belépés∆

Titanic Filmfesztivál 2008 - Teljes lista, vetítések

 

(Holnap kezdődik a Fesztivál, úgyhogy itt az idő, hogy közöljük a teljes listát az ázsiai filmekről és a vetítési időpontjaikat - amit egyébként megtaláltok a hivatalos oldalon, de itt szelektáltunk ugye)

Április 3-13. között kerül megrendezésre a 15. Titanic Filmfesztivál. Ahogy már megszokhattuk, a szervezők ismét vették a fáradságot és nem hagyták figyelmen kívül a távol-keleti filmgyártást, megteremtve az egyetlen lehetőséget, hogy az ázsiai mozi szerelmesei széles vásznon tekinthessék meg kedvenc filmjeiket. Míg tavaly nagyrészt a koreai filmgyártás került a középpontba, idén döntő többségben japán filmeket láthatunk, a válogatás pedig elsőrangú. Az oldaltörés után találhatóak azok a filmek, melyekről már oldalunkon születtek írások, de a lista frissülni fog egyrészt a többi filmmel, másrészt a vetítések időpontjaival, ahogy azok publikussá válnak.

 
Eye in the Sky (2007)

Titanic Filmfesztivál 2008 - Teljes lista, vetítések 

{xtypo_quote}A hongkongi filmstúdiókból végeláthatatlan tömegben kikerülő rendőrös filmek között az Eye in the Sky egy (nem véletlenül) nem túl látványos rendőri munka bemutatásával próbál kitűnni. A film az úgynevezett Surveillance Team, azaz a bűnözőket lehetőleg „láthatatlanul” felderítő és követő csapat munkájába nyújt nem is akármilyen betekintést, akiket eddig leginkább csak mint mellékes figurákat láthattunk filmekben.

Tovább... {/xtypo_quote}

Vetítések:

04.08. 21:00Toldi Mozi
04.13. 20:15Toldi Mozi

 

 



Strawberry Shortcakes (2006) 

 Titanic Filmfesztivál 2008 - Teljes lista, vetítések

{xtypo_quote}Japánban hatalmas rajongótábora van az un. shoujo mangáknak, melyek a fiatal lányok igényeit elégítik ki, gyakran igen butucska történettel, ám rengeteg feminin férfival. Sokkal kevesebb a száma azonban azon kiadványoknak, melyek azoknak a felnőtt nőknek szólnak, akik már kinőttek a tiniknek szóló történetekből, de még mindig van igényük az ilyesmire. Nekik készítik az un. josei mangakat, s ezek közé tartozik a Sweet Cream and Red Strawberries is, mely a most tárgyalt film alapját képezi. S hogy nem csak egy olcsó átiratról van szó, arra garancia, hogy a manga írója és rajzolója, Kiriko Nananan (előző munkája a Blue címet viselte, s szintén készült belőle film), aktívan részt vett mind a film háttérmunkálataiban, sőt az egyik főszereben is ő brillírozik.

Tovább... {/xtypo_quote}

Vetítések: 

04.06. 20:30Toldi Mozi
04.09. 20:15Uránia Nemzeti Filmszínház

 

 



Linda Linda Linda (2006)

 

 Titanic Filmfesztivál 2008 - Teljes lista, vetítések

{xtypo_quote}Manapság nagyon trendi lett Japánban az a tiniknek szóló stílus, melyben általában a főszereplő fiatalok számukra teljesen szokatlan helyzetben kell, hogy helytálljanak. Az egyik első ilyen alkotás a nagysikerű Waterboys volt, melyben középiskolás fiúk próbálták elsajátítani a szinkronúszás rejtelmeit. Igazán nagy népszerűségre valamiért azonban az olyan művek tettek szert, melyben a központi motívum a zene. A Swing Girls jazz-brasst alakító lányai, az Iden & Tity önmagát kereső rockerei, vagy a Nana teenager énekesnője mind tökéletes példák erre, akárcsak az egyik legújabb ilyen mozi a sorban, a Linda Linda Linda.

Tovább... {/xtypo_quote}

Vetítések:

04.03. 19:00Toldi Mozi
04.10. 20:15Uránia Nemzeti Filmszínház
04.13. 18:00Toldi Mozi

 


 

Matsugane Potshot Affair (2007) 

Titanic Filmfesztivál 2008 - Teljes lista, vetítések 

 {xtypo_quote}Nobuhiro Yamashitát az egyik legnagyobb komikus tehetségnek tartják Japánban.  Pályáját a TV show-k világában kezdte, majd gyorsan átállt a filmesek táborába.  Jó választás volt, két korai szárnypróbálgatása után jött a nemzetközi áttörés, a Linda Linda Linda . Szerintem mindannyian szerettük azt a filmet, akik láttuk legalábbis. (...) Yamashita új hősei, a gimnazista lány-rock banda tagjai után, szintén hétköznapi emberek. Egy iker testvér, közülük pedig az öcs történetére fokuszál a rendező, aki egy isten háta mögötti kis településen teljesíti biztos úri szolgálatát. A környezet totálisan degradáló, az értelmiség, vagy bármilyen sajátos létforma messziről elkerüli a várost. A lakosok periférián élő, a hajléktalanság szélén evickélő, üres, igénytelen emberek...

