belépés∆

Az isteni fegyver - középkori rakétavető!

Az isteni fegyver - középkori rakétavető!
 

Kim Yu-jin nem elsőfilmes rendező, s ismerve a mai koreai filmgyártás, ez nagy szó. Nem tudom, hogy ez e az oka, de a veterán filmes új munkája egészen döbbenetes eredményeket produkált a premier előtti, limitált vásznon történt vetítéseken, s egyből a második helyre katapultálta magát a box office listákon. A szakma és a sajtó eddig nem látott sikerre számít a bemutató kapcsán, melyet az egyik legnagyobb koreai ünnepre időzítettek.

Egy csodafegyver minden hadban álló állam leghőbb vágya. A címből könnyen kitalálható, hogy a Divine Weapon is e téma körül forog. Az isteni fegyver valójában a singijeon névre keresztelt – mondjuk így – „rakétavető”, egy, a kínaiaktól átvett, puskaporral hajtott nyíl-vető. 1448-ban a Ming dinasztia seregei betörnek a mai Korea, az akkori Joseon területére, hogy megszerezzék az új harci eszközt, ám a védők elpusztítják a műhelyt, ahol annak fejlesztése folyik. A tervek azonban nem vesznek oda, mivel a főmérnök lánya magához veszi őket, de menekülnie kell.

 

Trailer az oldaltörtés után!  

 

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

The Hypnotized aka The Faceless Beauty (Eolguleobtneun minyeo) (2…

The Hypnotized aka The Faceless Beauty (Eolguleobtneun minyeo) (2004)

  imdbKim in Shik ismét nem kispályázik, szépen lassan, mérnöki precizitással ás szereplői érzelmeinek legmélyére... 

Prodigy (Shindou) (2007)

Prodigy (Shindou) (2007)

Prodigy (神童) (2007)iMDBEnnek a filmnek a címe (magyarul Csodagyerek) önmagáért beszél. A korosztályukból valamilyen képességük, vagy tehetségük folytán kiemelkedő és emiatt beilleszkedni nem tudó, vagy nem is akaró fiatalok életéről előszeretettel szoktak filmet készíteni, hiszen...

Taste of Tea (Cha no aji) (2004)

Taste of Tea (Cha no aji) (2004)

Nem mindennapi japán film egy nem mindennapi családról. Habár a filmnek története gyakorlatilag nincs, és cselekménye is alig, mégis élvezhető (amit eddig csak Aki Kaurismäki-tól és Jim Jarmusch-tól láttam). (A cselekményes és unalmas filmekben az...

Zatoichi - The Festival of Fire (Abare-himatsuri) (1970)

Zatoichi - The Festival of Fire (Abare-himatsuri) (1970)

  Amíg a DAIEI bábáskodott a sorozat fölött, addig sok minden megőrződött a tradicionális értékekből a filmekben. A vak masszőr figurája egyre alaposabban kidolgozódott, ügyelve arra, hogy a valós elemek mindig nyomatékkal jelen legyenek.