belépés∆

Folytassa, Japán!

 

Bár a japán filmre nem igazán jellemző az ipari méretekben történő gyártás és a blockbusterek kizárólagossága, a tavalyi év mégis hozott egy-két financiálisan igen jövedelmező sikerfilmet. Japán barátaink sem szentek, ha nagy üzletet látnak bizony ők sem restek és gyorsan összehoznak pár folytatást. Nightmare Detective 2, Gegege no Kitaro 2 és Slit-Mouthed Woman 2 az oldaltörés után!

Nightmare Detective 2

Folytassa, Japán! 

Tsukamoto nagy sikerű, szokásosan sötét hangulatú, misztikus horrorja már az utómunkálatoknál tart, de szinte semmit nem lehet még tudni róla. Se képek, se trailer és csak a napokban jelent meg egy poszter, ami ugyan hongkongi és még nem befejezett, de legalább mégis tudunk mutatni valamit. Személy szerint nem voltam elájulva az első résztől, de akinek tetszett, az megnyugodhat, a Tsukamoto és Ryuhei Matsuda a helyén maradt, tehát nem valami buta folytatásról van szó.

A teljes sztori itt (angol).

 

Gegege no Kitaro 2

Folytassa, Japán! 

Júliusban folytatódik Kitaro története is. A 2007-ben több mint 25$ milliót hozó film főhőse ezúttal egy tiltott, tragédiával végződő szerelem mögött álló gonosz yokai után nyomoz. A főszereplő ez esetben is marad Eiji Wentz.

 

 

Slit-Mouthed Woman 2

Folytassa, Japán! 

Bár igazi V-movie, azaz kizárólag videó forgalmazásra készítetett low budget film, a Slit-Mouthed Woman tavaly eljutott egészen a nemzetközi porondig, és szépen szerepelt. Úgy néz ki, hogy a bevételt visszaforgatták, és már sokkal komolyabb hátteret kapott a második rész. Az előzetes ígéretes, hogy mi lesz belőle, azt az év második felében meglátjuk.

 

Kritika az első részről. 

Hozzászólások   

#2 Guest 2008-03-11 15:32
Remélem a N.D.2-t megint elhozzák majd Titanicra... :D
A Slit Mouthed elég alacsony költségvetésűne k néz ki, de a felvágott száj a Koroshiya óta nagyon megragad, úgyhogy most ahhoz is megjött a kedvem. :-)
#1 YEZy 2008-03-10 23:30
A Kitaro-ra kiváncsi vagyok, a másik kettő nem az én világom. 8)

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Yo-yo Girl Cop (Sukeban deka Codename Asamiya Saki) (2006)

Yo-yo Girl Cop (Sukeban deka Codename Asamiya Saki) (2006)

Yo-yo Girl Cop (スケバン刑事 – コードネーム麻宮サキ) (2006) iMDB  

Zatoichi and the Fugitives (Zatoichi hatashi-jo) (1968)

Zatoichi and the Fugitives (Zatoichi hatashi-jo) (1968)

  A japán moziforgalmazás időnként a Bermuda-háromszöget idézi. Az első meglepetés már a történet indulása előtt éri a nézőt. Ismét a jól ismert DAIEI logót látjuk feltűnni a "Katsu Production" helyett. Valószínűleg még egy régi szerződés...

Way of Blue Sky (Aozora no yukue) (2005)

Way of Blue Sky (Aozora no yukue) (2005)

Nagasawa Masahiko filmje egy újabb bizonyítéka a japán tinédzserek életével és a felnőtté válás problémáival foglalkozó drámák magas színvonalának. Akárcsak az egy évvel később szintén általa rendezett The Night Picnic esetében, úgy itt is elsősorban...

In Memoriam Imamura Shohei: Intentions of Murder (Akai satsui) (1…

In Memoriam Imamura Shohei: Intentions of Murder (Akai satsui) (1964)

iMDB Az Intentions of Murdert Imamura egyik legerősebb filmjeként tartják számon, mégis ritkán emlegetik, és sokan sem is szeretik igazán. Ennek oka az lehet, hogy a film igen hosszú, nehezen emészthető, de aki rászánja az...