belépés∆

Sanjuro (2007) - Kurosawa remake


 
 
Úgy látszik, az ázsiai filmeket már nem csak az USÁ-ban remakelik nagy előszeretettel, hanem saját hazájukban is. Szeptemberben kezdik újra leforgatni Japánban Akira Kurosawa 1962-es klasszikusát, a Sanjurót.
Az egyik legnagyobb japán színésznek tartott Toshiro Mifune szerepét Oda Yuji (Bayside Shakedown) kapja, míg Kurosawa székét Haruki Kadokawa (Kazoku Game, The mamiya Brothers) veszi át. Hogy nem csak egyszeri esetről van szó azt az jelzi, hogy a Toho filmstúdió a Sanjuróval együtt megvette a Yojimbo újrafilmesítési jogait is, a kettőt mindösszesen 300 millió yenért.
 
 
                                                    Mifune Toshiro                                    Oda Yuji
 
 
A rendező egyébként "megnyugatólag" kijelentette, hogy nem fognak hozzányúlni Kurosawa eredeti koncepciójához, de egy kicsivel több komikus elemet fognak belecsempészni.
A forgatás szeptember közepén kezdődik, de a stáb már gyúr a csatajelenetekre. A vetítésre jövő év elején kerül sor.  

Hozzászólások   

#4 Kaede 2007-08-21 01:16
Na, elmehetnek ezek is a pokolba... nem szégyellik magukat? Ráadásul mostanság rebesgetzik, h A hét szamurájból is remake lesz. MINEK? A hét mesterlövész még istenes volt, de azért van egy határ...
#3 Guest 2006-08-24 15:08
A remake filmeket azok készítik,akikne k nincs eredeti ötletük,de mások sikerének az oldalvizén szeretnének lavírozni.Bízvá st számíthatnak az "újszülöttnek minden vicc új" effektusra,meg a régi film hírnevére.Ezek együtt a megnagyobbodott piaccal majd biztosítják a pénz visszatérülését .Az eredeti alkotók meg legfeljebb forognak a sírjukban.Egyet len mód küzdeni ellenük,hogy nem pazaroljuk rájuk a pénzt semmiféle formában.
#2 Guest 2006-07-15 15:22
Utálatos dolog ez a remake-mánia... kár, hogy Japán is elkezdte. Nyilvánvaló, hogy Toshiro Mifunének a nyomába sem érhet ez a csávó, Kurosawa rendezői székébe ülni pedig hasonlóan "mission impossible". Egyedül a látvány lehet jobb. Minek megcsinálni? Biznisz már ott is lenyomja a művészetet?
#1 Guest 2006-07-14 21:54
Érdekes, Ázsiát is elérte a remake mánia? :eek: A G.I. Samurai-ból is van már, igaz, az nem Kurosawa film volt eredetileg... :-)

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

New Shadow Warriors 2 (Shin Kage no Gundan 2) (2003)

New Shadow Warriors 2 (Shin Kage no Gundan 2) (2003)

  A jól sikerült első rész végén beígérték a folytatást. Lássuk, mi lett belőle. Nem árulok zsákbamacskát, még jobb, mint az előző mozi.

Jab We Met (2007)

Jab We Met (2007)

Ezen sorok írásakor a film épp 8.0-án áll az imdb értékítélete szerint, ami valljuk be, bollywoodi darabtól szép teljesítmény. (Ne értsen félre a kedves olvasó, nem mondom én, hogy a fentebb nevezett oldal tévedhetetlen lenne,...

La Lingerie (Noi yee sil nui) (2008)

La Lingerie (Noi yee sil nui) (2008)

Amennyiben Wong Jing a hongkongi filmipar legperverzebb alakja, akkor nyugodtan kijelenthetjük, hogy Chan Hing-Ka a legfetisisztább közöttük. Nehezen lehetne mással magyarázni a dolgot, ugyanis Chan rendezéseinek nagy részében központi szerepet töltenek be a melltartók és...

The Lowly Ronin (Suronin Makari Toru) (1981)

The Lowly Ronin (Suronin Makari Toru) (1981)

Mindennek van kezdete. A munkának, a feliratkészítésnek, a mérkőzéseknek, az időnek, sőt még a TV sorozatoknak is. Nem kivétel hát a Lowly Ronin mini-sorozat sem.