belépés∆

Everyone other than Japan Sink (2006)


 

Az idei nyár legnagyobb sikere a japán mozikban a Japan Sinks című film, mely a szigetország katasztrófális süllyedését mutatja be, amit egy vulkánkitörés idéz elő. A bölcs mozimágnások azonnal lecsaptak és már el is kezdték reklámozni a sikerfilm folytatását, illetve inkább paródiáját, az Everyone other than Japan Sinks című vígjátékot.
Bár az ötlet jó, de nem újkeletű. Már az eredeti film is egy könyv feldolgozása, melyet később egy másik regény kiparodizált.
Az EOTJS így szintén egy könyvadaptáció is egyben. A cím magáért beszél, láthatjuk a világ minden országának szimbólumait, majd persze az egész országot elsüllyedni. A Világmegmentő küzdelemben részt vesznek a legújabb kori történelem nagy hősei is, mint Rambo, vagy maga a Terminátor... ha minden igaz, hasztalan.
Az eredeti filmmel ellentében ez elég kis költségvetésű mozinak néz ki, úgyhogy igazi, klasszikus "godzillás-makettes" látványban gyönyörködhetünk, miközben a világ elsüllyed szemünk előtt... kivéve Japán! 
 

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Eleven Samurai (Ju-ichinin no Samurai) (1966)

Eleven Samurai (Ju-ichinin no Samurai) (1966)

  Főszereplők: Isao Natsuyagi; Kotaro Satomi; Koji NambaraRendezte: KUDO Eiichi(1966; fekete-fehér; 96 perc)A szamuráj kor belső viszonyain át a saját korának problémáit tárgyaló trilógia utolsó darabjában Kudo Eiichi megint maradandót alkotott. Sőt, ha a mai néző...

New Shadow Warriors 2 (Shin Kage no Gundan 2) (2003)

New Shadow Warriors 2 (Shin Kage no Gundan 2) (2003)

  A jól sikerült első rész végén beígérték a folytatást. Lássuk, mi lett belőle. Nem árulok zsákbamacskát, még jobb, mint az előző mozi.

Three Kingdoms: Resurrection of the Dragon (2008)

Three Kingdoms: Resurrection of the Dragon (2008)

  A Romance of Three Kingdoms a kínai irodalom négy leginkább respektált regényeinek egyike (a másik három a Water Margin, a Dream of the Red Chamber és a Nyugati Utazás), így természetszerűleg az ottani filmipar szinte...

Sword Devil (Ken Ki) (1965)

Sword Devil (Ken Ki) (1965)

 iMDB  Rendező: Kenji MisumiFőszereplők: Ichikawa Raizo; Date SaburoEgy nyomorban élő, fizetésnélküli szamuráj, aki a származása miatt a legdurvább megaláztatásnak van kitéve nap-nap után, találkozik egy roninnal, aki mestere az iado (kardrántásos) technikának. A dolog egyszerű: ránts...