belépés∆

Titanic Filmfesztivál 2008 - Teljes lista, vetítések

 

(Holnap kezdődik a Fesztivál, úgyhogy itt az idő, hogy közöljük a teljes listát az ázsiai filmekről és a vetítési időpontjaikat - amit egyébként megtaláltok a hivatalos oldalon, de itt szelektáltunk ugye)

Április 3-13. között kerül megrendezésre a 15. Titanic Filmfesztivál. Ahogy már megszokhattuk, a szervezők ismét vették a fáradságot és nem hagyták figyelmen kívül a távol-keleti filmgyártást, megteremtve az egyetlen lehetőséget, hogy az ázsiai mozi szerelmesei széles vásznon tekinthessék meg kedvenc filmjeiket. Míg tavaly nagyrészt a koreai filmgyártás került a középpontba, idén döntő többségben japán filmeket láthatunk, a válogatás pedig elsőrangú. Az oldaltörés után találhatóak azok a filmek, melyekről már oldalunkon születtek írások, de a lista frissülni fog egyrészt a többi filmmel, másrészt a vetítések időpontjaival, ahogy azok publikussá válnak.

 
Eye in the Sky (2007)

Titanic Filmfesztivál 2008 - Teljes lista, vetítések 

{xtypo_quote}A hongkongi filmstúdiókból végeláthatatlan tömegben kikerülő rendőrös filmek között az Eye in the Sky egy (nem véletlenül) nem túl látványos rendőri munka bemutatásával próbál kitűnni. A film az úgynevezett Surveillance Team, azaz a bűnözőket lehetőleg „láthatatlanul” felderítő és követő csapat munkájába nyújt nem is akármilyen betekintést, akiket eddig leginkább csak mint mellékes figurákat láthattunk filmekben.

Tovább... {/xtypo_quote}

Vetítések:

04.08. 21:00Toldi Mozi
04.13. 20:15Toldi Mozi

 

 Strawberry Shortcakes (2006) 

 Titanic Filmfesztivál 2008 - Teljes lista, vetítések

{xtypo_quote}Japánban hatalmas rajongótábora van az un. shoujo mangáknak, melyek a fiatal lányok igényeit elégítik ki, gyakran igen butucska történettel, ám rengeteg feminin férfival. Sokkal kevesebb a száma azonban azon kiadványoknak, melyek azoknak a felnőtt nőknek szólnak, akik már kinőttek a tiniknek szóló történetekből, de még mindig van igényük az ilyesmire. Nekik készítik az un. josei mangakat, s ezek közé tartozik a Sweet Cream and Red Strawberries is, mely a most tárgyalt film alapját képezi. S hogy nem csak egy olcsó átiratról van szó, arra garancia, hogy a manga írója és rajzolója, Kiriko Nananan (előző munkája a Blue címet viselte, s szintén készült belőle film), aktívan részt vett mind a film háttérmunkálataiban, sőt az egyik főszereben is ő brillírozik.

Tovább... {/xtypo_quote}

Vetítések: 

04.06. 20:30Toldi Mozi
04.09. 20:15Uránia Nemzeti Filmszínház

 

 Linda Linda Linda (2006)

 

 Titanic Filmfesztivál 2008 - Teljes lista, vetítések

{xtypo_quote}Manapság nagyon trendi lett Japánban az a tiniknek szóló stílus, melyben általában a főszereplő fiatalok számukra teljesen szokatlan helyzetben kell, hogy helytálljanak. Az egyik első ilyen alkotás a nagysikerű Waterboys volt, melyben középiskolás fiúk próbálták elsajátítani a szinkronúszás rejtelmeit. Igazán nagy népszerűségre valamiért azonban az olyan művek tettek szert, melyben a központi motívum a zene. A Swing Girls jazz-brasst alakító lányai, az Iden & Tity önmagát kereső rockerei, vagy a Nana teenager énekesnője mind tökéletes példák erre, akárcsak az egyik legújabb ilyen mozi a sorban, a Linda Linda Linda.

Tovább... {/xtypo_quote}

Vetítések:

04.03. 19:00Toldi Mozi
04.10. 20:15Uránia Nemzeti Filmszínház
04.13. 18:00Toldi Mozi

 


 

Matsugane Potshot Affair (2007) 

Titanic Filmfesztivál 2008 - Teljes lista, vetítések 

 {xtypo_quote}Nobuhiro Yamashitát az egyik legnagyobb komikus tehetségnek tartják Japánban.  Pályáját a TV show-k világában kezdte, majd gyorsan átállt a filmesek táborába.  Jó választás volt, két korai szárnypróbálgatása után jött a nemzetközi áttörés, a Linda Linda Linda . Szerintem mindannyian szerettük azt a filmet, akik láttuk legalábbis. (...) Yamashita új hősei, a gimnazista lány-rock banda tagjai után, szintén hétköznapi emberek. Egy iker testvér, közülük pedig az öcs történetére fokuszál a rendező, aki egy isten háta mögötti kis településen teljesíti biztos úri szolgálatát. A környezet totálisan degradáló, az értelmiség, vagy bármilyen sajátos létforma messziről elkerüli a várost. A lakosok periférián élő, a hajléktalanság szélén evickélő, üres, igénytelen emberek...