Tovább... {/xtypo_quote}

Vetítések:

04.03. 21:00Toldi Mozi
04.11. 20:00Toldi Mozi

 


 

További filmek:

Of Monster Mode (2008) - Japán

 Fesztiválfilm, szinte semmit sem lehet tudni róla.

Vetítések:

04.05. 18:00Toldi Mozi
04.07. 18:30Toldi Mozi

 

823239 (2007) - Japán 

Egy négy DVD-ből álló rövidfilm gyűjtemény zanzásítva, azaz a 13 legjobbat kiválogatva és egy filmbe sűrítve. Sajnos így elveszti azt a varázst, melyet az eredeti kiadás kínált, hisz az Tokiót négy felé osztotta és egy történet egy kerültben játszódott. Viszont megkímélnek bennünket néhány igen gyenge alkotástól. Valamit valamért. 


Vetítések:

04.09. 21:00Toldi Mozi
04.13. 16:00Toldi Mozi

 

Circus School (2006) - Kína

 A cím magáért beszél, bővebben ITT!

Vetítések: 

04.05. 18:30Örökmozgó Filmmúzeum

 

Girls Sparks (2007) - Japán

Szintén zéro info. Titanicos adatlap 

Vetítések:

04.07. 16:45Toldi Mozi
04.13. 14:00Toldi Mozi

 

Pao's Story (2007) - Vietnam 

Vetítések:

04.04. 16:30Vörösmarty Mozi
04.06. 20:15Uránia Nemzeti Filmszínház

 

Hello, Stranger - Dél-Korea (2007)


Vetítések:

04.06. 20:45Vörösmarty Mozi
04.12. 16:30Örökmozgó Filmmúzeum

 

(A Titanic Filmfesztivál hivatalos honlapja)

 

 

Hozzászólások   

#2 YEZy 2008-04-13 23:03
Na, így a fesztivál zárása idején én is ellátogattam rá, a mai 3 japán felhozatalt néztük meg. Ishii Yuya Girl Sparks-a egy még kiforratlan rendező korai próbálkozásakén t nem rossz, de azért még messze van attól, hogy igazán nagy dobást lássunk tőle. Elsősorban a humora volt az, ami miatt megérte megnézni, bár néhány hatásvadász (és túlságosan is triviális) elem is került bele, a sztorira viszont azt tudnám mondani, amit a főszereplő kiscsaj is előszeretettel emleget: semmi értelme. 8)
A jakuzásdinál az a meglepő, hogy gyakorlatilag telt házas vetítés volt. Sajnos a történeteknek max. a felét találtam értékelhetőnek, a dobozban érkező jakuza, a nagy plasztikrákos sztori, meg a maga alá piszkító fickós történet volt leginkább jó belőle, de jópár gagyi is fűszerezte a válogatást.
A Linda Linda Linda-hoz nem hiszem, hogy túl sok kommentár kellene, nagyon tetszett és kicsit hasonlított elemeiben a Lemon no koro-ra.
#1 Nuszbaum Ferenc 2008-03-21 11:23
Hm, a Strawberry... kivételével mind megvolt... de nem vagyok tinédzserkorból kinőtt nő :D
Ezek közül ha meg kell néznem valamit moziban, és csak egy lehetne, az nyilvánvalóan a Linda Linda Linda lenne, nagyon szeretem ezt a filmet, a bandámat megpróbáltam rávenni, hogy játsszuk ezeket a nótákat el egy koncerten (meg is tanultam a szövegeket :-)), hát még küzdök velük :-)

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Death Row Girls (Kuuga no shiro: Joshuu 1316) (2004)

Death Row Girls (Kuuga no shiro: Joshuu 1316) (2004)

Ezt a tipikus pink mozit úgy lenne illdomos bereklámozni, hogy hosszasan ecseteljük, kicsoda és miért érdekes a főszereplője, bizonyos Hoshino Aki. A már 30-as éveiben járó leányzó mind a mai napig Ogura Yuuko mellett a...

Reign of Assassins (Jianyu) (2010)

Reign of Assassins (Jianyu) (2010)

A korábban főképp íróként tevékenykedő kínai Chao-Bin Su (John Woo közreműködésével készült) kacifántos kosztümös filmje úgy rántja egymásra a wuxia, a melodráma és a románc zsánerelemeit, hogy a megszokott panelekből való építkezés és az olykor...

Crest of Betrayal (Chushingura Gaiden: Yotsuya Kaidan) (1994)

Crest of Betrayal (Chushingura Gaiden: Yotsuya Kaidan) (1994)

Vannak találkozások, amiknek össze kell jönniük, arra vannak ítéltetve. Stanley-nek Livingstone-nal Afrika mélyén, Rákóczi Ferencnek Esze Tamással, Zatoichinak a félkarú harcossal, sőt még Frankenstein szörnye is összefutott Drakulával.