belépés∆

Titanic Filmfesztivál 2010

alt

Április 8-18. között kerül megrendezésre a sorrendben 17. Titanic Filmfesztivál. Idén külön figyelmet szentelnek a kínai nyelvű filmgyártásnak, A Tigris éve szekcióban kínai-hongkongi-tajvani alkotásokat láthatunk. A távol-keleti felhozatalból ezeken túl is akad egy-egy darab, íme a teljes lista. Mivel azt hiszem, jópár darab ismeretlen számunkra, mindegyik filmről bővebb információ elérhető a mellékelt linkeken.

A Tigris éve szekció filmjei:

Aratás (Wheat)

alt

"Aratni háború idején is muszáj. A háború csak a díszlet, a hangsúly másra terelődik. He Ping rendező azt igyekezett bemutatni, hogy a városokban hátra- és magukra hagyott nők hogyan élték meg a háborúsdit."

Wheat (Mai tian) (2009)     Titanic     IMDb

 

A szerelem és halál egyenlete (The Equation of Love and Death)

alt

"Az elsőfilmes Baoping Cao a kortárs kínai rendezők többségéhez hasonlóan egy igazi, a kisemberek mindig érdekes történeteire fókuszáló, vérbeli realista drámával lépett be a köztudatba, amit egyébként bőven feltuningolt thriller elemekkel."

The Equation of Love and Death (Li mi de cai xiang) (2008)     Titanic     IMDb

 

Parking

alt

 

Fekete humorú vígjáték (talán jobban illene rá a dark urban drama címke) a kisemberről, akinek egy este a kocsija elé parkolnak. Sürgős dolga lévén nekiindul előkeríteni a pofátlan sofőrt, de a tajvani éjszakában szürreális figurákat talál.

Titanic     IMDb

 

Memory of Love

alt

A kínai-francia-magyar koprodukcióban készült Memory of Love a szerelem elvesztésének fájdalmas története az ötvenes évek hollywoodi melodrámáinak és a kortárs kínai drámák művészi ötvözésében.

Titanic    IMDb

 

A tehén (Dou niu)

alt

1940 farkasordító telén meg kell védeni a falu fejőstehenét. Ha a hideg nem lenne elég ellenfél a feladatra kijelölt paraszt számára, még jönnek a japánok is.

Titanic    IMDb

 

Yang Yang

alt

Soha nem látott francia apja hatalmas teher a tajvani lánynak, akit egzotikus külseje miatt csodálnak ugyan, de a szeretetre kiéhezett fiatallal a saját családja sem törődik.

Titanic    IMDb

 

Versenyfilmek:

Élet és halál városa (Nanjing! Nanjing! / City of Life and Death)

alt

Nanking elestének, és az azt követő mészárlásnak feldolgozása, meglepő módon kínai részről a japán kiskatona emberi ábrázolásával.

Titanic    IMDb

 

Vergődés (Choi voi / Adrift)

alt

Egy ifjú házas pár Hanoi-ban, akik a kimaradt nászéjszakát más karjaiban pótolnák.

Titanic     IMDb

 

Vetítik még:

Szimbólum (Shinboru / Symbol)

alt

Három szóban: japán abszurd humor. A trailerből ítélve kihagyhatatlan.

Titanic    IMDb

 

Száguldó teknős (Geobugi dallinda / Running Turtle)

alt

A kisvárosi, lúzer rendőr vérprofi gengszterbe botlik, aki pofátlan módon még a szerencsejátékon életében először nyert pénzét is elszedi. Az ilyen elvetemült köztörvényest márpedig el kell kapni, ha törik, ha szakad. Koreai filmről lévén szó, törni fog éppen pár dolog...

Titanic    IMDb

 

Filmdokk szekció:

A tíz nagyjátékfilmen túl három dokumentumfilm is érdekes lehet számunkra: a dánok elmennek Észak-Koreába alázni A vörös kápolnában, a vörös khmerek uralmát és a Gyilkos Mezőket mutatja be A nép ellenségei, valamint itt egy norvég fiatalember története is, aki Kína kellős közepén, egy vonaton lesz amnéziás - Emlékeim nyomában.

 

Hozzászólások   

#1 YEZy 2010-03-30 17:20
Nohát, a felhozatal felét már láttam, ráadásul egész jók is voltak, sőt! :-) Idén is érdemes lesz a Titanicra ellátogatni!

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Yomigaeri (2002)

Yomigaeri (2002)

 IMDbE film leginkább légies romantikára, illetve a japán filmekre annyira jellemző hihetetlen jól megteremtett atmoszférára épít, ami Yasujiro öröksége. Egy hajszálnyi misztika, hajszálnyi romantika... a film háromnegyed részében. A vége sajna rettentően elkezd csöpögni, aztán folyni, amiben...

Ghost Legend (Ma yi chuan qi) (1990)

Ghost Legend (Ma yi chuan qi) (1990)

 Kan Ng Min produkciója úgy fogható fel, mint Chinese Ghost Story LCXVIII, azaz az 1987-től tomboló misztikus kísértetes műfajról a ki tudja hányadik bőr lehúzása. Nincs vele semmi baj, mert szórakoztató, minden benne van,...

Tokyo Friends sorozat (Toukyou Furenzu) (2005)

Tokyo Friends sorozat (Toukyou Furenzu) (2005)

Tokyo Friends (東京フレンズ) (2005)   jdorama.com  

Cherrie Ying Choi-Yi

Cherrie Ying Choi-Yi

Cherrie Ying Choi-Yi (應采兒)Ying Choi-Yi 1983 június 20-án született Taiwanon,. Egyes források szerint 7, mások szerint 11 éves volt, amikor szülei úgy döntöttek, hogy emigrálnak az Egyesült Államokba, azon belül is New York-ba, ahol Ying...