belépés∆

Hogyan változtatta meg Bruce Lee a világot

Bruce Lee

Bruce Lee-ről szóló dokumentumfilm-sorozattal jelentkezik nemsokára a Viasat Explorer, melyben kiderülhet, hogy miképp változtatta meg a mára már legendává vált színész a világot.

Március 12-19-ig a Viasat Explorer műsorán lesz látható a Hogyan változtatta meg Bruce Lee a világot? című dokumentumfilm-sorozat. Az alkotás Bruce Lee családjának közreműködésével megvizsgálja a legendás ikon életét és szerteágazó érdeklődési körét, az akciófilmektől kezdve a kemény fizikai sportokon át a hip hop zenéig, a tájfutáson és breaktáncon át. A sorozat készítői nemcsak Lee filmes pályafutását fedik fel, hanem életfilozófiáját, és azt, hogy munkássága hogyan válhatott ilyen rövid idő alatt ennyire népszerűvé, és mai napig tartó töretlen rajongásáról.

Bruce Lee híressé vált filmjeivel, ő volt harcművészetek egy új fajtájának a Jeet Kune Do-nak a megalapítója, és a test kultuszának védőszentje. Ez a majdnem misztikus hit, mely azt hirdeti, hogy megvan a hatalmunk ahhoz, hogy legyőzzük a nyomort, ha betartjuk a diéta, meditáció és sport helyes kombinációját. Képes volt arra, hogy emberfölötti testi bravúrokat hajtson végre, mint például a kétujjas fekvőtámasz és a halálos ütésként elhíresült ökölcsapás.

A műsorban megszólalnak olyan emberek, akiket Bruce Lee ihletett meg. Olyan rendezőket, mint John Woo és Brett Ratner, színészek, mint Jackie Chan és LL Cool J, olyan sportolók, mint Flex Wheeler és Sugar Ray Leonard, Bruce Lee özvegye Linda Lee Cadwell, lánya Shannon és a Hong Kong-i filmproducer Raymond Chow, aki régóta legjobb barátja is volt, több személyes perspektívából közelíti meg ennek a legendás alaknak a személyiségét.

(sg.hu)

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

The Birth of Japan (Nippon tanjou) (1959)

The Birth of Japan (Nippon tanjou) (1959)

Mitológia, fantasy, Mifune és a berúgott sárkány.

A gazdatest - The Host (Gwoemul) (2006)

A gazdatest - The Host (Gwoemul) (2006)

 IMDbEzen a héten jelent meg DVD-n az idén talán legnagyobb várakozással övezett film, a dél-koreai illetőségű The Host. Ronald Emmerich 1998-ban gondolt egy nagyot és elkészítette a ázsiai filmtörténet legismertebb szörnyetegének amerikai adaptációját, a Godzillát....

Shadowless Sword (Muyeong geom) (2005)

Shadowless Sword (Muyeong geom) (2005)

  IMDb 926-ban Balhae elbukott, és helyén egy új országot alapítottak, ez volt Dongranguk. A túlélők természetesen nem hagyták magukat, és minden erejükkel azon voltak, hogy visszaszerezzék a hatalmat. Az új vezetés egy bizonyos Killer-Blade nevezetű hadseregre...

Sky of love (Oi duen liu sin) (2003)

Sky of love (Oi duen liu sin) (2003)

Sky of love (Oi duen liu sin) (2003) iMDB