Tovább... {/xtypo_quote}

Vetítések:

04.03. 21:00Toldi Mozi
04.11. 20:00Toldi Mozi

 


 

További filmek:

Of Monster Mode (2008) - Japán

 Fesztiválfilm, szinte semmit sem lehet tudni róla.

Vetítések:

04.05. 18:00Toldi Mozi
04.07. 18:30Toldi Mozi

 

823239 (2007) - Japán 

Egy négy DVD-ből álló rövidfilm gyűjtemény zanzásítva, azaz a 13 legjobbat kiválogatva és egy filmbe sűrítve. Sajnos így elveszti azt a varázst, melyet az eredeti kiadás kínált, hisz az Tokiót négy felé osztotta és egy történet egy kerültben játszódott. Viszont megkímélnek bennünket néhány igen gyenge alkotástól. Valamit valamért. 


Vetítések:

04.09. 21:00Toldi Mozi
04.13. 16:00Toldi Mozi

 

Circus School (2006) - Kína

 A cím magáért beszél, bővebben ITT!

Vetítések: 

04.05. 18:30Örökmozgó Filmmúzeum

 

Girls Sparks (2007) - Japán

Szintén zéro info. Titanicos adatlap 

Vetítések:

04.07. 16:45Toldi Mozi
04.13. 14:00Toldi Mozi

 

Pao's Story (2007) - Vietnam 

Vetítések:

04.04. 16:30Vörösmarty Mozi
04.06. 20:15Uránia Nemzeti Filmszínház

 

Hello, Stranger - Dél-Korea (2007)


Vetítések:

04.06. 20:45Vörösmarty Mozi
04.12. 16:30Örökmozgó Filmmúzeum

 

(A Titanic Filmfesztivál hivatalos honlapja)

 

 

Hozzászólások   

#2 YEZy 2008-04-13 23:03
Na, így a fesztivál zárása idején én is ellátogattam rá, a mai 3 japán felhozatalt néztük meg. Ishii Yuya Girl Sparks-a egy még kiforratlan rendező korai próbálkozásakén t nem rossz, de azért még messze van attól, hogy igazán nagy dobást lássunk tőle. Elsősorban a humora volt az, ami miatt megérte megnézni, bár néhány hatásvadász (és túlságosan is triviális) elem is került bele, a sztorira viszont azt tudnám mondani, amit a főszereplő kiscsaj is előszeretettel emleget: semmi értelme. 8)
A jakuzásdinál az a meglepő, hogy gyakorlatilag telt házas vetítés volt. Sajnos a történeteknek max. a felét találtam értékelhetőnek, a dobozban érkező jakuza, a nagy plasztikrákos sztori, meg a maga alá piszkító fickós történet volt leginkább jó belőle, de jópár gagyi is fűszerezte a válogatást.
A Linda Linda Linda-hoz nem hiszem, hogy túl sok kommentár kellene, nagyon tetszett és kicsit hasonlított elemeiben a Lemon no koro-ra.
#1 Nuszbaum Ferenc 2008-03-21 11:23
Hm, a Strawberry... kivételével mind megvolt... de nem vagyok tinédzserkorból kinőtt nő :D
Ezek közül ha meg kell néznem valamit moziban, és csak egy lehetne, az nyilvánvalóan a Linda Linda Linda lenne, nagyon szeretem ezt a filmet, a bandámat megpróbáltam rávenni, hogy játsszuk ezeket a nótákat el egy koncerten (meg is tanultam a szövegeket :-)), hát még küzdök velük :-)

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Bullet Ballet (1998)

Bullet Ballet (1998)

Shinya Tsukamoto 1998-as független filmje, melyet az általa alakított Kayju Theatre-vel forgatott. A film magán hordozza a rendező korábbi hasonszőrű alkotásinak témáját: az ember elidegenedése, elgépiesedése a nagyvárosban, Tokióban, bár itt már nem fizikális metamorfózis...

Lethal Angels (Mor gwai tin si) (2006)

Lethal Angels (Mor gwai tin si) (2006)

Lethal Angels (魔鬼天使) (2006)iMDBA hongkongi film aranykorában, azaz a 80-as és 90-es évek fordulóján volt a virágkora a sokszor triádpénzekből forgatott alacsony költségvetésű, tipikusan B kategóriás akciófilmeknek is, amik költségvetésének jelentős részét tette ki az,...

All's Well Ends Well 2009 (Ga yau hei si 2009)

All's Well Ends Well 2009 (Ga yau hei si 2009)

Az idei kínai újévre időzített vígjáték hozza mindazt, amire számítani lehetett. Ugyan alapból kritikus volt vele mindenki, mondván a korábbi részekben Stephen Chow vitte a prímet és nélküle az egész nem ér egy...

Vital (2004)

Vital (2004)

Nagyon erős, szomorkás-elgondolkodtató gyönyörű film, olyan őszi, kitartó eső hangulatú, ami egyszerre teszi merengővé az embert és tölti fel lassan valami titkos energiával, ami annyira felfrissíti a szellemet (nem véletlen, hogy a filmben is sokat...