belépés∆

Tony mehet, Jeeja jöhet!

Tony mehet, Jeeja jöhet!
 

A (számomra) kimondhatatlan Prachya Pinkaew nevű rendező személye sokaknak lehet így elsőre nem mond semmit. De ha azt mondom, Ong Bak és Tom Yum Goong, akkor nyilván mindenki képbe kerül.

Történt egyszer, nem is olyan rég, hogy a két jóbarát, Prachya Pinkaew és Tony Jaa összerúgta a port (teszem hozzá, hogy a rendező szerencséjére csak azt), mivel a hihetetlen meredek ívben sztárrá avanzsált Jaa úgy döntött, hanyagolja „szülőapját”, és saját sorsát egyedül kovácsolja tovább. Így történt, hogy az Ong Bak második részét már ő rendezi, és folyamatban lévő, Sword című projectjéből is kihagyta mesterét.

Nincs mit tenni, Pinkaew új jelöltet keresett magának, s így bukkant rá az európai ember számára még szörnyűségesebb névre keresztelt Nicharee Vismistanandara, aki hál’istennek megkapta a Jeeja becenevet. A hölgyeménynek, hiszen itt egy fiatal lányról beszélünk, nem csak a neve ilyen könnyfakasztó, hanem rúgásai is, s nem utolsó sorban hajlandó testi épségét is kockáztatni egy-egy súlyosabb akciójelenetért.

Tehát kettejük kooprodukciójából született a Chocolate c. film, melynek története egy autista lány körül forog, aki hihetetlen sebességgel tanulja meg a harcművészeteket. A film férfi főszereplője az utóbbi évek japán felfedezettje, Abe Hiroshi. De sok-sok unalmas szó helyett beszéljen helyettem az alábbi ultrabrutalissimo trailer!

 

 

Hozzászólások   

#11 titinyo 2009-05-29 19:57
Nagyon gyenge a film története. A film, úgy ahogy jól indul és nagyon rosszul folytatódik. Mindent a harci jelenetekre épít a film alkotója. A rendező önmagát másolta ami nem lenne baj, de az Ong Bak után nem igen tudott újjat felmutatni. A történet szép is lehetne. Van egy autista lány aki megfigyeli a Thaibox tanulókat és elkezd gyakorolni. Elsajátítja az ütés és rúgás tudományát, olyan szinten, hogy egy igazán képzett harcost is le tud győzni. Na ez fájt. Ez majdnem olyan mintha csak úgy magamtól tanultam volna írni és olvasni mindenféle segítség nélkül. Ez megint egy agynélküli akciófilm.
#10 Nuszbaum Ferenc 2008-04-21 15:06
hoppá, az Avistaz-on a Crows Zero kommentjeinél találtam ezt:
http://www.ethaicd.com/show.php?pid=38356
#9 user1 2008-01-30 13:34
Nekem az ong-bak -ból is mozis változatom volt, amit nem szeretek, de ez egy különösen jó mozis változat volt, angol hardsub nélkül, tehát vélhetően thai moziból. Lehet hogy akár már márciusban felkerül majd egy release. Csak aztán legyen valaki aki le is fordítja mielőtt felteszi... :D
#8 Nagy Krisztián 2008-01-30 02:01
Aztaleborult... ezt meg kell nézni...
#7 fea 2008-01-29 20:07
Tényleg, lemaradt. Február 7-től vetítik a thai mozik, úgyhogy utánna 3-6 hónapra várható a release. Sajnos a thai DVD-k elég későn jönnek ki angol subbal, de egy ilyen film esetében talán kivételt tesznek.

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Lost in love (Sarang-eul Nochida) (2006)

Lost in love (Sarang-eul Nochida) (2006)

Lost in love (Sarang-eul Nochida) (2006)  iMDB  

Little DJ: Chiisana koi no monogatari (2007)

Little DJ: Chiisana koi no monogatari (2007)

Az már nem meglepő, hogy a japán tévésorozatok forgatókönyvírói ontják magukból a nyíltan a nézők megkönnyeztetésére utazó melodrámákat, azonban az utóbbi néhány évben a japán mozikba került blockbusterek között is egyre több ilyen témájú alkotás...

Zombie vs. Ninja (1987)

Zombie vs. Ninja (1987)

  A hongkongi szemétgyáros… izé, filmrendező, Godfrey Ho egyik überelhetetlenül gagyi nindzsás filmjét vettem elő ezúttal; a kultikus státuszt méltán kiérdemlő Zombie vs. Ninját - biztos mindenki hallott már róla (egy csomó más címen is fut:...

The Geisha House (2000)

The Geisha House (2000)

 iMDB   Talán az igazi művész egyik legfontosabb jellemzője, hogy témájában mindig meg tud újulni, s bár a rá jellemző formavilág megmarad, de nem ragad le és kering egy bevált módszer, technika, téma körül. Kinji Fukasaku...