belépés∆

Sanjuro (2007) - Kurosawa remake


 
 
Úgy látszik, az ázsiai filmeket már nem csak az USÁ-ban remakelik nagy előszeretettel, hanem saját hazájukban is. Szeptemberben kezdik újra leforgatni Japánban Akira Kurosawa 1962-es klasszikusát, a Sanjurót.
Az egyik legnagyobb japán színésznek tartott Toshiro Mifune szerepét Oda Yuji (Bayside Shakedown) kapja, míg Kurosawa székét Haruki Kadokawa (Kazoku Game, The mamiya Brothers) veszi át. Hogy nem csak egyszeri esetről van szó azt az jelzi, hogy a Toho filmstúdió a Sanjuróval együtt megvette a Yojimbo újrafilmesítési jogait is, a kettőt mindösszesen 300 millió yenért.
 
 
                                                    Mifune Toshiro                                    Oda Yuji
 
 
A rendező egyébként "megnyugatólag" kijelentette, hogy nem fognak hozzányúlni Kurosawa eredeti koncepciójához, de egy kicsivel több komikus elemet fognak belecsempészni.
A forgatás szeptember közepén kezdődik, de a stáb már gyúr a csatajelenetekre. A vetítésre jövő év elején kerül sor.  

Hozzászólások   

#4 Kaede 2007-08-21 01:16
Na, elmehetnek ezek is a pokolba... nem szégyellik magukat? Ráadásul mostanság rebesgetzik, h A hét szamurájból is remake lesz. MINEK? A hét mesterlövész még istenes volt, de azért van egy határ...
#3 Guest 2006-08-24 15:08
A remake filmeket azok készítik,akikne k nincs eredeti ötletük,de mások sikerének az oldalvizén szeretnének lavírozni.Bízvá st számíthatnak az "újszülöttnek minden vicc új" effektusra,meg a régi film hírnevére.Ezek együtt a megnagyobbodott piaccal majd biztosítják a pénz visszatérülését .Az eredeti alkotók meg legfeljebb forognak a sírjukban.Egyet len mód küzdeni ellenük,hogy nem pazaroljuk rájuk a pénzt semmiféle formában.
#2 Guest 2006-07-15 15:22
Utálatos dolog ez a remake-mánia... kár, hogy Japán is elkezdte. Nyilvánvaló, hogy Toshiro Mifunének a nyomába sem érhet ez a csávó, Kurosawa rendezői székébe ülni pedig hasonlóan "mission impossible". Egyedül a látvány lehet jobb. Minek megcsinálni? Biznisz már ott is lenyomja a művészetet?
#1 Guest 2006-07-14 21:54
Érdekes, Ázsiát is elérte a remake mánia? :eek: A G.I. Samurai-ból is van már, igaz, az nem Kurosawa film volt eredetileg... :-)

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Cape No. 7 (Hai jiao qi hao) (2008)

Cape No. 7 (Hai jiao qi hao) (2008)

A 2008-as Golden Horse díjkiosztón a legjobb tajvani film díját elnyert Cape No. 7 korábban sikerrel szerepelt a Hawaii Nemzetközi és a Taipei Filmfesztiválon is, amin a talán legfontosabbat, a közönségdíjat is elnyerte. A sok...

Ballistic Kiss (1998)

Ballistic Kiss (1998)

Ballistic Kiss (1998)iMDBCategory III besorolást kapott fantasy akciófilm Donnie Yen rendezésében? A mezei néző valószínűleg semmi ilyesmire nem számítana az elsősorban akciósztárként ismert színésztől. A koncepciót pedig a film megtekintése után sem tudom igazán hová...

Sakurada Gate Incident (Sakuradamon-gai no hen) (2010)

Sakurada Gate Incident (Sakuradamon-gai no hen) (2010)

  Az 1860-ban, a Szakurada kapunál történt merénylet az egyik legnagyobb hatású politikai esemény volt Japánban, amelynek döntő kihatása volt az ország további történelmére. A helyi filmesek többször vászonra vitték ezt a politikai gyilkosságot.

Aankhen (2002)

Aankhen (2002)

  A film címe magyarul annyit tesz, hogy szemek és cselekményében az emberi szem, illetve annak funkcionális hiánya dominál. Az 1990-es évek közepétől Indiában is megjelentek a külföldi bankok és ezzel együtt nőtt a bankrablások száma.