belépés∆

Szemet szemért, fogat fogért!

Szemet szemért, fogat fogért!

Akárhogy is nézem, a 2008-as év bővelkedni fog akciófilmekben. Egymás után jelennek meg a trailerek, melyek azt engedik sejtetni, hogy idén a mozivásznon az eltört csontok, bezúzott koponyák és lőtt sebek statisztikai aránya messze magasabb lesz a tavalyi év adataihoz viszonyítva. Az Eye for an Eye, Tooth for a Tooth beszélő címe akaratlanul is az én hipotézisemet támasztja alá.

A film az ebben a stílusban külön kategóriát alkotó „megállíthatatlan zsaru a dörzsölt bűnöző ellen” típusba sorolódik. A rendező-párost is hasonlóan kipróbált figurák alkotják, KWAK Kyung-taek (Typhoon (2005)), Friend (2001)) és AHN Kwon-tae (My Friend), akiknek hongkongi kollégájukhoz, Dennis Lawhoz hasonlóan szintén feltett szándékuk, hogy egy kis életet csepegtetnek hazájuk filmgyártásába.

A poszterek hatásosak, a trailer kevésbé, de ha a film hozza a Running Wild (2006) színvonalát, én már ki leszek békülve vele.  

 

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

A Chinese tall story (Ching din dai sing) (2005)

A Chinese tall story (Ching din dai sing) (2005)

A Chinese tall story (Ching din dai sing) (2005) iMDB 

Super Car Criminals (Chaak gung ji) (1999)

Super Car Criminals (Chaak gung ji) (1999)

A 80-as évek hopping vampire hullámát elindító Ricky Lau ezen filmje kissé becsapós. A cím alapján arra lehetne számítani, hogy egy igazán látványos, sok-sok autós üldözést és ritka sportkocsikat felvonultató blockbustert kapunk. Igen ám, de...

Satan's Sword (Daibosatsu Toge) (1960)

Satan's Sword (Daibosatsu Toge) (1960)

    iMDB   Főszereplők: Ichikawa Raizo; Hongo Kojiro; Nakamura Tamao Rendezte: Kenji Misumi (1960, színes, 106 perc) A híres "The Great Buddha Pass" című regény sorozat alapján készült trilógia első része, mely jobban közelít a mű eredeti világához, mint a közismert...

The Happiness of the Katakuris (Katakuri-ke no kôfuku) (2001)

The Happiness of the Katakuris (Katakuri-ke no kôfuku) (2001)

  Besorolhatatlan stílusú vérdebil filmlegenda Takashi Miike-től. Van benne horror, dráma és komédia is (horrorparódia), és az egész meg van tűzdelve elborult musical-szerű dalbetétekkel.