon jó film! Kár, hogy 1-2 jelenetet kivágtak, de legalább azokat is meg lehet nézni az interneten - igaz, csak angol felirat nélkül. :sad:
#5 Gianni 2007-05-07 02:42
Kiemelkedő alkotás, bizony
A \"nem egy lezáratlan kérdés\" azt jelentette nálam, hogy több nappal a megnézése után is állandóan a film járt a fejemben.
Nagyon jó a film, kapott is érte a főszereplő Bryant Chang egy Golden Horse-t
Én lazán adtam volna a filmnek is...
Akár kettő is 8)
#4 Guest 2007-04-30 02:43
Köszi! Jaj, de jó akkor újra megnézem magyar felirattal!

Kerestem a Kloofy-n ezek szerint nem jól :cry: (Amúgy megszülethetne angol felirat nélkül is, ha valaki tud más nyelven :D )

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Samurai Vendetta (Hakuoki) (1959)

Samurai Vendetta (Hakuoki) (1959)

   IMDb Főszereplők: Ichikawa Raizo; Katsu Shintaro Rendezte: Mori Issei (1959, színes, 110 perc) Kétségbeesetten rohanó harcos elől ugrál félre a közút népe. Ez felkelti egy szolgálati úton lévő nemes, Tange Tenzen (Ichikawa) figyelmét és követi az ifjút, aki épp...

Christy Chung Lai-Tai

Christy Chung Lai-Tai

Christy Chung Lai-Tai (鍾麗緹)Li Ti Zhong 1970 szeptember 19-én született a kanadai Montréal-ban. Anyja vietnami, apja kínai származású vietnami, bár egyes vélemények szerint valójában csak kínainak mondta magát. Zhong anyanyelve vietnami, mellette franciául tanult meg,...

Three times (Zui hao de shi guang) (2005)

Three times (Zui hao de shi guang) (2005)

Three times (Zui hao de shi guang) (2005)   IMDb 

G.I. Samurai (Sengoku jieitai) (1979)

G.I. Samurai (Sengoku jieitai) (1979)

 IMDb Ez egy jó régi, 1979-es alkotás. A neten elég gyenge kritikákat kapott, de annyi kritikus néz filmet, hogy az borzasztó...  Az angol címet nem tudom, ki adta a filmnek, de a színvonal alapján biztos amerikai...